folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi

İnanç, Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

dünyada belli bir ülkü için savaşta ölenlere şehit denmesi sadece dünyayı kapsar.ahirette görecekleri muamele iman çizgisinde olacaktır.

bu açıdan şehitlik kavramı müslüman bir kişi şehit olunca tam olarak anlam kazanmış olur.diğerlerinin inançlı insanlara anlamsız gelme sebebi budur...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

dünyada belli bir ülkü için savaşta ölenlere şehit denmesi sadece dünyayı kapsar.ahirette görecekleri muamele iman çizgisinde olacaktır.

bu açıdan şehitlik kavramı müslüman bir kişi şehit olunca tam olarak anlam kazanmış olur.diğerlerinin inançlı insanlara anlamsız gelme sebebi budur...

dünyanın kalan 2/3ü boşa yaşıyor yani, boşa savaşıyor hatta.

Avrupada tuttugumuza dalalım o zaman, bize tek kursun sıkacak olan kafirdir zındıktır cayır cayır yanacaktır.mantığa gel,ilköğretim din bilgisi kitaplarından ve samanyolu tv den cıkın artık biraz.

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    Avrupada tuttugumuza dalalım o zaman, bize tek kursun sıkacak olan kafirdir zındıktır cayır cayır yanacaktır.mantığa gel,ilköğretim din bilgisi kitaplarından ve samanyolu tv den cıkın artık biraz.dünyanın kalan 2/3ü boşa yaşıyor yani, boşa savaşıyor hatta.

Sen hümanist falan değilsin. İnsanların inançları ile uğraşıyorsun ki menfi hiç bir işe yaramaz. Binlerce yıldır varolan şehadet kavramını (islami olan) onların anladığı gibi anlayamayacağın gibi fikirlerini de değiştiremezsin. Boşver. "Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi" diyenler fikir beyan etsinler konuya.

fazla uzaklaşmış olamaz...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

atsizcilar.org'a gir,ülkücüyüm yaz ya da allahuekber yaz anında banlanırsın.Ben türk deilim yazdıında anında banlanacagın gibi. Ee onlar vatansever deilmi şimdi?

Vatanseverlik savaş sahasında ülkeye olan katkıda belli olur.

Senin anlattığın vatanseverliği yapanlar göçmen, çingene, bulgar nüfustan oluşuyor çoğunlukla. Zaten müslümanı müslümana kırdırmakta bunların işi. Türk kürt savaşı bunun için veriliyor. 

Yaptıkları vatanseverlik ülkenin yerinde saymasından başka birşey değil.

Bir putperesinki de inançtır. Ama benim ve atalarımın inandığı şey Allah'tır.

Hepinizin inanması için zorlayan yok zaten.  

Senin vatanseverlerin kürtleri yakıp kesmekten bahsetsinler; acaba kaçın atası kürtlerin atası kadar bu ülke için can verdi sorgulamak lazım.

Ahiret sorularına cevabı kendin ara artık.. Madem o çok değerli aklına güveniyorsan cevabını geçerk manada bul.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

Avrupada tuttugumuza dalalım o zaman, bize tek kursun sıkacak olan kafirdir zındıktır cayır cayır yanacaktır.mantığa gel,ilköğretim din bilgisi kitaplarından ve samanyolu tv den cıkın artık biraz.

cehalet.kafanda kutuplaştırma/sınıflandırma mantığından başka şeyler de olsa eminim iman ederdin :D

Avrupada tuttuğunuza dalın demiyor islam.Okumadığın için bilgi sahibi değilsin ve bilmeden konuşuyorsun cehalet işte.

Bu arada ha bire sana cevap vermek zorunda kalıyorum bilmen gerekir ki İslam'ın savunucusu fln değilim sadece kendimi savunuyorum.

İnanmayan bir < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> isi olarak inanç meseleleri konusunda nasıl fikir yürütebilirsin ki ? Allah ın varlığını kabul etmeden sistemi nasıl sorguluyorsun ? Tabiki mantıksız gelecektir.Ben şimdi Allah yoktur desem tabiki şehitlik kavramı mantıksız gelecektir.Bunu 3 yaşında çocuk bile anlar.

Kutuplaştırma zihniyetiyle samanyolu tv ile inançlı insanları bir araya getirerek mükemmel bir analiz yapmış oldun helal olsun aslanım derdim ama helallik inananlar için önemli olan bir kavram :D

2+2 = 4 dendiği halde kabul etmeyerek belki 3 tür 5 tir diyenlere laf anlatılmaz ve onlar değişmez,gelişmez,büyüyemez,akıllanmaz,yararlanmaz,zarardan başka bir işe yaramaz...

Uzatmayacağım çünkü değmez ve değişmez :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

cehalet.kafanda kutuplaştırma/sınıflandırma mantığından başka şeyler de olsa eminim iman ederdin :D

Avrupada tuttuğunuza dalın demiyor islam.Okumadığın için bilgi sahibi değilsin ve bilmeden konuşuyorsun cehalet işte.

Bu arada ha bire sana cevap vermek zorunda kalıyorum bilmen gerekir ki İslam'ın savunucusu fln değilim sadece kendimi savunuyorum.

İnanmayan birisi olarak inanç meseleleri konusunda nasıl fikir yürütebilirsin ki ? Allah ın varlığını kabul etmeden sistemi nasıl sorguluyorsun ? Tabiki mantıksız gelecektir.Ben şimdi Allah yoktur desem tabiki şehitlik kavramı mantıksız gelecektir.Bunu 3 yaşında çocuk bile anlar.

