folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İnşaatçılar Bi Bakabilir Misiniz?

İnşaatçılar Bi Bakabilir Misiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

arkadaşlar ulaştırma dersi başımızın belası.

neyse konuya giriyorum:

autocad'den polyline komutu ile izohips eğrilerinin üstünden geçtim. (henüz bitirmedim sadece örnek)

iki nokta arasında bir yol projesi yapıyoruz.

şimdi ben bu projeyi nasıl kolay ve hızlı bir şekilde bitirebilirim? (enkesit, boykesit vs vs.)

netcad, civil3d falan farketmez, eğitim videosu, yol yöntem, her türlü öneriye açığım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

NetCad kullanmalısın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo
    Olgunisik bunu yazdı

NetCad kullanmalısın.

hocam şuan çizdiğim polyline çizgilerini izohips eğrisi olarak kullanabilecek miyim netcad de?

yoksa boşuna mı çiziyorum?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Ben olsam onları solid'e atar, teker teker plane yaparım. sonra o zemini 3 boyutlu oluştururm, isteğim yerden kesit alırım

NOT: inşaatçı değilim

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

valla hocam daha geçen donem boylebıse yaptı arkadas ama harıtacı yol projesını netcad de yaptı sanırım .s ama autocad de yapabılırsın bence 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desingers
    Desingers's avatar
    Erkek

netcad netrpro modul egitim videosu mevcut internette net prodan kubaj en kesit boy kesit guzergah tanimlayabilirsin. tabi oncesinde es yukselti egrlerini netcada atman lazim. ben harita teknikeriyim ayrica harita muh. okuyorum gecmiste yapmistik unutuliuyor. o yuzden az bucuk hatrliyorum yardim gerekirse solersin. autocad raster veri cizimi yatigi icin yapamazsin sana vektor ve raster veri cizimi yapabilecek netcad, geocad gibi progr lazim.

Senin Yadınla Ya Rabbim!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreamth
    dreamth's avatar
    Erkek

Netcadde bu çizimi kullanamazsın çünkü 3b değil şu an çizdiğin. Yani yükseklik yok izohipslerinde. Netcadde noktalar atarsın netcad haritayı kendisi oluşturur. Netcad zor bir programdır bu arada. Varsa bir netcad kullanan harita mühendisi tanıdığın 1 saatte tüm en kesit boy kesit kübaj tablolarını verir sana. Benim de bitirme tezim karayolu projesi idi. Netcadde yaptı bi abi sağolsun ama hoca çok çabuk bittiği için kabul etmedi netcadi autocadde hesaplayarak yaptık :) Allah yardımcın olsun... 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hybrid427
    hybrid427's avatar
    Erkek

ArcGis programını araştırabilirsin. Bu programdan rahatça profil amlak mümkün.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desingers
    Desingers's avatar
    Erkek
    hybrid427 bunu yazdı

ArcGis programını araştırabilirsin. Bu programdan rahatça profil amlak mümkün.

arcgis programi daha cok bilgi sistemi icin kullanilir. Netcad daha pratik 

Senin Yadınla Ya Rabbim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

Bence kolaya kaçma hocam ilerde autocad'in yeterli düzeyde olması için bunlar gerekli. Biraz uğraştırır dolgu yarma hesapları, brükner eğirisi, enkesitler vs ama Autocad'de ciddi pratiklik sağlar ayrıca temel mantığını öğrenirsin karayolu projesinin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    Homo
    Mukavim_ bunu yazdı

Bence kolaya kaçma hocam ilerde autocad'in yeterli düzeyde olması için bunlar gerekli. Biraz uğraştırır dolgu yarma hesapları, brükner eğirisi, enkesitler vs ama Autocad'de ciddi pratiklik sağlar ayrıca temel mantığını öğrenirsin karayolu projesinin.

işte sorun da o. kimse ne yapacağını tam bilmiyor

enkesitlere kadar bi şekilde geldik, asıl sorun şimdi başlıyor :)

şimdi, benim çizdiğim izohips eğrileriyle netcadde işlem yapabiliyor muyuz? önemli olan o

Toplam Hit: 3096 Toplam Mesaj: 17