folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsan Hastaneye Ne Zaman Gider ?



İnsan Hastaneye Ne Zaman Gider ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek
    imlegend bunu yazdı

    Hasta olduğu zaman gidilir genellikle ben ise bunun yanlış bir davranış olduğunu düşünüyorum. Bence bilgi ihtiyacı duyduğunuz hastalık alanında tam bilgi almak için bile doktora gidilmelir. Çünkü tıp çok geniş bir alan ve kulaktan dolma bilgilerle yanlış işler yapılabilir. Özellikle internetten edinilen bilgilere dikkat edilmeli.

    Doktor ve ilgi alanları öğretilse tabi güzel olur. Lakin hastaneye üç beş defa gittiğinde istemezseniz bile öğreniyorsunuz. Bizim şoför bekir e de sorabilirsiniz.

    Bayramda bir akrabamın kendisi ayağım ağrıyor diye hastaneye gitti. Gider gitmez doktor solunum cihazı bağladı. Akşama komaya girdi 3. Gün vefat etti. Dipdiri genç adam iki gün içinde gitti.  

    Peki hastaneye gitmesine engel teşkil eden neydi? Nasıl bir düşünceydi?

    1. si maddi sebepleri düşüneceğim diye erteleme

    2. si ailevi sebepler.

    3. sü yav geçer gider ne olacak.  En büyük yanlış ise bu.

    başın sağolsun da benim sinirime giden birşey var. neden herşeyde ölüm ile ders vermeye çalışıyor bizim millet ? ölüm o kadar korkunç birşey mi ?

    bence ölüm ölen insan için çok güzel birşey korkunç bir yanı yok. korkmuyorum aksine ölümümün erken olamsını istiyorum. hayatta tadabileceğim herşeyi tattım çünkü

     


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    Sağlık bakanlığının ücretsiz danışma hattı var arayıp oradan şikayetini anlatıp hangi bölüme gitmen gerektiğini söylüyorlardı bildiğim kadarıyla


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    @BeyinAdam

    Ölüm kesinlikle kötü bir şey değil bilakis birçok açıdan iyi birşey. Genel kanı olarak insanlar ölümden ve sonrasından olabileceklerden korkarlar.

    Buradaki amacım bir musibetin bin nasihatten daha iyi olabildiğini anlatabilmek. Bu hastane-doktor-hasta veya herhangi bir başka alanda gerekli bilinci-duyarlılığı nasıl oluşturabiliriz diye kafa yormak ? Bu bilinci geliştirmek için Eğitim Sistemi /Düzeni / Amacı vs vs  buna müsait hale getirilebilir mi? Yetirilebilir ise nasıl bir yol izlenmesi gerekir?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    az burnun akıyorken gittiğinde ilgilenecekler mi o da var. hastanelerde gördüğüm, ciddi birşey yoksa sallamıyorlar. istersen yataktan kalkamayacak kadar grip ol, ezbere ilaç yazıp gönderiyorlar. bunun sebebini ister doktorların azlığına bağlayalım ister doktorların eğitimsizliğine ister sağlık sektörünün eksikliğine, çözümesi lazım.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    yeni uygulamaya göre Acil servise gidiyosun. Acil kaşesi basmıyorlar genellikle. sonra bidaki ilaç aldığında muayene parasını alıyorlar sizden. tam bir saçmalık..
    örneğin ;
    kafan çatlıyor uyuyamıyorsun. evde duracak halin kalmadı. acile gidiyorsun doktor bakıyor sonra serum falan. sonra acil kaşesi basmıyorlar sende kuzu kuzu muayene aprası ödüyorsun. bu olay bana çok saçma geliyor.
    kendini rahatsız hissetmese adam heralde gecenin bi vakti ailesinide kaldırıp acile gelmez.. Acil doktorlarının yüzünü özlediği için gecenin 3.00 ında kimse gitmez heralde. yanlışmıyım.


    ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Bence tıb işi insanlardan makineye geçmesi lazım.

    Bir teste sokacaklar mr gibi sonra kan testi idrar tesi yapacaklar. Bir veri tabanından o yaştaki normal kabul insanların verileriyle kıyaslayıp anormallik tespitinde, makine çeşitli çözüm algoritmaları üretecek. En iyi ihtimali şeçecek ve onu uygulayacak.

     

    Bağzı dünya ülkeleri şuanda veritabanı oluşturuyor. Normal onormal ayrımı yapıyorlar. Şu anda doktorların yaptığı şeyi ilerde bir kaç makine yapacak. Doktorlar varsa bu karar verme şeçim yapma güdülerini kullandıkları için vardır. Ameliyatı iğne vurmayı elleriyle değil aletleriyle yapıyorlar.

     

    Ne zaman aletlerde yapay zeka olayını geliştirebilirse doktorluk diye bir meslek kalmayacak. Sonsuz bilgiye sahip doğru şeçim yapabilen robotlar icat edildiğinde inanıyorum ki tedavi oranları kat be kat artacak.


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=pU4-tXq960A


    ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    türk milleti en ufak birşeyde soluğu hastanede alır saolsun akp her kesime her hastaneyi hizmete soktu :)

    normalde hasta olunmuyorsa 6 ayda bir check up için genel sağlık taraması için gitmek lazım

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Kasım/2012
    Erkek

    normalde ilk önce aile hekimliğine gidilir sonra o duruma göre ya reçete yazar veya işin içinden çıkılamıyorsa o seni hastanenin gerkli bölümüne yönlendirir.

    aile hekimliğinin  asıl görevide budur zaten.

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Şikayetlerin olağanın üstünde süreklilik gösterdiği zaman gitmek en sağlamı diye düşünüyorum.
    Şuyum var buram ağrıyor sızlıyor kaşınıyor dediğinde ilk muayenede sallıyorlar çünkü.
    Üzerinden biraz zaman geçip de devam ediyorsa daha teferruatlı bakıyorlar. Ayrıca sinüzit olabilirsin, küçük bir burun akıntısı diye geçiştirme.Ben yaptım kronikleşti şaftım kayıyor.

    literatur tarafından 22/Eki/13 15:05 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3183 Toplam Mesaj: 28