folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder İngilizce C Ödevim Yardımcı Olabılecek Varmı ?

İngilizce C Ödevim Yardımcı Olabılecek Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

slm arkadaslar bızım hoca bıze bı odev verdı ve salıya yetısecek ama kancık odevı ıngılızce verdı :S anlamadık :S yardımcı olabılecek varmı varsa cok sevınır mıneettar kalırım arkadaslar :$

soru bu arkadaslar

Problem:

Write a complete C program that will calculate and print bills for the city power company. The rates vary depending on whether the use is residential, commercial, or industrial. A code of R means residential use, a code of C means commercial use, and a code of I means industrial use. Any other code should be treated as an error.

The rates are computed as follows:

R: $6.00 plus $0.052 per kwh used

C: $60.00 for the first 1000 kwh and $0.045 for each additional kwh

I: Rate varies depending on time of usage:

Peak Hours: $76.00 for first 1000 kwh and $0.065 for each additional kwh

Off-peak Hours: $40.00 for first 1000 kwh and $0.028 for each additional kwh.

Your program should prompt the user to enter an integer account number, the use code (type char), and the necessary computation figures in whole numbers of kilowatt-hours (kwh). Your program should display the amount due from the user.

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    yokmu yaf yardım edebılecek :(

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek
    Bu hesaplar ve şehir güç şirket için fatura baskı tam bir C programı yazın. Oranları olsun kullanımı, ticari konut veya sanayi bağlı olarak değişir. R A kodu, ve ben bir kod ticari kullanmaktır endüstriyel kullanım demektir ikamet kullanımı, C kod anlamına gelir. Başka bir kod bir hata olarak kabul edilmelidir. R: 6.00 $ artı $ 0,052 kWh başına kullanılan

C: $ 60,00 ilk 1.000 kWh ve $ 0,045 her kWh için

I: Oranı kullanım Timne bağlı olarak değişir:
     Tepe Saat: 76.00 $ ilk 1.000 kWh ve $ 0,065 her kWh için

Kapalı indirimli Saat: 40.00 $ ilk 1.000 kWh ve $ 0,028 her kWh için

Programı, kullanımı kodu (tip char) ve kilovat tüm sayıları gerekli hesaplama rakamlar-saat (kWh) bir tamsayı hesap numaranızı girmek için kullanıcı istemi gerekir. Programı, kullanıcının miktarı nedeniyle görüntülenmelidir.

--------------------------------------

bu yazıyı google translate kullanarak çevirdim...sanırım anormal oldu gibi ama belki işine yarar ^^

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    ILKER06 bunu yazdı:
    -----------------------------

slm arkadaslar bızım hoca bıze bı odev verdı ve salıya yetısecek ama kancık odevı ıngılızce verdı :S anlamadık :S yardımcı olabılecek varmı varsa cok sevınır mıneettar kalırım arkadaslar :$

soru bu arkadaslar

Problem:

Write a complete C program that will calculate and print bills for the city power company. The rates vary depending on whether the use is residential, commercial, or industrial. A code of R means residential use, a code of C means commercial use, and a code of I means industrial use. Any other code should be treated as an error.

The rates are computed as follows:

R: $6.00 plus $0.052 per kwh used

C: $60.00 for the first 1000 kwh and $0.045 for each additional kwh

I: Rate varies depending on time of usage:

Peak Hours: $76.00 for first 1000 kwh and $0.065 for each additional kwh

Off-peak Hours: $40.00 for first 1000 kwh and $0.028 for each additional kwh.

Your program should prompt the user to enter an integer account number, the use code (type char), and the necessary computation figures in whole numbers of kilowatt-hours (kwh). Your program should display the amount due from the user.

Ben çevireyim bari ama sadece çeviririm. Çünkü program basit, öğrenmen ve gelişmen açısından gerçektende iyi bir örnek. Switch kullanımını falan öğrenmen gerek. Ayrıca ingilizceyide iyi öğren, sallama derim çünkü dünyanın her tarafından döküman, program, kaynak, vs %80ni ingilizce. C dili bikere ingilizce. Neyse...

Hocanız sizden şehir elektrik şirketinin programını yazmanı istemiş. 3 çeşit kullanıcı var
    1- R: Residental
    2- C: Commercial
    3- I: Industrial