Kutuplaştırma zihniyetiyle samanyolu tv ile inançlı insanları bir araya getirerek mükemmel bir analiz yapmış oldun helal olsun aslanım derdim ama helallik inananlar için önemli olan bir kavram :D

Uzatmayacağım çünkü değmez :)

''istanbul bi gün fethedilecektir, alan asker ne güzel askerdir''

hmm..istanbulda yaşayan insan,insan değil, islamda ona buna dalın demez, orda yaşayanların ölmesinde mahsur yok evet.

Amphetamine Logic.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

olivetti bunu yazdı:

hocam inan bana din ile hiç bir alakası yok Türkiye diye bir devlet olmasında dinin hiç bir alakası yok hatta din Türklere bulaşmamış olsaydı Türkiye bugününden daha ileri daha gelişmiş bir devlet olurdu... Türkiye diye bir devlet olmasının bir sebepi var oda Atatürkün zekası,ileri görüşü...

bu arada ateist degilim...

Videoyu izledin değil mi? Donarak ölen askerleri.

Allah'a inanmasa o askerler oraya ne için gitsin? Ve ya diğer savaşlarda düşmanın bu ülkeye girmesini canı pahasına niçin engellesin?

İnancın gücünün farkında değilsiniz. Beyninizi yıkayan milletler utansın. Gerçi o milletlerde utanma olacağını sanmıyorum.

Hocam o dönem seferberlik ilan edildi.Onlar gönülsüz gitti demiyorum ama savaştan kaçanlar bile oldu özel mahkemeler vardı.Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Benim anlamadığım Hayvan sadece senin için söylemiyorum ama sende üstüne alın;
     milletin en hassas olduğu konular Din-Vatan sevgisi bunların bari sömürüsünü yapmayın ya.

Sarıkamış harekatında bulunan askerlerin nereden geldiğine baktın mı?Bi oku kardeşim.Sıcak iklimde yetişmiş adamlar.Almanlar sadece bir iki tabura yetecek kadar üniforma göndermiş.Bizimkileri yüksek rütbeli birisi ziyarete gelmiş bir taburu teftiş ederken kıyafetleri o taburun askerleri giyiyormuş,sonra ötekiler...

Yani yazmıyıcaktım bişey ama neymiş "Benim gözümde sadece Allah için ölen şehittir" yazmış Hayvan.Ya kardeşim 30.000 insan verdik dağdaki hayvanlara,hepside bu ülkeyi korumak,bulundukları bölgeyi,devriye gezdiği yeri korumaya çalışırken çoğuda pusuda öldü.Şimdi soruyorum sana hayvan o hayvanların öldürdükleri şehit değil mi?

Yani böyle saçma bişey olmaz.Ettiğiniz laflara dikkat edin.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

knuckle bunu yazdı:

Önce Allah Sonra Vatan Sevgisi" diyenler fikir beyan etsinler konuya.

Aslında bu konu Allah sevgisini bilmeyen insanlara hiçbirşey anlatamaz.

Ancak atalarımızın Allah'a olan sevgisini böyle anlarsın;

Müslümanlar peygamberlerine "anam babam sana feda olsun" diye hitap ederlerdi. Bu peygambere olan sevgi ise müslümanların Allah'a olan sevgisinin nelerin önüne geçebileceğini düşün.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

HolyReform bunu yazdı:

Hocam o dönem seferberlik ilan edildi.Onlar gönülsüz gitti demiyorum ama savaştan kaçanlar bile oldu özel mahkemeler vardı.Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Benim anlamadığım Hayvan sadece senin için söylemiyorum ama sende üstüne alın;
     milletin en hassas olduğu konular Din-Vatan sevgisi bunların bari sömürüsünü yapmayın ya.

Sarıkamış harekatında bulunan askerlerin nereden geldiğine baktın mı?Bi oku kardeşim.Sıcak iklimde yetişmiş adamlar.Almanlar sadece bir iki tabura yetecek kadar üniforma göndermiş.Bizimkileri yüksek rütbeli birisi ziyarete gelmiş bir taburu teftiş ederken kıyafetleri o taburun askerleri giyiyormuş,sonra ötekiler...

Yani yazmıyıcaktım bişey ama neymiş "Benim gözümde sadece Allah için ölen şehittir" yazmış Hayvan.Ya kardeşim 30.000 insan verdik dağdaki hayvanlara,hepside bu ülkeyi korumak,bulundukları bölgeyi,devriye gezdiği yeri korumaya çalışırken çoğuda pusuda öldü.Şimdi soruyorum sana hayvan o hayvanların öldürdükleri şehit değil mi?

Yani böyle saçma bişey olmaz.Ettiğiniz laflara dikkat edin.

Dedemle birlikte hepsi yemen cephesinden geldi. Dedem gazi ünvanını aldığı için kafkasyada savaşamadı.

Ve dedem sadece Allah sevgisi olduğu için savaşmıştı. İnan Allah sevgisi olmasa savaşa falan gitmezdi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Haklısınız ama. Allah'a inanmıyorsanız gerçekten şehit değil o ölenler.

Bunun için sizi sorgulamayacağım.

Ama Allah'a inananlar onların şehit olduğuna da inanır. Anlatılmak istenen bu[.]

Toplam Hit: 8145 Toplam Mesaj: 73