İnsanımızın İslam"A Bakış Açısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek
    mont-blanc bunu yazdı:
    -----------------------------
    qaMbLer bunu yazdı:

bu fett0$ sayy0$ risale konularıda gülmekten ölüorm artık...

anadolunun köylü halkı arapça bilmio dien vatanda$a ithafen...

suanda anadoluda cogu köyde okuma yazma bilmeyenler var :D ne olcak ? :D

Konunun okuma yazmayla alakası yok, Hz. Muhammed zamanında da hiç kimse okuma yazma bilmiyordu, hatta Hz. Muhammed s.a.v. bile okuma yazma bilmiyordu, ama gelen ayetlerle Mekke halkı ne olduğunu kavrayabiliyordu..

tabiki bi kasıtım yok...

zaten inen ilk ayet deil mi ? 

ikra ...

dine bi karşıtlıgım yoq

sadece dini sömürenlere karşıyım...

onlarda belli zaten ;) 

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:

Çok güzel açıklamış bir karikatür :D

Ama Anadolu insanı osmanlı tarihi boyunca kuranı hep arapçe ezberleyip durdu.

hiç ne yazdığını bilmedi. Taki Atatürk Türçeleşirene kadar. O nedenle insanların

bir anda değişmesini bekleyemezsin. Sen 700 yıl dinini kuranı anlamadan tekke-

lerde öğren, sonra bir anda kuranı okuyup bağımsız olarak yorumla, zor... 

saçmalamışsın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ya belkide ben dikkat etmemişimdir ama ülkemizde durum böyle değil sanıyorum.Örnek:Kardeşim 8 yaşında ve o kadar meraklıki istediği zaman Kuran-ı  Kerim'in türkçe mealini alıp okuyor.Hatta ona kuran okumayı bile öğretiyorum.Açıkçası çevremde gördüğüm çoğu evdede böyle.Yani risale falan dediğimiz yok yine bence fazla abartılmış.Helede çeşitli gazete veya televizyonlardan görerek ülkenin her tarafında böyle olduğunu düşünmemeliyiz.Yanlışsam söyleyin.

https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

yahu hepiniz saçmalamış durmuşsunuz bana saçmalamış diyorsunuz.

Bre cahiller siz resmen Anadoludaki Türk halkının en az iki dil bildiğini ve arapça okuyabildiğini

savunuyorsunuz. Bukadar cahil olmak için ne yapıyorsunuz bilmiyorum..

Anadoludaki halk Türkçe yazmayı bile bilmiyordu. Arapça harfleri okumayıda sadece belli

bir çevre biliyordu. Oda tekkelerdeki hafızlar. şimdi gelmiş çok bilmişler Tüm anadolu arapça

biliyordu diyor. Ben size ne diyeyim.

Cumhurbaşkanı Atatürk ün birçok siyasi sözleri vardır. Bunları halka karşı söylemiştir.

Ama bazı sözleri vardırki çok yakınındakilere hitaben söylenmiştir.

Bu sözler Atatürkün gerçek kişiliğini yansıtır. Diğerleride siyasidir. Mesela sovyetlere

Dost Müttefik dediği sözleri siyasidir. neyse size Atatürkün içten söylediği bir kaç cümle...

Aşağıda Atatürkle k.karabekirin kavgası....

(Dil Tarih Yüksek Kurumu-Atatürk'ün El yazmaları 1998/ Prof Afet İnan)

''Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi.

Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin

Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi..

Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu.

Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu.

Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular.

Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti.

Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler.''

(Dil Tarih Yüksek Kurumu-Atatürk'ün El yazmaları 1998/ Prof Afet İnan)

“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun **yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..”
    Atatürk -Kazım Karabekir-Paşaların Kavgası Syf,159

** yave = saçmalık ... 

www.atsizcilar.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Atatürk büyük adammış vesselam.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ibosoft bunu yazdı:
    dodobig bunu yazdı:

Çok güzel açıklamış bir karikatür :D

Ama Anadolu insanı osmanlı tarihi boyunca kuranı hep arapçe ezberleyip durdu.

hiç ne yazdığını bilmedi. Taki Atatürk Türçeleşirene kadar. O nedenle insanların

bir anda değişmesini bekleyemezsin. Sen 700 yıl dinini kuranı anlamadan tekke-

lerde öğren, sonra bir anda kuranı okuyup bağımsız olarak yorumla, zor...