Bu 3 farklı kullanıcı tipinin farklı fiyatlandırmaları var.
    Residentallerin 6.00 dolar sabit ödemesi ve her 1 kilowatt-saatlik kullanım başına 0.052$ ödemesi var.
    Commercial tipi kullanıcının ilk 1000 kilowatt-saati $60.00. Yani kullansada kullanmasada 1000 kwh'den düşükse kullanım 60.00$ sabit fiyat alacak. Fakat 1000 kwh geçerse her 1 kwh $0.045'den fiyatlandırılacak. Yani 1001 kwh olsa bile 60.045$ olacak.
    Industrial tip kullanıcıda 2 çeşit ödeme yapacak; Pik zamanlar ve pik olmayan zamanlar. Yani mesela sabah 6'dan akşam 6'ya kadar pik time(kullanımın en yoğun olduğu zamanı), akşam 6'dan sabah 6'ya kadarlık dilimde off-pik time,yani az kullanım olduğu zaman olarak iki çeşit kullanım zamanı olacak...
       - Pik zamanlarda fiyatlandırma ilk 1000 kwh için sabit 76.00$, eğer 1000kwh'ı geçerse her kullanılan 1kwh başına 0.065$ eklenecek.
       - Pik olmayan zamanlarda da fiyatlandırma ilk 1000kwh için sabit 40.00$, geçmesi halinde her 1kwh başına 0.028$ olarak fiyatlandırılacak...

Yani sen en başta 2 çeşit veri girişinin olduğunu bileceksin. İlk olarak switch te kullanıcı tipini belirleyeceksin. Soracaksın ne çeşit bir kullanıcıdır diye. Ona göre switch in katına gidecek ve ikinci soru olarak kaç kwh'lık enerji kullanımı olmuştur diye soracak. Dikkat etmen gereken nokta Industrial tip kullanıcıda ekstradan ayrı ayrı zaman dilimlerinide gireceksin ki sana en doğru hesaplamayı yapabilsin. Orada da 3. soru olarak a) peak time'daki kullanım miktarını giriniz ve  b)off-peak time i giriniz diye sorabilir. Sonra ikisini toplatıp ana totale yazdırabilirsin.
    O veriyide girdikten sonra sana hesaplayıp fiyatı verecek. İsteğe göre program orada sonlanacak yada tekrar sormaya devam edecek. Yada print alınacak da onlar belirtilmemiş.

İsteğe göre kullanıcı hesabı oluşturabilirsin. Farketmez. Ozaman harf girebilmen için type char ile karakter kodu kullanabilirsin. Figür oluşturabilirsin. Kullanıcının aylık hesabını-kitabını göstertebilirsin. Tabi bunun içinde files kullanman gerek database oluşturabilmen için falan filan. Bukadar.

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

http://www.ingilizce.name/ingilizce/cumle_cevirme.htm

her derde deva çevirme sitesi her dilde var lan helbe melbe falan diye ossuruktan diller bile komuşlar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    mescarine abı saolasın cevırmıssın ama cozum vermem demısın :D abı o kadar sıkıstıkkıtam sınav donemı :S yarın elektronık sınavı ertesı gun diferansıyel sınavı ondan sonrakı gun fizik sınavı ard arda koydular ınan daha bu saat oldu kafamı kaldıramadım masadan ve daha dersın yarısı bıtmıs degıl :( ondan yardım ıstedım yoksa ugrassam en gec bulsam bulsam 2 gune bısıı bulurdum ama ınan hıc vaktım yok :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    nihat bunu yazdı:

http://www.ingilizce.name/ingilizce/cumle_cevirme.htm

her derde deva çevirme sitesi her dilde var lan helbe melbe falan diye ossuruktan diller bile komuşlar

e hocam bu da google translate =)

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    ILKER06 bunu yazdı:
    mescarine abı saolasın cevırmıssın ama cozum vermem demısın :D abı o kadar sıkıstıkkıtam sınav donemı :S yarın elektronık sınavı ertesı gun diferansıyel sınavı ondan sonrakı gun fizik sınavı ard arda koydular ınan daha bu saat oldu kafamı kaldıramadım masadan ve daha dersın yarısı bıtmıs degıl :( ondan yardım ıstedım yoksa ugrassam en gec bulsam bulsam 2 gune bısıı bulurdum ama ınan hıc vaktım yok :S
     Merak etme finallere daha çok var :) ARtı ben yapsam benim yaptığım anlaşılır... Bizde geçtik bu yollardan, yaparsam sana yardım değil yanlış yapmış olurum. Daha matlab göreceksiniz numerikte falan, elektrik-elektronikçisen pic programlama, mikroişlemciler, sinyal ve sistem... Hele bilgisayarcısan bişey dememe gerek yok, adın gibi bilmen gerek... Sen bunu en kısa zamanda öğren derim...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    abi sen yapsan bende ustunde degısıklık yapsam fınallere degıl abı bu odev vızeye yardımcı olacak persembe bunun vızesı abı :( cıdden sıkısmıs olsam bu kadar yardım ıstemezdım:(((

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek
    arkadaslar yarına vermem lazım yardım edebılecek olan yok mu :(

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    İşin yoğun olduğu saatler belli değil mi yahu ya da kullanıcı peak ya da off-peak mı olduğunu belirliyecek.Ayrıca türkçesini anlamak ingilizcesinden daha zor :D

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
Toplam Hit: 3071 Toplam Mesaj: 11