folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İngiliz-İskoç İlişkisi

İngiliz-İskoç İlişkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    -----------------------------

ShockMan bunu yazdı:
    Hocam Kürtlerin Hepsi Pkk Değil Diyen Bizmiyiz, Hepimiziz. Vede Hocam Söyleminde Farklılıklar Göze Batıyor. Neden Sanki Yalan Konuşan biri yada Birileri varmış Gibi Söylem yapmak Zorunda Hissettinki kendini.? 

Yalan konuşan var demedim. Pkk'lı Kürtleri kastederek birisi birşey söylediği zaman Kürtlerin hepsi pkk değil falan diyorsunuz. Biz de Kürtlerin hepsi pkk demiyoruz zaten. Bu şekilde düşünürken Kürtler katletmeyle bitmez şeklinde bir cümle yanlış bence. Bizim düşmanlığımız ya da kendi adıma konuşayım benim düşmanlığım Kürtlere değil pkk ve pkk'ya destek veren herkese. İster kürt olsun ister çerkez olsun isterse babam olsun.

Tamam Hocam Aynı Fikirdeyiz o zaman, Bir Sorun yok. Belirttiğim Olay sadece, Birliği Sağlama Namına Tek bireyler olarak, Milli Bilincin Bu Seninde Söylediğin Söylemlerde Saklı olduğunu Yazmak, Söylemek, ve Öğretmektir.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

İşte Oyun Sana Düşündürülen olayda saklı. ;) Ne Kadar da Güzel Şakıyon Maşallah Nazar değmesin Canıma. 

Yahu Gözüm Kürtler Düşman değil, Diyorum sen hala Bölelim diyor Bölmekten kasıt cümleler Sarfediyorsun. Bu İki Millet Birbiri ile Yaşamaya Mecbur Durumda Neden anlamıyorsun, Xz Demiş Milli Şuur Uyandırılmalı, Kastettiği Milli Şuur, İç Savaş Şuurudur Zannımca.. Ne Olacak Sonuca Gelelim Yahu, Sence Ne Olacak Bıraktım Xz Yi Allahını Seversin Sen Cevap ver.?

Milli Şuur Suni Yaratılmış Türk, Kürt Çatışmasını Şahlandırmakmıdır. Elini Vicdanına Koy Ve yanıt ver. Rica ediyorum Akla Mantığa yatan Şeyler Olsun.

hoca seninle başta ortak tanımlarımız farklı "düşman, dost, savaş, barış" gibi kavramlardan aynı şeyi ne yazıkki anlayamıyoruz. Bende şahsen etnik ayrımcılık yapılmasın hepimiz TÜRK milletiyiz dediğimiz günleri görmek isterdim. Ancak , senin dediğin biz "kardeş" iki milletiz söyleminin altında bile cinayetler yatıyor, gelecekteki iç savaş tohumları atılıyor.Hadi sen ve ben Türk ve kürt olarak çok iyi anlaşan medeni insanlarız (gayet doğru aslında )  peki ya sen tüm kürtler için bunu diyebilirmisin , şahsen ben tüm Türkler için onlar adına hiç bir garanti veremem ki düşün bunun gelecek nesilleri sonraki nesilleri , tamam Türkleri düşünme kürtleri düşün sırtlarını dayayp "ayrı kimlik" iddia ettikleri abileri hamileri hep oradamı olacak ? Bugünden ortak kültür ve ortak kimliğe doğru adım atmaya başlamazlarsa 100 sene sonra nerede olacaklar - 100 seneye dek ztn kürdistanı kurarız diyorsun belki içinden bende denede gör tersten diyorum içimden emin ol.

