folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsan Neden Ateist Olur? - Yanıtını Veriyorum...

İnsan Neden Ateist Olur? - Yanıtını Veriyorum...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:
    -----------------------------
    ya hocam bsg ya.

içimizi ne bilion. cuma namazını kılmadığımı ne bilion. hadi hepsini geçtim hiç birini yapmıyorum diyeliö. ben yapmadım diye yanıcam sonra çıkıcam. o? ...

banane senin içinden kardeşim. ister kıl ister kılma.

ben diyormuyum sen müslümansın bilmem nesin.

sizde bana veya başkasına ateistsin s.git gibisinden demiceksin.

tartışmayı bişmiyorsanız tartışma seminerlerine gidin bikaç skeç öğrenin gelin burda monoton bi şekilde öğrendiklerinizi yazın hiç olmassa bi boka yarar.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iMPaLa
    iMPaLa's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Gözüm üzerinizde merak etmeyin ;)

Yazdıklarınızın hepsi okunup değerlendirmeye alınıyor.

Eleştirileriniz/Sorularınız yeni yazılarıma ilham oluyor.

Teşekkür ederim.

Gözü üzerinde merak etme ;)

Yazdıklarının hepsi yazılıp değerlendirmeye alınıyor.

Eleştirilerin/soruların yeni yazılarına ilham oluyor.

Şükür et.

ayrıca dip not: sen kimsin lan gözün üzerimizde olsun hay ALLAHIM YARABBİM

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

tolgasen bunu yazdı:
    ya hocam bsg ya.

içimizi ne bilion. cuma namazını kılmadığımı ne bilion. hadi hepsini geçtim hiç birini yapmıyorum diyeliö. ben yapmadım diye yanıcam sonra çıkıcam. o? ...

banane senin içinden kardeşim. ister kıl ister kılma.

ben diyormuyum sen müslümansın bilmem nesin.

sizde bana veya başkasına ateistsin s.git gibisinden demiceksin.

tartışmayı bişmiyorsanız tartışma seminerlerine gidin bikaç skeç öğrenin gelin burda monoton bi şekilde öğrendiklerinizi yazın hiç olmassa bi boka yarar.

hacı kafanmı güzel git yat.

hem diosun kim yaşıo kim konu açıyo gelip söyleyince banane dion. tövbe est.

çok bildiğin için böyle yazmışsın bence sen gitmelisin

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

kur'an ı kim yazdı zchan sana soru?

ve nasıl oluyorda 1500 senedir bir açık bulunamıyor?

gerçekten merak ediyorum cevabını

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

ultrAsker bunu yazdı:

kur'an ı kim yazdı zchan sana soru?

ve nasıl oluyorda 1500 senedir bir açık bulunamıyor?

gerçekten merak ediyorum cevabını

hacı şu olayı kavrayamadınmı? zchan konuyu açar ortalığı karıştırır okadar. ne sorsan cevaplar ne bişey. boşa kürek çekme...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:

nerden biliyosun içimi diyorsun. bende diyorumki banane. bak senin ne olduğun beni ruhen ilgilendirmiyor. demek istediğim adam diyor ben ateistim konuyu açıyor çekip gitse bile binlerce hit alıyor birbirine giren girene. ama birbirine girenlerin hepsi dinci biriside çıkıp bir dinle alakalı konu açmıyor lafım buraya.

senin için beni ilgilendirmez. ateistler meydanı boş bulup böyle icraatler yapıyorsa ve bundan zevk alıyorsa bu sizin suçunuz. suçu ateistlerde aramak yerine dönüp kendinizi ruhen ve hükmen bi müzakere edin.

çok bilmiyorum veya bildiklerimi ispatlamaya çalışmıyorum.

uzayamı gideyim marsamı yoksa jüpiteremi? sen karar ver .

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Burda bir din, islam konusunun açılmamasının sebebi müslümanların zaten kimseye bişey kanıtlama ihtiyaçları olmadığıdır. Bizim dinimizde zorlamanın olmadığıdır.

