İngilizce
-
İngilizce öğrenmenin önündeki en büyük engel normal türkçe dili yapısında düşünmek bunu aştıktan sonra her şey kolaylaşıyor eğer ing gibi dünyanın en aptal dillerinden birini öğrenecekseniz o dilin bizim dille arasındaki en büyük fark ne onu çözmek lazım, en büyük fark şu bunlar nın nün gibi ifadeleri tarihsel ve mekansal ifadeleri hep sona koyuyorlar.
Yani Biz; Dürüyenin güğümleri derken bu totoşlar Güğüms Of Düriye diyor ya da Düriye's Güğüms diyor biz Dünyanın en güzel kızı derken önce mekanı söylüyoruz mesela kainatın en güzel kızı vs gibi bu totoşlar The most beuitiful girl in the world diyor, önce en güzel kız sonra bu kız neredeyse onu söylüyorlar.
Yani önce bu totoşların dil yapısının ana mantığını çözmek çok elzem, rusça gibi bir dil öğrendiğimde ingilizceye ağır sövmüştüm öğrendim diye.Ayrıca dipnot: O dili her gün diyalog olarak en az 1 saat kullanman gerekiyor bu da o dili konuşan kişiyle her gün temas demek yani pratik denen o menem şey maalesef omurga, pratik azalınca kelime de unutuluyor hiç inanmazsın bir keresinde tüm renkleri sayabilecek seviyede olduğum halde renk (color) kelimesini unuttum ulan color kelimesi nasıl unutulur deme unutuluyor işte pratik olmayınca.
Zeytun-i tarafından 09/Ara/24 12:08 tarihinde düzenlenmiştir -
ne abuk subuk bir konu başlığı bu? Türkçe cümle kuralım da önce?
EnableTurk tarafından 09/Ara/24 11:50 tarihinde düzenlenmiştir -
EnableTurk bunu yazdı
ne abuk subuk bir konu başlığı bu? Türkçe cümle kuralım da önce?
ENGLAND mı demeliydi?
Lolol
-
Ben herhangi birisinin , herhangi bir sey ogrenmek icin zaman ayirdigi zaman o isi ogrenememesi icin bir sebep olmadini dusunmuyorum.
Yontem, kaynak vs hikaye.Tum millet okudugunu anlama konusunda cok basarisiz. Dinleme konusunda cok basarisiz.
https://www.oecd.org/en/publications/pisa-2022-results-volume-i-and-ii-country-notes_ed6fbcc5-en/turkiye_d67e6c05-en.htmlBu sirada bunun icin cok uzaga gitmeye gerek yok, forumdaki siyasi tartislamlara bakin, ya okudugunu anlamiyor yada safsata yapiyor.
Neyse,Sahsi fikrim,
Kelime ezberlemeden dil ogrenmek imkansiz once oturup temel 500-600 kelimeyi ezberlemen gerekiyor. Sonra her gun kicini kirip kitaptan 1-2 saat ders calisman ve tekrar yapman gerekiyor.
App ile bir sey ogrenmenin pembe gotluluk oldugunu dusunuyorum, kitap en iyisi. Gramer anladan kitabin da ne dedigini anlayacak kadar ingilizcen varsa, ingilizce olmasi taraftariyim.Bu ne kadar sacma, bu neden boyle gibi triplerede girmeyi birakmak gerek. Ezberle gec, dil bilimci misin? degilsin ezberleyeceksin ve kullanacaksin. Hepsi bu.
Ozetle, kir kicini gunde 2 saat yeni seyler 1 saate 1 onceki gun ve onceki gunlere ayir, haftanin 1 gunu komple tekrara ayir, 6 ay sonra ingilizce biliyor olacaksin. -
edit*
Antikky tarafından 09/Ara/24 16:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Kelime ezberlemek çok doğru değil,yoksa ilerleme yavaşlar.
Şimdi "Close" kelimesi temel seviyede herkes "kapalı" anlamında bilir.
Ama kelimeler cümle içinde bağlamdan dolayı anlamı farklı oluyor. O yüzden kelime öğrenmek için okuma yapılmalı.
"Close" anlamı bağlamı içinde daha çok "yakın" anlamnda kullanılıyor.
-
şu yapay zeka ile görüntülü mü ne konuşuyorsun ya o zamazingolar yokmu ingilizce öğrenmek için daha doğrusu konuşma pratiği yapmak için
-
Hiç dallanıp budaklanmadan yapman gereken basit: Kelime öğrenmek. Heryerde liste var 3K kelime bilmem kaç kelime, hepsini öğreniyorsun, zaten cümle içinde geçen kelimeleri bildin mi fiil zarf vs. vs. cümle bağlamalarını da kendin çözüyorsun, kelime kelime kelime. Gerisi boş.
-
KemikadaM bunu yazdı
şu yapay zeka ile görüntülü mü ne konuşuyorsun ya o zamazingolar yokmu ingilizce öğrenmek için daha doğrusu konuşma pratiği yapmak için
Chatgpt'den konuş görüntülü olmasa da
-
english grammar in use tüm serilerini al güzel kitaptir. kelime ezberlemeye odaklan bence önce. ondan sonra cambly tarzı bir yer. görüntülü konuşma bence en etkilisi. başta herkes bocalar zamanla alışırsın. gerisinin hikaye olduğunu düşünüyorum.
birde ücretli kelime appleri var günlük tekrar yaptırıyor fena değil. ios google playde bulabilirsin ordanda güzel kelimeler öğrendiğim olmuştu.