Belki ben rus ya da macar kökenliyim nereden biliyorsun belki büyük dedem çinli ananem ingiliz ? ancak benim mensubu olduğum millet TÜRK tür ve benim kimliğimde sadece budur, benim nesilleriminde bu olmasını sağlayacağım. Şimdi soruyorum sana burada etnik ırkçılık yapan kim ? Rusyada, almanyada amerikada yaşayan "milyonlarca" Türk oğlu Türk kökenli insanın millet kimliğinin alman ya da rus olduğu "öyle olması gerektiği"  için. Bir ülkede tek bir kimlik vardır, tek bir milliyet vardır , aksini iddia etmek gelecekteki savaşların katliamların tohumlarını ekmektir.

ayrıca şunu da eklemek zorundayım ki Türkler ve kürtler diye birşey yoktur, Türkler ve diğerleri vardır. Türklerle yaşarken , beraber savaşırken , Türk pasaportunu taşırken, Türk okuluna gidip Türk şehrinde yaşarken sadece kürtler değil zimbaweliler bile Türk olsa menfaatleri gereğidir yoksa zaten bu beraberlik uzun sürmeyecektir. Eğer artniyetleri olmasaydı , birileri onlara ikincil düşünceler aşılayıp bunu desteklemiş olmasaydı zaten durum böyle olurdu.  Ayrılık sorunu olmayan memleketlerde olduğu gibi. Örneğin çek cumhuryetinde milyon tane vietnamlının yaşadığını ve çek kimliğini sahiplendiğini biliyormusun , yada rus halkının içinde Türkiye de bulunandan daha fazla Türk kökenli olduğunu? Çünkü bu milyonlarca insanın yaşadıkları topluma karşı tek kaygıları "dışlanmamak"  silah bulup ülkeyi bölmek , beraber yaşadığı insanları yağmalamak yerine. 

Xz Hocam, Söylemlerindeki Savaş ve barışa Bakış Açın, Kusuruma bakma ama Robotik Bakış açısı biçiminde gibi Görünüyor. Savaş Ve Barıştan Bahsederken Duygu Yükü Olmayan Cümleler Kullanmaktasın, Aldığım yanılgı payım Bu Durumdan Kaynaklanıyor Kanaatimce. Bazı Şeyler Hakkında da Çok fazla Teknik Girmemek Daha iyi gibi ne dersin...

Hocam Söylemlerine Katılıyorum, Aynı şekilde bende Tüm Kürtler için Garanti veremem, Ancak Dikkatini Çekerim, Kürtler Genel itibari ile Savaş istemiyorlar, Ancak Bize Karşı Oynanan Dış Güdümlü Oyunlar, Merkez Noktada Türkün Gururunu Ele Alıyor, Kürdünde Boşlukta Oldukları Hissi vererek, Türke Karşı koymaya Zorlanması ile, Türkün Ondan Tiskinmesi ve Bu Tiskinti ile Kovmak istemesi Gibi Merkez Yoğunluklu Bir Oyun Oynanmaktadır. 

Uzun Zamandır, Olaylar artık Öyle bir Merhaleye gelmiştirki, Bu Gün Ne yazıkki Bende Senin gibi Tüm Kürtler için Barış, ama Gerçekten barış istenebileceğine Tam bir Garanti verememekteyim. Çünkü, Kışkırtılanlar ve Kışkırtanların Sayısı o kadar Çokturki, Her iki Taraftada, Akıl Almaz Boyutlardadır.

Tüm Söylemlerimde Belirtmişimdir, Türkiye Halkı olarak, Sadece Bireyden başlayarak, Bilmeyen, Sert Çıkışanlarımıza dahi Kızmadan, Onları Kırmadan, Doğru olan Bu Doğruyu Zihinlere Yerleştirmek Zorundayız. Misyonumuz bu.....

Biz ve Bizim gibiler Çoğaldıkça Gelecek Zamanlarda Getirisi Gözle Görülür Düzeyde Ortaya Çıkacaktır, İşte Buna Garanti Verebilirim...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

maalesef bizde o kadar sağlam bir istihbarat servisi yok.Bu işler örgütlü istihbarat servislerinin, ajanların işidir.

Biz daha kendi ülkemize yapılan propagandalara karşı koyamayan bir ülkeyiz.Mitin biraz gövde gösterisi yapması lazm.Ayrıca saha görevleri falan bir ton işi yapması lazım.Derin devlet gizli projeler die bir kitap var ümit sayının , mitin gizli tarihi, ve adını tam hatırlamadığım 2-3 kitap var eve gidince yazarım.Cia, dünyadaki önemli casusların hayat hikayeleri fln..Onlarda çok şey yazıyor.Bir ülkede büyük yük istihbarat servislerine düşüyor.Göründüğü gibi istihbarat getirmenin yanı sıra propagandalara karşı koymak lazım.

pkk ya destek veren ülkelerin içindeki terörist gruplara destek vermeliyiz.Başlarına gelince anlamalılar.Dişe diz göze göz.Sedat pekerin bu konudaki bir örneğini değiştirerek veriyorum.

