İngiltereyi Arama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

Müridler kız arkadaşım 2 aylık ingiltereye gitti.

Bende vodafone onda vodafone var.

En ucuz nasıl konuşabiliriz? ne gibi teknikler geliştirdiler yurtdışındaki müridler?

Müşteri temsilcisini aradığımda, dünya küçük paketini vs. söyledi ancak bu türkiyeden alınan vodafone hatlar için geçerli değilmiş :S ingiltereden alındığında geçerli oluyormuş :S 

nasıl konuşulabilir acaba?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şöyle bir durum var hocam, geçen yıl arkadaşlar türkiyeden geldiklerinde yanlarında vodafone tr hattını getirdiler (çek cumhuriyetinden bahsediyorum) kampanyanın

ismini tam hatırlamıyorum ama 700 dk her yöne ücretsiz konuşuyorlardı türkiyede. İşte bunlar mesaj hakkı falan da yüklemişler ve 50 tl ödüyorlardı aylık. Böyle bir

kampanya.. Yurtdışında çıktıklarında (her ülkede değil buna dikkat et) oradan türkiyeyi aradıklarında 350 dakikalık konuşuyorlardı. Yani yarı yarıya düşüyordu

hakları ama yine aynı parayı ödüyorlardı. 350 dakikayı aşmaman gerek buna dikkat et. 6 saniyeyi geçtikten sonra ister 7 saniye konuş ister 59 saniye bu 1 dakika

olarak belirleniyor, o yüzden arkadaşın biri sınırı aştı 200 tl falan fazla ödedi. internet sitesinde de takip et (her ne kadar biraz geç güncellense de). Ayrıca çek de

vodafone da vardı ama türkiye ile bir alakası yok ve orada iletişim pahalıydı. Muhtemelen ingiltere daha pahalı olur. Bu şekilde bir kampanyaya bak, ingiltere var mı yok mu diye.

Bunun dışında alternatif olarak voip teknolojileri kullanabilirsin. ben nonoh kullanmıştım. İster telefonuna ister bilgisayara yükle, 10 euro yükledikten sonra bir çok

ülkenin sabit hatlarıyla 4 ay boyunca ücretsiz konuşabiliyorsun. Cep telefonları içinse de dakikada 0.008 euro gibi bir ücret ödüyorsun. tabii ülkeden ülkeye

değişiyor bu. sitesinden price liste bak

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

voip account al, skype dan ara

birsürü yolu var ucuz aramanın...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

şöyle bir durum var hocam, geçen yıl arkadaşlar türkiyeden geldiklerinde yanlarında vodafone tr hattını getirdiler (çek cumhuriyetinden bahsediyorum) kampanyanın

ismini tam hatırlamıyorum ama 700 dk her yöne ücretsiz konuşuyorlardı türkiyede. İşte bunlar mesaj hakkı falan da yüklemişler ve 50 tl ödüyorlardı aylık. Böyle bir

kampanya.. Yurtdışında çıktıklarında (her ülkede değil buna dikkat et) oradan türkiyeyi aradıklarında 350 dakikalık konuşuyorlardı. Yani yarı yarıya düşüyordu

hakları ama yine aynı parayı ödüyorlardı. 350 dakikayı aşmaman gerek buna dikkat et. 6 saniyeyi geçtikten sonra ister 7 saniye konuş ister 59 saniye bu 1 dakika

olarak belirleniyor, o yüzden arkadaşın biri sınırı aştı 200 tl falan fazla ödedi. internet sitesinde de takip et (her ne kadar biraz geç güncellense de). Ayrıca çek de

vodafone da vardı ama türkiye ile bir alakası yok ve orada iletişim pahalıydı. Muhtemelen ingiltere daha pahalı olur. Bu şekilde bir kampanyaya bak, ingiltere var mı yok mu diye.

Bunun dışında alternatif olarak voip teknolojileri kullanabilirsin. ben nonoh kullanmıştım. İster telefonuna ister bilgisayara yükle, 10 euro yükledikten sonra bir çok

ülkenin sabit hatlarıyla 4 ay boyunca ücretsiz konuşabiliyorsun. Cep telefonları içinse de dakikada 0.008 euro gibi bir ücret ödüyorsun. tabii ülkeden ülkeye

hocam bilgilendirmeler için çok teşekkürler ancak yukarıda bahsettiğin sistem onun beni aramasında geçerli, her an ben onu aramalıyım :)

bu voip dediğin olay; http://www.voiptalk.org bu mu hocam?

anlamadım ki sistemi? nasıl kullanılıyor bu?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

adroid veya ios varsa telefonlarinizda viper,facetime gibi uygulamalarla bedava gorusebilirsiniz internet kullanarak..telefonla kiz arkadasin seni ararsa daha ucuz olur. soyle ona  lebara,lyca veya GT mobile sim kartlardan birini alsin. onlar ile tr sabit hatti dakikasi  £ 0.2 dan arayabilir...

