folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Söylenileni Anlamakta Güçlük Çekiyorum

İngilizce Söylenileni Anlamakta Güçlük Çekiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

Benimde bu sene  sonuna kadar ingilizceyi halletmem lazım bakalım, 6-7 ay sonra ne durumda olacağız .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Kelime az bilince anlaması da zor oluyor. Benim hazırlık sınıfım iyidi. Sırf English gördük ama kelime dağarcığını genişletmeyince ayrıca pratik de yapmayınca kaldı öyle.

İmzalamazsam ne olcak?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

2 ay önce yaklaşık 4-5 tane Britanyalı ile aynı ortamda bulundum. Söylediklerinin yüzde 30 unu anlayabildim.

Genel olarak Avrupalı ve Amerikalıların İngilizcesi daha rahat anlaşılıyor.

The Office izleyerek geliştirmiştim ben. Steve Carell'in çok iyi bir aksanı var, net anlaşılıyor.

İngiliz İngilizcesi Amerikalılara zaten garip geliyor. Nasıl benzetsem ?... Bizde hani eskiden TRT Türkçesi deyimi vardı. Kelimelerin üstüne basa basa telaffuz edilirdi ve sık sık eskimiş artık kullanılmayan kelimeler kullanılırdı. İşte İngiliz İngilizceside öyle. Amerikan İngilizcesi daha çok sokak İngilizcesi.

https://www.youtube.com/watch?v=rstabXx031g

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    MaviEkran bunu yazdı

İzlediğin dizileri İngilizce altyazılı izle ve altyazıya bakmamaya çalış. Kaçırdığın bir şey olursa bakarsın. 

Film değil özellikle dizi dedim, hatta sitcom olsun. Çünkü karakterlerin aynı olması sebebiyle bir müddet sonra aksanlarına alışıyorsun ve söylediklerini daha kolay yakalıyorsun. Aynı dizide artık altyazıya bakmadan anlama kıvamına geldiğinde farklı dizi ve filmlerde deneyerek farklı aksanlara da alışmaya başlayabilirsin. 

Ayrıca haberlere de bakabilirsin. Spikerler temiz konuştuğu için bir müddet sonra bunlara da alışırsın. 

baksan da olur bence. ben bu şekilde öğrendim

sen altyazıya bakacaksın "run" yazıyo, nası yazıldığını gördün. adamı duyacansın "ran" diyo, nası söylendiğini gördün. ekranda adam koşacak, ne demekmiş onu gördün.

bam bam bam

+1 hatta bence baksan daha iyi olur. Şuursuzca değil ama,  Ai trainler gibi, eşleştirme yaparak izleyeceksin. 

end tarafından 06/Haz/23 20:03 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    muaythaist bunu yazdı

Bu konuya bizzat ingilizce ogrenmelik dizi tavsiyesi yakişir (: 

Hangi dizilerden verim aldiniz?

Avatar: the Last airbender. Hem cocuklarla da izleyebilirsiniz Burak bey :) 

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Keyif aldığım her dizi bir şeyler öğretiyor. Keyif aldığınız ve hatta mümkünse daha önce Türkçesini de izlediğiniz şeyleri izleyin. 

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

Keyif aldığım her dizi bir şeyler öğretiyor. Keyif aldığınız ve hatta mümkünse daha önce Türkçesini de izlediğiniz şeyleri izleyin. 

kesinlikle katılıyorum 

https://www.youtube.com/watch?v=nKiOiGyWRjA&ab_channel=Yavuzhan%C3%87anak%C3%A7%C4%B1

< ="//www.youtube.com/KiOiGyWRjA" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen">

la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Learning English with misterduncan. 

Yıllar önce çektiği ilk 100video. Onunla öğrendim allah ondan razı olsun. 

Haluk tatar1, misterduncan2 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLF467B6C12B713A03

Kaan tarafından 06/Haz/23 23:53 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yustang
    yustang's avatar
    Erkek

almancada bir yöntem kullanmıştım dinleme metnini ilk önce okuyup sonra okuyarak dinleme en son da hiç okumadan dinleme yapınca işe yarıyor 

HAYATTAKİ PÜRÜZLERİ EKSİK OLAN KISIMLARINI TAMAMLAMAK İÇİN KULLAN. O ZAMAN HAYAT DAHA KULLANIŞLI VE GENİŞ OLUR.
Toplam Hit: 2726 Toplam Mesaj: 25
ingilizce