" Küçükken sınıflarda birisi bize vurduğunda öğretmene söylersek (Türkiyenin yaptığ gibi)çocuk biraz durur devam eder.Bizde aynı şekilde ona vurursak önce köşeye çekilir acısı geçince geri gelir.FAkat çok hızlı bir şekilde vurursak bir daha bize vurmaya korkar.Türkiyenin yapması gerekn budur"

demişti.Burda hiç din şu bu işlerini karıştırmayın.İslam mantık dinidir.İslamın hiç bir yerinde de ülkenize karşı yapılanlara kayıtsız kalın yazmaz.Ki dişe diş göze göz tarzı bir ifade mutlaka vardır.

Yani din öyle der böyle der.İyi o zaman bırakalım adamlar bizi mahfetsin ki zaten yaptığımız bu

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Aslında farkında olmadan insanların (bu ülkedeki) nasıl "kürt meselesi" vs konulardan ekmek çıkardığını yazmışsın. Denilenler doğru. ABD ye rest çekicek gücümüz yoksa (buradaki mesele delikanlı türkiye olayı değil, konum,güç,kaynak bakımından) elin iskoçuyla uğraşırken bizi rahat bırakmazlar. En azından müttefik lazım ki bilinen gerçek türkün dostu yok (eskiden bu söz türkün türkten başka dostu yoktu ama ne yazıkki halkımız bu yozlaştırılma çabalarını gayet güzel yedi ve artık bu söz değişti). İskoçlara böyle bir ayaklanmaya teşvik hareketi için senin sözünü ettiğin "Youtube Hadisesi" nden çok çok daha organize şeyler gerekiyor, en önemlisi müttefikler ve muhbirler gerekiyor. Bunların hiç biri elimizde yok.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

Burda hiç din şu bu işlerini karıştırmayın.İslam mantık dinidir.İslamın hiç bir yerinde de ülkenize karşı yapılanlara kayıtsız kalın yazmaz.Ki dişe diş göze göz tarzı bir ifade mutlaka vardır.

Yani din öyle der böyle der.İyi o zaman bırakalım adamlar bizi mahfetsin ki zaten yaptığımız bu

İslamiyette en büyük mertebe şehitliktir. Vatanı için şehit olanı o kadar yücelten bir dine sahipsek bu uğurda yapacağımız hiçbirşey dinimizle çelişmeyecektir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:
    ShockMan bunu yazdı:

İşte Oyun Sana Düşündürülen olayda saklı. ;) Ne Kadar da Güzel Şakıyon Maşallah Nazar değmesin Canıma. 

Yahu Gözüm Kürtler Düşman değil, Diyorum sen hala Bölelim diyor Bölmekten kasıt cümleler Sarfediyorsun. Bu İki Millet Birbiri ile Yaşamaya Mecbur Durumda Neden anlamıyorsun, Xz Demiş Milli Şuur Uyandırılmalı, Kastettiği Milli Şuur, İç Savaş Şuurudur Zannımca.. Ne Olacak Sonuca Gelelim Yahu, Sence Ne Olacak Bıraktım Xz Yi Allahını Seversin Sen Cevap ver.?