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

mclaren bunu yazdı:

adroid veya ios varsa telefonlarinizda viper,facetime gibi uygulamalarla bedava gorusebilirsiniz internet kullanarak..telefonla kiz arkadasin seni ararsa daha ucuz olur. soyle ona  lebara,lyca veya GT mobile sim kartlardan birini alsin. onlar ile tr sabit hatti dakikasi  £ 0.2 dan arayabilir...

ne yazık ki hocam karşı tarafınki samsung benimki iphone.

ordan bi vodafone hat çıkarsa herşey çok rahat olucak ama onu becerebilecek mi orası meçhul

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

arkadaşın dediği gibi viber uygulaması ya da fringle uygulamaları ile internet olduğunda ücretsiz görüşebilirsiniz ve mesajlaşabilirsiniz..

ancak internet olmadığı zmanlarda en uygunu voip dir

United Kingdom (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
    United Kingdom (Mobile) 0.090 0.104
    United Kingdom [0843 Rate] (Landline) 0.095 0.109
    United Kingdom [0844 Rate] (Landline) 0.095 0.109
    United Kingdom [0845 Rate] (Landline) 0.040 0.046
    United Kingdom [0871 Rate] (Landline) 0.183 0.210
    United Kingdom [national Rate] (Landline) 0.030 0.035
    United Kingdom [personal] (Landline) 0.180 0.207

burada UK ile ilgili fiyatlar euro bzında verilmiş.

yapman gereken nonoh a üye olmak ve 10 euroluk kredi yüklemesi yapmak. ondan sonra ister bilgisayarına uygulamasını download edip k.adı ve şifrenle login olursun istersen telefonuna yükleyip login olursun (ikisinde de senin için internet gereklidir) sonra numarayı çevir ve konuş :) 

edit: viber in iphone ve android için uyumlu versiyonları var hocam problem değil o.. tek şart internetin olmasıdır iki tarafında

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

vodafone kırmızı pasaport bunun adı. Bi zahmet web sitelerini incele "bilenyok" arkadas

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:

vodafone kırmızı pasaport bunun adı. Bi zahmet web sitelerini incele "bilenyok" arkadas

aynen hocam bu :) ayrıca ingiltere de geçerliymiş bu, gözün aydın :) bence en temiz ve kaliteli görüşme budur

http://www.vodafone.com.tr/VodafoneRoaming/pasaport.php?default_id=pasaport

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

gkhn759 bunu yazdı:

aynen hocam bu :) ayrıca ingiltere de geçerliymiş bu, gözün aydın :) bence en temiz ve kaliteli görüşme budur

http://www.vodafone.com.tr/VodafoneRoaming/pasaport.php?default_id=pasaport

hocam şimdi kız arkadaşım zaten bu olayı yapıcak ancak o arayabiliyor beni bu şekilde, ben değil :) benim aramam lazım dilediğim zaman :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamam hocam önce bi sakin ol :) 

http://www.vodafone.com.tr/VodafoneRoaming/yurtdisi-avantaji.php

bahsettiğin olay burada var, ancak dikkat telefon numarasının kodu bu şekilde başlaması lazımmış

Vodafone İngiltere (Sesli ve Görüntülü Konuşma)
    Ülke Kodu : 44
    Operatör Prefiksleri : 7000, 7002, 7074, 7500, 7501, 7502, 7503, 7551, 7552, 7553, 7554, 7717, 7721, 7733, 7741, 7747, 7748, 7760, 7765, 7766, 7767, 7768, 7769, 7770, 7771, 7774, 7775, 7776, 7777, 7778, 7780, 7785, 7786, 7787, 7788, 7789, 7795, 7796, 7798, 7799, 7810, 7818, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7831, 7833, 7836, 7867, 7876, 7879, 7880, 7881, 7884, 7887, 7899, 7900, 7901, 7909, 7917, 7918, 7919, 7920, 7979, 7990, 7555, 7557, 7570, 7584, 7585, 7586, 7587, 7407, 75374, 385, 7423, 7425, 7435, 7436, 7437, 7442, 7443, 7444, 74080, 74081, 74082, 74088, 74089 

geçerli olanlar bunlar. onun dışında bir çözüm istiyorsn ve her zaman arayayım diyorsan, söylediğim gibi voip uygulamaları kullanacaksın. tek şart senin internetinin olması. ister telefon ile ister bilgisayar ile arayabilirsin.. 

Toplam Hit: 3128 Toplam Mesaj: 16