Dizi dizi inciyim danalıkta birinciyim diyen bi tip daha

Konu:asdf
    dana senin anandir, monitorun arkasindan yazmak kolay erkeksen gel de yuzume soyle okuzzzz

dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:
    Atatürk büyük adammış vesselam.
    doğru söze ne hacet

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    şimdi bu karikatür,bir kaynak ustasının ceo yönetimine bakış açısı gibi bir şey olmuş ...

Karikatürü yapan eleman karikatürdeki dedenin söylediği yere kadar herşeyi tam züpper yapmış,dedeye gelince sıçmış,zıvamış kendisinin de çizdiği karikatüre ne kadar bağlı oldugunu ayan beyan belirtmiş..

Bakınız ne diyor dede ; abdesti var mı bu spanın.Burdan ben şunu çıkartıyorum ;karikatürst zaat Kuran'ın abdestsizde okunabilmesini savunuyor olsa gerek..

Halbuki hakkında karikatür çizdiği şeye milletin bakışını eleştirmeden önce kendisi bir açıp OKU saydı ya.. Malum kendisinin de belirttiği gibi OKU diyor zaten yaratan..

Peki kendisi okurken görmemiş mi Allah'ın bu kitaba abdestsizken yaklaşmayın dediğini ?

Bunu mu sorgulamıs burada bu cahil karikatürist ? O dedeyi ordan kaldırsa mükemmel olacaktı ama neden o dedenin lafını oraya koymuş sizce ??

Bizim çoğumuz namazın Allah'ın emri olduğuna inandığımız halde namaz kılmayız,bu bizim imanımızın sakatlığını,hastalığını gösterir.Bende sigaranın haram oldugunu bilememe rağmen halen içerim buda benim imanımın eksik oldugunu,hastalıklı ve aciz oldugunu gösterir.Nitekim karikatürste hakkında çizdiği şeyin söylediklerinden ya bir haber yada Allah'ın emrini bırakıp kendi düşüncesini aşılamaya çalışmış insanlara...

Bu tıpkı şeref'in "Ben öldükten sonra yaratılmayı çok ilkel buluyorum" demesi gibi bir şey..
    Sen Allah'ın kitabına nasıl yaklaşılması gerektiği hakkında karikatür çizeceksin ama bu karikatürde Allah'ın emrine de gönderme yapacaksın.. Bu adam provaktör değil de ne ? Herşeyi sen gel mükemmel yap sonuna o lafı ekle neden ???? Allah'ın emrine inanıyorum ama gereksiz buluyorum,zor geliyor,ilkel buluyorum falan mı demeye calısmıssın amca ? amacın nedir yani ? Allah bu kitaba abdestsiz yaklaşmayın diyor mu ? diyor . Sen herhangi bir konuda çok merak etsende,yahut lan dur bi acayim okuyayım neticede Allah'ın kitabını okuyorum abdestsiz okusam ne olucak Allah içimi biliyor zaten deyip bunu abdestsiz eline alman aynen şuna benzer ; Yaw Allah biliyor içimi ya;ben namaz kılsam kılarım ama neticede niyetim belli namaz kılmaya üşenmiyorum hemen şu anda gidip camiye kılırım ee ama zaten Allah bılıyor böyle düşündüğümü neden camiye gideyin,neden nazam kılayım ki demeye benziyor...

Bir zamanlar sigara içerken Kuran okuyordum ne kadar da cahilmişim... Karikatüre eywallah ama sondaki dedenin lafından ben masum bir karikatürden çok daha fazlasını cıkartıyorum...

Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

nikoteen bunu yazdı:
    şimdi bu karikatür,bir kaynak ustasının ceo yönetimine bakış açısı gibi bir şey olmuş ...

