İnşaatçılar Bi Bakabilir Misiniz?
-
arkadaşlar ulaştırma dersi başımızın belası.
neyse konuya giriyorum:
autocad'den polyline komutu ile izohips eğrilerinin üstünden geçtim. (henüz bitirmedim sadece örnek)
iki nokta arasında bir yol projesi yapıyoruz.
şimdi ben bu projeyi nasıl kolay ve hızlı bir şekilde bitirebilirim? (enkesit, boykesit vs vs.)
netcad, civil3d falan farketmez, eğitim videosu, yol yöntem, her türlü öneriye açığım.
-
NetCad kullanmalısın.
-
Olgunisik bunu yazdı
NetCad kullanmalısın.
hocam şuan çizdiğim polyline çizgilerini izohips eğrisi olarak kullanabilecek miyim netcad de?
yoksa boşuna mı çiziyorum?
-
Ben olsam onları solid'e atar, teker teker plane yaparım. sonra o zemini 3 boyutlu oluştururm, isteğim yerden kesit alırım
NOT: inşaatçı değilim
-
valla hocam daha geçen donem boylebıse yaptı arkadas ama harıtacı yol projesını netcad de yaptı sanırım .s ama autocad de yapabılırsın bence
-
netcad netrpro modul egitim videosu mevcut internette net prodan kubaj en kesit boy kesit guzergah tanimlayabilirsin. tabi oncesinde es yukselti egrlerini netcada atman lazim. ben harita teknikeriyim ayrica harita muh. okuyorum gecmiste yapmistik unutuliuyor. o yuzden az bucuk hatrliyorum yardim gerekirse solersin. autocad raster veri cizimi yatigi icin yapamazsin sana vektor ve raster veri cizimi yapabilecek netcad, geocad gibi progr lazim.
-
Netcadde bu çizimi kullanamazsın çünkü 3b değil şu an çizdiğin. Yani yükseklik yok izohipslerinde. Netcadde noktalar atarsın netcad haritayı kendisi oluşturur. Netcad zor bir programdır bu arada. Varsa bir netcad kullanan harita mühendisi tanıdığın 1 saatte tüm en kesit boy kesit kübaj tablolarını verir sana. Benim de bitirme tezim karayolu projesi idi. Netcadde yaptı bi abi sağolsun ama hoca çok çabuk bittiği için kabul etmedi netcadi autocadde hesaplayarak yaptık :) Allah yardımcın olsun...
-
ArcGis programını araştırabilirsin. Bu programdan rahatça profil amlak mümkün.
-
hybrid427 bunu yazdı
ArcGis programını araştırabilirsin. Bu programdan rahatça profil amlak mümkün.
arcgis programi daha cok bilgi sistemi icin kullanilir. Netcad daha pratik
-
Bence kolaya kaçma hocam ilerde autocad'in yeterli düzeyde olması için bunlar gerekli. Biraz uğraştırır dolgu yarma hesapları, brükner eğirisi, enkesitler vs ama Autocad'de ciddi pratiklik sağlar ayrıca temel mantığını öğrenirsin karayolu projesinin.
-
Mukavim_ bunu yazdı
Bence kolaya kaçma hocam ilerde autocad'in yeterli düzeyde olması için bunlar gerekli. Biraz uğraştırır dolgu yarma hesapları, brükner eğirisi, enkesitler vs ama Autocad'de ciddi pratiklik sağlar ayrıca temel mantığını öğrenirsin karayolu projesinin.
işte sorun da o. kimse ne yapacağını tam bilmiyor
enkesitlere kadar bi şekilde geldik, asıl sorun şimdi başlıyor :)
şimdi, benim çizdiğim izohips eğrileriyle netcadde işlem yapabiliyor muyuz? önemli olan o