Milli Şuur Suni Yaratılmış Türk, Kürt Çatışmasını Şahlandırmakmıdır. Elini Vicdanına Koy Ve yanıt ver. Rica ediyorum Akla Mantığa yatan Şeyler Olsun.

hoca seninle başta ortak tanımlarımız farklı "düşman, dost, savaş, barış" gibi kavramlardan aynı şeyi ne yazıkki anlayamıyoruz. Bende şahsen etnik ayrımcılık yapılmasın hepimiz TÜRK milletiyiz dediğimiz günleri görmek isterdim. Ancak , senin dediğin biz "kardeş" iki milletiz söyleminin altında bile cinayetler yatıyor, gelecekteki iç savaş tohumları atılıyor.Hadi sen ve ben Türk ve kürt olarak çok iyi anlaşan medeni insanlarız (gayet doğru aslında )  peki ya sen tüm kürtler için bunu diyebilirmisin , şahsen ben tüm Türkler için onlar adına hiç bir garanti veremem ki düşün bunun gelecek nesilleri sonraki nesilleri , tamam Türkleri düşünme kürtleri düşün sırtlarını dayayp "ayrı kimlik" iddia ettikleri abileri hamileri hep oradamı olacak ? Bugünden ortak kültür ve ortak kimliğe doğru adım atmaya başlamazlarsa 100 sene sonra nerede olacaklar - 100 seneye dek ztn kürdistanı kurarız diyorsun belki içinden bende denede gör tersten diyorum içimden emin ol.

Belki ben rus ya da macar kökenliyim nereden biliyorsun belki büyük dedem çinli ananem ingiliz ? ancak benim mensubu olduğum millet TÜRK tür ve benim kimliğimde sadece budur, benim nesilleriminde bu olmasını sağlayacağım. Şimdi soruyorum sana burada etnik ırkçılık yapan kim ? Rusyada, almanyada amerikada yaşayan "milyonlarca" Türk oğlu Türk kökenli insanın millet kimliğinin alman ya da rus olduğu "öyle olması gerektiği"  için. Bir ülkede tek bir kimlik vardır, tek bir milliyet vardır , aksini iddia etmek gelecekteki savaşların katliamların tohumlarını ekmektir.

ayrıca şunu da eklemek zorundayım ki Türkler ve kürtler diye birşey yoktur, Türkler ve diğerleri vardır. Türklerle yaşarken , beraber savaşırken , Türk pasaportunu taşırken, Türk okuluna gidip Türk şehrinde yaşarken sadece kürtler değil zimbaweliler bile Türk olsa menfaatleri gereğidir yoksa zaten bu beraberlik uzun sürmeyecektir. Eğer artniyetleri olmasaydı , birileri onlara ikincil düşünceler aşılayıp bunu desteklemiş olmasaydı zaten durum böyle olurdu.  Ayrılık sorunu olmayan memleketlerde olduğu gibi. Örneğin çek cumhuryetinde milyon tane vietnamlının yaşadığını ve çek kimliğini sahiplendiğini biliyormusun , yada rus halkının içinde Türkiye de bulunandan daha fazla Türk kökenli olduğunu? Amerikanın içinde kaç etnik olduğundansa olmayanları saymak daha kolay , uzaylılar bile vardır onların içinde ama ABD ülkesinde tek bir kimlik var o da "American". Çünkü bu milyonlarca insanın yaşadıkları topluma karşı tek kaygıları "dışlanmamak", hayatlarını o ülkede sürdürmek, nesillerini o ülkede yetiştirmek. Bu kürtler gibi  silah bulup ülkeyi bölmek , beraber yaşadığı insanları yağmalamak yerine. Pkk ile kürtleri karıştırmayalım yalanına gelince ; bu yalanın devamı Türklerle TSK yı karıştırmayalım hatta TSK silah bıraksın zırvalamalarına vardı . Ben kendimi Türk gördüğüm sürece, TSK nın askeriyim ki kendini "kürt" olarak görende bizim terörist dediğimiz o silahlı güç için aynısını düşünecektir. Bu yalanını demokrasiyle kamufle etmeye çalışacaktır hatta , ülkenin temeline dinamit koymak demokratik hak değildir. Buna itiraz etmenin nedenide faşizan kaygılar olmayabilir. 