Karikatürü yapan eleman karikatürdeki dedenin söylediği yere kadar herşeyi tam züpper yapmış,dedeye gelince sıçmış,zıvamış kendisinin de çizdiği karikatüre ne kadar bağlı oldugunu ayan beyan belirtmiş..

Bakınız ne diyor dede ; abdesti var mı bu spanın.Burdan ben şunu çıkartıyorum ;karikatürst zaat Kuran'ın abdestsizde okunabilmesini savunuyor olsa gerek..

Halbuki hakkında karikatür çizdiği şeye milletin bakışını eleştirmeden önce kendisi bir açıp OKU saydı ya.. Malum kendisinin de belirttiği gibi OKU diyor zaten yaratan..

Peki kendisi okurken görmemiş mi Allah'ın bu kitaba abdestsizken yaklaşmayın dediğini ?

Bunu mu sorgulamıs burada bu cahil karikatürist ? O dedeyi ordan kaldırsa mükemmel olacaktı ama neden o dedenin lafını oraya koymuş sizce ??

Bizim çoğumuz namazın Allah'ın emri olduğuna inandığımız halde namaz kılmayız,bu bizim imanımızın sakatlığını,hastalığını gösterir.Bende sigaranın haram oldugunu bilememe rağmen halen içerim buda benim imanımın eksik oldugunu,hastalıklı ve aciz oldugunu gösterir.Nitekim karikatürste hakkında çizdiği şeyin söylediklerinden ya bir haber yada Allah'ın emrini bırakıp kendi düşüncesini aşılamaya çalışmış insanlara...

Bu tıpkı şeref'in "Ben öldükten sonra yaratılmayı çok ilkel buluyorum" demesi gibi bir şey..
    Sen Allah'ın kitabına nasıl yaklaşılması gerektiği hakkında karikatür çizeceksin ama bu karikatürde Allah'ın emrine de gönderme yapacaksın.. Bu adam provaktör değil de ne ? Herşeyi sen gel mükemmel yap sonuna o lafı ekle neden ???? Allah'ın emrine inanıyorum ama gereksiz buluyorum,zor geliyor,ilkel buluyorum falan mı demeye calısmıssın amca ? amacın nedir yani ? Allah bu kitaba abdestsiz yaklaşmayın diyor mu ? diyor . Sen herhangi bir konuda çok merak etsende,yahut lan dur bi acayim okuyayım neticede Allah'ın kitabını okuyorum abdestsiz okusam ne olucak Allah içimi biliyor zaten deyip bunu abdestsiz eline alman aynen şuna benzer ; Yaw Allah biliyor içimi ya;ben namaz kılsam kılarım ama neticede niyetim belli namaz kılmaya üşenmiyorum hemen şu anda gidip camiye kılırım ee ama zaten Allah bılıyor böyle düşündüğümü neden camiye gideyin,neden nazam kılayım ki demeye benziyor...

Bir zamanlar sigara içerken Kuran okuyordum ne kadar da cahilmişim... Karikatüre eywallah ama sondaki dedenin lafından ben masum bir karikatürden çok daha fazlasını cıkartıyorum...

Aslında dedigin gibide düşünülebilir. Bi ton yanlış davranışın arasına bu normal tepkiyide  koymak dedigin anlamın ortaya cıkmasına sebep olabilr.. Fakat ne kadar gerçekci buluosun bunu? Yani gercekten böle bişeymi yapmaya calısmıs ve bu karikatürden o anlamınmı cıkması lazım? Kaç kişi dikkat etmiş olabilir?  Sonuçta Provakator diye suclamadan evel insan yapısı oldugundan dolayı hatalar olabilecegini düşünsen ?

Bence normal bi reaksiyon.. Kuran - i Kerim okumak isteyen insana sorarlar abdestin varmı diye :) He Provakatif bi amacı varsa bu amacınada hiç ulaşmamış..

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Artık böyle konular açmayın yahu, adamın içinde azıcıkta olsa Atatürk sevgisi varsa bile sırf bu sözlerinden dolayı nefret eder.

Aynısını tersi içinde düşünebilirsiniz. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 4908 Toplam Mesaj: 36