İnsanın Sırrını Çözebilecek Mi?
-
maymundan gelmediğini iddaa eden maymun :P
-
Aslında benimde kafamı kurcalayan sorular var
1-Neden Maymun Abi Aslan niye degil
2-47 milyon yıl önce insan şimdi deve olmuş olabilir mi yani şimdiki deve 47 milyon yıl önce insan mıydı (devenin evrim teorisi)
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------Aslında benimde kafamı kurcalayan sorular var
2-47 milyon yıl önce insan şimdi deve olmuş olabilir mi yani şimdiki deve 47 milyon yıl önce insan mıydı (devenin evrim teorisi)
-----------------------------deve düşünüyomuş. "ülen noldu bize a.q. ya..."
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------Aslında benimde kafamı kurcalayan sorular var
-----------------------------
sen maymunu hor görüp aslanı istiyorsun ya eşek çıkarsa :)sence kabul eden olurmu eşekten geldiğmiizi ?
-
retrem bunu yazdı:
xz bunu yazdı:
-----------------------------insanda başka çeşit bir primattır ve yeryüzünde yaklaşık 1 milyon yıldır var olduğu tespit edilmiş ve bu 1 milyon yıl boyunca kendini geliştirerek evrim geçirmiş. Diğer canlılardan farklı olarak, gelişimindeki en önemli unsur değişen doğa koşulları değil kendi buldukları yaptıkları ve edindikleri olmuş. Tabiki bu insan gökten yağmadı ya da yerden bitmedi ( iddia edildiği gibi) , insan olmayan bir yaratığın değişmesi sonucu insana benzer hale geldi.
Evrim insan yada tüm canlılar için işleyişi çıplak gözle izlenebilir bir gerçektir. Bugün dünya üzerinde N farklı ırkın oluşumu, aynı kökenden gelen yaratığın farklı coğrafya koşullarında farklı süreçler geçirerek değişmeleri sonucu oluşmuştur.
İnsan tabiki bu primattan gelmedi ama 47 milyon yıl önceki atası bu primat ile benzer bir yaratıktı, bu yüzden bu yaratık konusunda bu kadar hassas davranıyorlar. Bilim öncelikle kendini bilmektir, yok olmaz öyle şey diyerek kestirip atmak cahilliğin - cahil kalmayı savunmaktan başka birşey değildir.Bilimi kabullenmemek, insanı hayvandan ayıran şeyi reddetmek demektir yani basit bir hayvan gibi doğaya / varolana kayıtsız teslim olmaktır. İnsan araştırır , insan düşünür , insan iddia eder ve buldukları insanı daha insan yapar.
Bir takım kitaplara / dogmalara sığınıp bilimi reddedenler insanlık karşısında hayvan olmayı , hayvanlığa dönmeyi seçtiklerinin farkında bile değiller. tamam belki evrim teorisi doğru değil, eksik , uydurma, kurgu ... ama bilimselliğe karşı savunduğunuz dogma olmamalı ki bu türüne ihanettir.
senin ataların kuyruklu olabilir kardeş. benimki değil. hoş davran zaatına.
-----------------------------Hocam geçtiğimiz zamanlarda Hindistanda kuyruk sahibi bir insanın dünyaya geldiği ve halkın bu çocukla tanrılardan birinin ruhunun tekrar dünyaya geldiğine inanarak çocuğu tanrı ilan edip tapınmaya başladıkları haber olmuştu.
Evrim teorisi maymundan gelmeyi savunmaz,bilgi için forumdaki geçmiş konulara bakın..
-
Aslında hepimiz karıncadan geldik :| Ağırlığının 40 katını taşıya taşıya evrim geçirdik kas yaptık büyüdük, büyüdük, büyüdük ...
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------aga şöle bişi yapalım seninle
eline bir mandal al
iki bacağına yani sıktığın yerle birer tane daha mandal tak sonra diğerlerine öle bir kaç adım ilerle bir nevi soy ağacı çıkarttın aslında
sonra en uçtaki bacaklardan biri tanesine 1 de yanındakine 2 onun yanındakine 3 vsvsvsvs
burada 1 insansa 2 numaralı olan(yani aynı mandal üzerindeki diğer bacak) maymun diye tabir ettiğin şeydir
yukarı çıkarsan ikininde aslında başka bir mandalın bacağından geldiği yani aynı şeyden evrimleştiğini yani ortak bir atadan geldiğini gözlemyele bilirsin
peki neden aslan değil ise insanla maymun dediğin şey ikisini karşılaştırırsan bakarsınki insan 1 ise aslan 11-12 felanda olabilir
tabi burada çeşitli araştırmalarda benim ilgi alanım olmadığı için bişey diyemeyeceğim yok genetik araştırmalar yok davranışları yok anatomisi vsvsvsvsvsvs bunlarında önemi var
ben fikrim söyleyecek olursam
god
nickli arakaşımızı paylaştığı
“And olsun, Biz insanı çamurun özünden yarattık. Sonra onu sağlam bir karar yerinde bir nutfe yaptık. Sonra nutfeyi aleka halinde, alekayı mudga halinde yarattık. Mudgayı da kemik halinde yarattık; kemiklere ise et giydirdik. Sonra da onu bambaşka yaratışla inşa ettik.” (Mü’minun, 12-14)
ufak bir yerde bişey yaptımparantez içindeki rahim kısmını sildim
Kuran da da insanın yaratılışını parça parça anlatıyor. tekbir seferde "ol" dendi ve oldu şeklinde değil
rahimi çıkarmamın sebi belki hata ama rahim dediğimizde anlamamı tamamen değişiyor insanın nasıl oluştuğu değil nasıl doğduğu olur olay bilmem anlatabildimmi
hatta bir embiriyonun gelişimini incelesek nasıl bir sonuçla karşılarız ona bakalım
baktığımızda hepsinin tekbir hücreden geldiğini biliyoruz ve baktığımız da hepsi ilk önce aynı şekilde geliştiğini görebiliyoruz aslında bir nevi anne karnındaki gelişim evrim hızlandırılmış hali gibi :S
-
Arkadaşlar bilim toplumların ilahıdır.
Din sadece toplumları yönetmenin bir yöntemidir.
Benim görüşüm.
''400 sene önce dünya yuvarlak diyenlerede böyle karşı çıkıyorlardı...''
-
şimdi Hz Ademi inkarmı ediyorsunuz
gülüyorum size Allah ıslah ede : )
-
CihanDAR bunu yazdı:
-----------------------------şimdi Hz Ademi inkarmı ediyorsunuz
gülüyorum size Allah ıslah ede : )
Ben de sana gülüyorum hala evrimi anlayamıyorsun diye. Ama bak ne güzel karşıt fikirlerimize rağmen ikimiz de gülüyoruz, mutluyuz :D