Hristiyanlar gibi misyonerlikte yapmıyoruz, ateistler deistler vs. gibi kendi düşüncelerimizi başkalarına kabullendirme, ortalık karıştırma, kendi taraflarına çekme gibi şeylerde yapmıyoruz.

Müslüman bir ülkede doğup müslüman yaşama şansı varken ellerindeki fırsatı teperek dinden çıkmak salaklıktır.

Biraz ona biraz sana biraz şuna ithafen.. :)

Altan naptın oğlum :|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

CaNNi bunu yazdı:

tolgasen bunu yazdı:

nerden biliyosun içimi diyorsun. bende diyorumki banane. bak senin ne olduğun beni ruhen ilgilendirmiyor. demek istediğim adam diyor ben ateistim konuyu açıyor çekip gitse bile binlerce hit alıyor birbirine giren girene. ama birbirine girenlerin hepsi dinci biriside çıkıp bir dinle alakalı konu açmıyor lafım buraya.

senin için beni ilgilendirmez. ateistler meydanı boş bulup böyle icraatler yapıyorsa ve bundan zevk alıyorsa bu sizin suçunuz. suçu ateistlerde aramak yerine dönüp kendinizi ruhen ve hükmen bi müzakere edin.

çok bilmiyorum veya bildiklerimi ispatlamaya çalışmıyorum.

uzayamı gideyim marsamı yoksa jüpiteremi? sen karar ver .

burda dinle ilgili konu açınca ortalık yine karışıo. çünkü ateistler çoğunlukta ve hep banlananlar inanlar ;)

dini site değilki dini konu açalım. Açsak bile Allah'a laf ediyolar dokunuyo kaldıramıyorum anladın?

Onun için burası uygun değil. Her şeyin bi yeri yordamı vardır...

Dünya dışına çıkta canın nereye istiyosa git..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Soru:
    Neden bir insan ateist olur?

Yanıt:
    Aslında gayet basit bir soru sordun, fakat ne yazık ki bunu cevaplamak o kadar kolay değil. Yeryüzündeki ateistler kadar ateist olma sebebi sayılabilir. Demek istediğim şey, kişinin kendisine özgü hayat koşulları, deneyimleri ve düşünceleri gibi etkenler sebebiyle, ateizme giden yol için bireysellik fazlasıyla etkendir.

Ancak ateistlerin pek çoğunda bir takım benzerliklere rastlamak mümkündür; özellikle batı toplumlarındaki ateistlerde. Yine de, her ne kadar ortak noktalardan söz etsem de, bu genel tanımlamaların ateistlerin hepsine mal edilemiyeceğini hatırlatmak gerekir. Ayrıca, aynı karakteristiği paylaşan ateistlerin aynı bilgi seviyesinde oldukları düşünülmemelidir.

Nedenlerden birisi bir ateist için çok büyük rol oynarken, bir diğeri için o kadar önemli olmayabilir. Hatta bazılarının öyle bir nedeni bile yoktur.

Birazdan yapacağım genellemelere katılacağınızı düşünüyorum. Yine de, neden ve nasıl doğru olduklarını da yanıtlayabilmek adına bu nedenlerin üzerinde teker teker duracağım.

Ateizmin sebeplerinden birisi farklı dinlerle tanışmaktır. Bir ateistin dindar bir ailenin dini geleneklerinin gerçek din, tanrılarının gerçek tanrı varsayımıyla yetişmiş olması garipsenecek bir durum değildir. Lakin, diğer dini gelenekler hakkındaki bilgisi arttıkça, o kişinin kendi dinine ve hatta genel olarak din kavramına yaklaşımı çok daha eleştirel olabilir, neticede sadece kendisininkini değil hepsini reddedebilir.

Muhtemelen ateizmin bir başka sebebi de dinlerin yaşatmış olduğu kötü deneyimlerdir. Kişi dini inançlarla yetiştirilmiş veya muhafazakar bir çevrede büyümüş ve artık bir noktadan sonra inançlarının baskıcı, iki yüzlü, zararlı vs. olduğunu düşünerek onları terk etmiş olabilir. Bu düşünceye varanların çoğu için eskiden mensubu oldukları din eleştirilebilir. Kimileri ise artık tüm dinleri, hatta tanrının varlığını sorgulamaya başlamıştır.

