İngilizce Söylenileni Anlamakta Güçlük Çekiyorum
-
Benimde bu sene sonuna kadar ingilizceyi halletmem lazım bakalım, 6-7 ay sonra ne durumda olacağız .
-
Kelime az bilince anlaması da zor oluyor. Benim hazırlık sınıfım iyidi. Sırf English gördük ama kelime dağarcığını genişletmeyince ayrıca pratik de yapmayınca kaldı öyle.
-
-
Kutengri bunu yazdı
2 ay önce yaklaşık 4-5 tane Britanyalı ile aynı ortamda bulundum. Söylediklerinin yüzde 30 unu anlayabildim.
Genel olarak Avrupalı ve Amerikalıların İngilizcesi daha rahat anlaşılıyor.
The Office izleyerek geliştirmiştim ben. Steve Carell'in çok iyi bir aksanı var, net anlaşılıyor.
İngiliz İngilizcesi Amerikalılara zaten garip geliyor. Nasıl benzetsem ?... Bizde hani eskiden TRT Türkçesi deyimi vardı. Kelimelerin üstüne basa basa telaffuz edilirdi ve sık sık eskimiş artık kullanılmayan kelimeler kullanılırdı. İşte İngiliz İngilizceside öyle. Amerikan İngilizcesi daha çok sokak İngilizcesi.
-
yolbulucu bunu yazdıMaviEkran bunu yazdı
İzlediğin dizileri İngilizce altyazılı izle ve altyazıya bakmamaya çalış. Kaçırdığın bir şey olursa bakarsın.
Film değil özellikle dizi dedim, hatta sitcom olsun. Çünkü karakterlerin aynı olması sebebiyle bir müddet sonra aksanlarına alışıyorsun ve söylediklerini daha kolay yakalıyorsun. Aynı dizide artık altyazıya bakmadan anlama kıvamına geldiğinde farklı dizi ve filmlerde deneyerek farklı aksanlara da alışmaya başlayabilirsin.
Ayrıca haberlere de bakabilirsin. Spikerler temiz konuştuğu için bir müddet sonra bunlara da alışırsın.
baksan da olur bence. ben bu şekilde öğrendim
sen altyazıya bakacaksın "run" yazıyo, nası yazıldığını gördün. adamı duyacansın "ran" diyo, nası söylendiğini gördün. ekranda adam koşacak, ne demekmiş onu gördün.
bam bam bam
+1 hatta bence baksan daha iyi olur. Şuursuzca değil ama, Ai trainler gibi, eşleştirme yaparak izleyeceksin.
end tarafından 06/Haz/23 20:03 tarihinde düzenlenmiştir -
muaythaist bunu yazdı
Bu konuya bizzat ingilizce ogrenmelik dizi tavsiyesi yakişir (:
Hangi dizilerden verim aldiniz?
Avatar: the Last airbender. Hem cocuklarla da izleyebilirsiniz Burak bey :)
-
Keyif aldığım her dizi bir şeyler öğretiyor. Keyif aldığınız ve hatta mümkünse daha önce Türkçesini de izlediğiniz şeyleri izleyin.
-
end bunu yazdı
Keyif aldığım her dizi bir şeyler öğretiyor. Keyif aldığınız ve hatta mümkünse daha önce Türkçesini de izlediğiniz şeyleri izleyin.
kesinlikle katılıyorum
https://www.youtube.com/watch?v=nKiOiGyWRjA&ab_channel=Yavuzhan%C3%87anak%C3%A7%C4%B1
< ="//www.youtube.com/KiOiGyWRjA" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen">
-
Learning English with misterduncan.
Yıllar önce çektiği ilk 100video. Onunla öğrendim allah ondan razı olsun.
Haluk tatar1, misterduncan2
https://www.youtube.com/playlist?list=PLF467B6C12B713A03
-
almancada bir yöntem kullanmıştım dinleme metnini ilk önce okuyup sonra okuyarak dinleme en son da hiç okumadan dinleme yapınca işe yarıyor