Sana tamamen katılıyorum. Olay Türk'üm Kürt'üm Şu'yum X'im Y'yim değil. Türkiyedeyiz ve köken vs gözetmeksizin kendimize "Türk" diyoruz dikkatinizi çekiyorum "Türkiyeli" değil! Bunun sebebi dayanışmanın birlikte yaşamın, Topluluk olabilmenin sağlanması. Yoksa kaç tane %100 hun kalmıştır? Olay bu değil, Türkiyedeyiz ve Türk olarak ortak bir Tarihi, Dili, Bayrağı kabul ediyoruz. Birlikte KABUL EDİYORUZ! Bu çatışmalar yapaydır (arkadaşımda değinmiş). Bunun ekmeğini Amerika vs yememekte asıl olarak CHP ve AKP gibi partiler yemektedir. Biri dinci geçinen diğeri Atatürk'ü maske yaparak insanları kandıran ve sömüren partilerdir. Biri ılımlı islam diye sayıklar diğeri kemalizm diye fakat hepsinin dini imanı inancı ve bağlı olduğu idealizm aynıdır: PARA! Bunlara bakılırsa türk kürt erkek kadın insan hayvan geçip herkese herşeye varlık olarak bile bakılabilir, Ama dediğim gibi bunlar bakan gözlere bağlı. Gözünüz önünde bir perde varsa veya çok isteyerek bir at gözlüğü satın almışsanız bu yazıyı okumayın kimseye de tavsiye etmeyin, çünkü biliyorum okuyacak olanda sizin safkan at arkadaşlarınızdır...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

Abdülhamit'in ingilizlerin 'şark' topraklarındaki kabileleleri kışkırtmasına karşılık olarak IRA olarak bilinen örgütün temelini oluşturacak yapılanmayı maddi ve lojistik açıdan desteklediği biliniyor. Aynı şekilde SSCB nin yıllarca pkk ya verdiği desteğe Türkiye çeçenleri silahlandırarak yanıt verdi. Bu kürtler son 20 yılda kime köpeklik edeceklerini şaşırdılar hakkaten , gidene gelene kuyruk sallıyorlar ama ilk sahipleri kanımca sscb dir , kgb nin terör labarotuarlarında üretilmiş mutant bir "bolşevik" mahlukat olarak ortaya çıktılar. Marxist fln olduklarından da değil sadece sahipleri öyle istediğinden, bakın şindi talabani yahudi oldum diyomuş mesela...

yani insan biyerde düşmanda olsa saygı duymak istiyor , kendine olan saygısını kaybetmemek için en azından ama bu kürtlerle mümkün değil ne yazıkki. 

iskoçları destekleyelim ne olacak ? ingiltere bugün pkk yı fiilen destekleyen bir ülke değil - ya da öyle gözüküyor - ama Türkiye böyle bir saçmalık yaparsa hakkaten boşuna düşman kazanmış olur. Zaten Türkiye nin sesi avrupada sözde kürt kongresi kadar bile geçmiyor / dinlenmiyor. Onca ekonomik siyasi askeri gücüne rağmen , yahudi kuklası hükümet Türkiyenin haklı davalarını savunmak yada seslendirmek gereği bile duymuyor. Bir de çıkıp onun bunun teröristini desteklersek , hepten kaybederiz, akıllı insanlar durduk yere sorun çıkarmaz bunu unutmamak lazım.

İlla birilerini desteklemek istiyorsan , mesela bağımsızlık mücadelesi veren Uygur Türklerini destekle, soyun bir dilin bir tarihin bir bu toplumla. Aşağılık çinliler karşısında varoluş savaşı veriyorlar ayrıca. 

herşeyin bir şeyi vardır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    xz bunu yazdı:

İngilizler kürtleri desteklemiyor diyorsun. -ya da öyle gözüküyor-. E bizde öyle gözükelim. Ama destekleyelim diyorum. Kimse farkına varmasın. Teknolojiyi kullanmak en mantıklı şey olur.