Çoğu ateist ise inançsızlığa giden yolu bilimde bulur. Yıllar geçtikçe olgunlaşan bilim, bir zamanlar dinin hakimiyetindeki dünyayı açıklama biçemlerinden farklı yaklaşımlar getirmiştir. Bilimsel açıklamalar dini veya teist açıklamalardan daha üretken olduğu için, dinlere olan sadakât de zayıflamaya başlamıştır. Buna bağlı olarak kimi insanlar sadece dinleri değil, tanrının varlığına dair inancı tamamen reddetmişlerdir. Onlara göre tanrı fikri evrenin izahında yetersiz kalmakta ve araştırmaya yönelik hiç bir veri sunamamaktadır.

Bu insanlar çoğu bilindik tanrısal düşünceyi çürütmede başarılı olarak değerlerlendirilebilecek felsefi görüşler öne sürmüşlerdir. Örnek vermek gerekirse, çoğu ateist Kötülüğün Varlığı tartışmasının (EPICURUS'ü hatırlayın) "her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten tanrı" iddiasını çürüttüğü hususunda hemfikirdir. Her ne kadar bahsi geçen argüman böyle bir iddiası olmayan dini görüşleri çürütemese de, zaten bu tip tanrılara inanmak için yeterli bir sebep bulunamamaktadır. Yeterli sebebi olmayan bir inanca sahip olmanın ise pek bir anlamı yoktur.

Birazdan değineceğim noktayı oldukça önemli buluyorum. İnançsızlık ilk durumdur; yani kimse bir inançla beraber doğmaz. İnançlar kültür ve eğitimle edinilirler. Bu sebepten dolayı ateizmi haklı çıkarmanın yükü tamamen ateistlerde değildir. Bilâkis, teistlerin tanrıya inanmanın mantığını açıklaması gerekir. Eğer bir açıklamaları mevcut değilse, teizmlerini kale almamak veya teizmlerine mantıksız bir önerme olarak yaklaşmak doğaldır.

İşte bu yüzden "neden bir insan ateist olur" yerine "neden bir insan teist olur" diye sorman daha yerinde olur.

Diğer taraftan kendi kendine sorular sorman güzel, bu iyiye işaret. İçinde bulunduğun boşluğun, karanlık çıkmazlarında kendine bir yol belirlemeye çalışıyorsun. Seni gerçekten takdir ediyorum. Her geçen gün daha doğru şeyler öğreneceksin, bu konuya cevap yazan herkesten birşeyler öğrenmeye çalış ki bu cehaletten tez elden kurtulabilesin.

Solak Cerrah
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:

burda dinle ilgili konu açınca ortalık yine karışıo. çünkü ateistler çoğunlukta ve hep banlananlar inanlar ;)

dini site değilki dini konu açalım. Açsak bile Allah'a laf ediyolar dokunuyo kaldıramıyorum anladın?

Onun için burası uygun değil. Her şeyin bi yeri yordamı vardır...

Dünya dışına çıkta canın nereye istiyosa git..

dinle ilgili konu açıldığında dinle ilgili konuya gösterilen ilgi gerçekten çok enteresan hoca. bunu sende iyi biliyorsun.

neden şöyle birşey var hiç düşündünmü. din konusu açıldığında orayı neden ateistler basıyorda muhalefet olarak bikaç dinci kalıyor.

ve ateistlerin açtığı konuya hiçbir ateist katılmazken neden hep dinciler o konu üzerinde duruyor.

sen bunun cevabını öğren ondan sonra bu tür konulara yorum yap.

cevabını bulamassan dünya dışında çok güzel bir yer senin için hazır olucak merak etme.

ben biyere gitmiyorum. son kibriti dünyada ben çakıcam :D

Toplam Hit: 14640 Toplam Mesaj: 62