İnsan Hala Evrimleşiyor Mu? :S
-
Tahribatın popüler konusu son zamanlarda evrim..herkese yeter dedirtiyo böyle başlıklar farkındayım ama sormadan edemiycem :)
Tamam evrim için doğa olayları olması şart..ve günümüzde bu tür olaylar çok az..daha doğrusu evrimi tetikleyecek büyüklükte değiller..
ama şöyle bir düşünüyorumda, ben ilkokul 1. sınıftayken 8. sınıftaki lgs çocukları dana gibiydiler.erkekleri 2 metre boyunda sakallı,saç baş karışmış biçimde.kızlar desen onlar dahada gelişmiş.şimdinin lise sonundaki kızlar kadar gelişmiş vücut hatları dolgun göğüsler emdam boy pos vb.
lise sondayken lise1lere bakardım ne düşürebiliriz mantığıyla..ama yok..daha hiçbirinin göğüsleri bile belirginleşmemiş vaziyette...yani bana göre evrim hala devam ediyor..nesil gittikçe küçükleşiyor..bu da bence en geçerli kanıtı :S
-
Bence Maymundan geldik öküze gidiyoruz
-
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------
Erkekler öküze,kızlarda ata gidiyor gibi :P:PŞaka bir yana, evrim durağan bir şey değil hocam tabiiki evriliyoruz..
-
tabi ki her asrın insanı birebir aynı kalmayacaktır.değişen dünya şartlarında ( iklim , küresel ısınma , teknoloji vs.) insan veya dğer canlılar farketmez maddi ve manevi değişeceklerdir.
-
Evrim 2 yılda olmaz milyonlarca yıldır süregelen bir değişimler bütünüdür.
-
maymundan geldik maymuna gidiyoz :D
Bknz: RTE
-
Hoca Biz şuan 9. ( Lise 1 ) Sınıftayız biz ilkokul 4.5 sınıftayken 8. sınıflar dana gibiydi başımızı kaldırır bulutlara bakar gibi 8. sınıflara abi çekerdik. şu sıralarki 8. sınıflara bakarsak bacagım kadar boyları var yani insanlar gittikçe küçülüyor :D Bknz: Bazı Haberlere Göre 2.5-3 metrelik insan kemikleri ;)
-
Baranbcx bunu yazdı:
Ahahahahha :D, maymundan geldiğimizi sanmıyorum ama öküze gittiğimiz doğru :P. Bence insan oğlu hala gelişiyor, sanayi devrimi neden 1000 yıl önce değilde ~100 yıl önce yaşandı? İnsanlar okudukça, çalıştıkça beyinleri gelişiyor.(imho) -
MUHTARINTORUNU bunu yazdı:
Hoca Biz şuan 9. ( Lise 1 ) Sınıftayız biz ilkokul 4.5 sınıftayken 8. sınıflar dana gibiydi başımızı kaldırır bulutlara bakar gibi 8. sınıflara abi çekerdik. şu sıralarki 8. sınıflara bakarsak bacagım kadar boyları var yani insanlar gittikçe küçülüyor :D Bknz: Bazı Haberlere Göre 2.5-3 metrelik insan kemikleri ;)
vallahi... bnde ilk okulda bi bakardım hepside deve gibi... sonra aradan 2-3 sene geçti benden sonrakilere baktım mini mini gençler olmuşlar... -
Bu tip sorulara mantikli cevap verebilmek icin Evrim'i cok derinlemesine bilmek gerekir aslinda.Simdi soyle dusun gecmis yuzyillarda X hastaligindan dolayi dunya nufusunun cogu telef olabiliyordu.Ergen yasa gelmeden olen insanlar bu hastaligin genlerini bir sonraki nesle aktaramiyoralardi,ergen olamadiklari icin ureyemiyorlar.Hani simdi gunumuzde X hastaligindan dolayi bir salgin olsa bile dogal secilimi etkilemeyecegi icin,etkilememe nedenide gelisen bilim tibbi cozumler sunarak bu dogal secilim surecine etki edebiliyor.Simdi kucuk 3-5 yil suren bir salgin hastalik dogal secilimi etkileyebilirmi derseniz , evet devasa bir butun icerisinde igne ucu kadar bir alanda olsa etkiler ve bunun gen haritasi uzerindeki etkileride devasa olabilir.Ancak bilimin etkileride bir yere kadar olabiliyor.
Ozetle insanlar mevcut otoriteler tarafindan uyutuldugu icin bircok bilimsel calismadan habersizler.En basitinden Y kromozomunun tukenmesi(Erkek) sonucunda erkeklerin soyunun tukenmesi sonucunda Evrim kurami geregi insanlik kendi erkegini tekrar olusturmak zorunda kalacak.SOX3 ,SRY,DAZ genleri vb. kelimeleri aratirsaniz bu erkek turunun tukenmesiyle ilgili bilimsel makale ve yazilara ulasabilirsiniz.
Evrim devam ediyor herdaim :)
-
evrimin devam ediyor ancak edecegini zannetmiyorum. Zira tahminime göre en fazla 600 sene sonra insan ırkı tamamen yitip gidecektir. 600 sene ise insanın evrimleşmesi için çok kısa bir süredir.
Bu nedenle evrimimizin en son aşamasında bulunuyoruz.