Resmen desteklemek tabii ki mantıksız olur.

apaçık görülen gerçek eğer terörü bitirmemiz gerektiği ise elin iskoçunu, irlandalısını destekleyene kadar kendi ülkemizde kendi toplumumuzda bu terör illeti ile "SAVAŞACAK"  iktidarı destekleyelim bu iktidarı nasıl oluşturabilirz onu düşünelim. Türkiyenin bu çapulcular gibi onlarcasını bir kerede silkeleyip atacak soyunu kurutacak gücü vardır ama iradesi yok ve bu iradenin oluşmaması için toplum üzerinde yoğun bir ekonomik, psikolojik baskı var bu baskıya karşı nasıl ayakta kalırız bunu düşünelim bence , elimizi silahımıza atacak, düşmanla savaşacak kararımız irademiz olsun . bize ne vilyım dan valıs dan , ayrıca ingiltere gibi büyük ve bağımsız bir devlet senin ne yaptığını kimi desteklediğini farketmeyecek mi , farkettiğinde bunun bedelini istemeyecek mi ? 

herşeyin bir şeyi vardır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

efrasyap bunu yazdı:
    - Allah yeryüzünde fesat çıkaranları –bozguncuları SEVMEZ:
    -O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu-fesatçılığı sevmez. (BAKARA SURESİ / 205) 

savaşta herşey mübahtır, düşmanı ezmekten başka bir gerçek de yoktur.  bu okuduğun kitaplarıda tarihide medeniyetide savaşta sağ kalanlar yazacaktır. Allah yada başka bir tanrı sağ kalanları ve muzeffer olanları kutsayacak(!)  cenneti onlara vaad edecektir. 

- savaşta düşmana merhamet etmeyiniz , çünkü onlar size merhamet göstermeyeceklerdir ( arbede / 568 ) 

- en iyi savaş , yensende yenilsende en kısa süren savaştır. ( nursuz  / 1053 )

- mutluluğu barışta değil zaferde arayınız ( resident evil  / 3  ) 

hayvan arkadaşımız düşmana arkadan saldırıp, düşmana saldırablecek diğer zayıfları kışkırtmaktan bahsediyor bende bunun bir faydası olmayacağı kanaatimi dile getiriyorum. Terör olarak adlandırdığımız düşman "zayıftır" birilerinin piyonudur, doğrudan bu piyonu imha etmeyi düşünmek şu an kendi açımızdan daha verimli olur ki eldeki kıt kaynaklar ve aleyhimize işleyen zaman bu savaşta düşmanı kuşatacak ya da zaten "bozgunculuk" yapabilecek imkan ve zamanımızın olmadığını gösteriyor. 

herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

ayrıca şunu da eklemek zorundayım ki Türkler ve kürtler diye birşey yoktur, Türkler ve diğerleri vardır. Türklerle yaşarken , beraber savaşırken , Türk pasaportunu taşırken, Türk okuluna gidip Türk şehrinde yaşarken sadece kürtler değil zimbaweliler bile Türk olsa menfaatleri gereğidir yoksa zaten bu beraberlik uzun sürmeyecektir. Eğer artniyetleri olmasaydı , birileri onlara ikincil düşünceler aşılayıp bunu desteklemiş olmasaydı zaten durum böyle olurdu.  Ayrılık sorunu olmayan memleketlerde olduğu gibi. Örneğin çek cumhuryetinde milyon tane vietnamlının yaşadığını ve çek kimliğini sahiplendiğini biliyormusun , yada rus halkının içinde Türkiye de bulunandan daha fazla Türk kökenli olduğunu? Amerikanın içinde kaç etnik olduğundansa olmayanları saymak daha kolay , uzaylılar bile vardır onların içinde ama ABD ülkesinde tek bir kimlik var o da "American". Çünkü bu milyonlarca insanın yaşadıkları topluma karşı tek kaygıları "dışlanmamak", hayatlarını o ülkede sürdürmek, nesillerini o ülkede yetiştirmek. Bu kürtler gibi  silah bulup ülkeyi bölmek , beraber yaşadığı insanları yağmalamak yerine. Pkk ile kürtleri karıştırmayalım yalanına gelince ; bu yalanın devamı Türklerle TSK yı karıştırmayalım hatta TSK silah bıraksın zırvalamalarına vardı . Ben kendimi Türk gördüğüm sürece, TSK nın askeriyim ki kendini "kürt" olarak görende bizim terörist dediğimiz o silahlı güç için aynısını düşünecektir. Bu yalanını demokrasiyle kamufle etmeye çalışacaktır hatta , ülkenin temeline dinamit koymak demokratik hak değildir. Buna itiraz etmenin nedenide faşizan kaygılar olmayabilir. 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 3898 Toplam Mesaj: 31