İnclude Hatası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek
    arkadaşlar asp bir web site var,anasayfada forum linkine tıklandığında forum.asp açılacak ve forum.asp'nin içinde include yöntemiyle forum/default.asp dosyasının açılmasını istiyorum,
    olayını yapıyorum ancak "İç sunucu hatası alıyorum" bu işin ince bi noktası var mı?nerede hata yapıyor olabilirim?

    Şimdiden Teşekkürler..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByOzaN
    ByOzaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    hoja include metodu yapınca forum.asp deki dbaglantıları çalışmaz aynı klasörde olması gerekir ama yöntem verim


    response.redirect "forum/forum.asp" yap işin tamam

    Yok imzam falan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek
    response.redirect "forum/forum.asp" bu yöntemle bildiğim kadarıyla foruma yönlenme olacak ama ben forumun anasayfada açılmasını istiyorum,şimdilik frame ile hallettim ama frame sorunlar yaratıyor,include gibi bir işlem daha iyi olur..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByOzaN
    ByOzaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    hoja include ile yaparsan kodlar aynı sayfada gibi okunur ama Dbaglantını sen forum klasörüne göre yapmışındır o y-üzden hata veriordur


    böyle dene bide
    (include) verdim çıkmadı burda tahribat tan
    ama sorunun bence db den kaynaklanıor yada

    forum.asp içinde başka bir include yaptın ve bu includeyi forum klasöründe yaprığından ana sayfa roota arıyor ve dosyayı bulamıor sorun klesinlikle bu

    Yok imzam falan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByOzaN
    ByOzaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    hoja forum/forum.asp içinde başka bir include varsa bulamıordur ondan

    özele gel

    Yok imzam falan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek
    peki arkadaşlar,include yerine iframe kullanacağım ancak bu seferde frame in boyutu hep aynı kalıyor,sayfanın boyutuna göre büyüyüp küçülen bir frame için ne yapmam gerekir?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByOzaN
    ByOzaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2006
    Erkek
    VAzgeçme inlude kullan derim

    Yok imzam falan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitNickKevin
    MitNickKevin's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2004
    Erkek
    forum klasöründeki bütün dosyaları ana dizine al, default.asp dosyasının adınıda forum.asp olarak değiştir, frontpage 2003 yüklü ise bütün asp dosyalarını onunla aç, düzen/değiştir bölümüne gel ordan aranan kelimeye default.asp yeni değer bölümünede forum.asp yaz bakılacak yer bölümünden sayfaları aç seçeneğini işaretle, tümünü değiştir dedinmi tamamdır...
    bütün asp dosyalarındaki default.asp linklerini forum.asp olarak değiştirecek...

    Bilgi ceza, Bilgi suç ve Taşımak ağır. Unutmak ise öğrenmekten daha çok zaman alır...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeAdPaN
    DeAdPaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    kevinin dedikleri olmadiysa bence sorun hostun ayarlarindandir. plesk sifreleri falan varsa ordaki ayarlari kontrol etmeni oneririm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mart/2003
    Erkek
    !--#include file="dosyaadin.asp"-- (köşelere küçüktür büyüktür koy) (forum kod yemez:))
    dizini aynı yere atarsan hız kazanırsın.
    iç sunucu hatasını okuma yazma olayından veriyor.
    plesk panede dosya yöneticisinde db yi bul okuma yazma yetkisi ver daha da çalımazsa fso falan destekliyorsa servera bileşen yüklemeniz gerekir

    Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mart/2003
    Erkek
    ayrıca iframe olayını denersen istediğin klasörün altında çalıştırabilirsin dosyaları. Bunun için kodumuz:

    iframe /iframe (yine köşelere sırayla küçüktür-büyüktür kapat)

    Bence include etme sayfanın ölçeklendirmesinde peroblem yaşayabilirsin. Css varmı sitede?

    Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 1672 Toplam Mesaj: 12