İnsanla İlgili Önemli Bilgiler
-
baslık olmamıs olabilir ama
örnegin saglıkla ilgli olarak forumda paylasılan
seker deger aralıgı
yada
kalp hızını dusurmek icin sarımsak yenicegi bu saglıkla ilgili yönü
elektirik ile ilgili bir apartmanın nasıl elektirini kesebilcemiz
yada
insanların hareketlerinden sölemek istemediklerini anlamak(benden dilini okumak)
kimyayla ilgili
buza %10 tuz koyarsak donma noktası -6 düser
işte böle dikkat ettiniz degerli bilgileri paylasalım
bunlar birgün ihtiyac duyuluyor
bende karar verdim bunları kaydediyorum(arsiv)
-
mythbusters'ın Türk olanı olsa tutar.Aptal survivor'ın yerine.ama nerdeee acun gibilerde öyle iş.
"doğada tek başına"yı tavsiye ederim youtubetan izleyin ogrenıyor ınsanlar birşeyler.
bi çaycı abi demlerken çayı 1 tane küp seker atarsan demlige daha hoş oluyor tadı demişti.
Insanın kuyruk kemiğinin hicbirsekilde yok olmadıgını yenı ogrendım.Yaksan bile.
Öldükten 30gün sonra ilk olarak burun düşüyormuş sonra çene.
midyeler galiba cinsiyetini degistirebiliyormus.
Güney kore de kendınden büyük birisi ile arkadaslık kurup sokakta konuşman ayıpmış(Dırek korelı arkadaslar soyledı).
Graham Bell'in (telefonun mucidi) karısı sağırmış.Arayamamıs adam hıc.
Klavye,telefon klavyesi,bankamatiklerin klavyelerinde neden bazı karakterlerin üzerinde nokta var kabartı olarak? bilen var ise sevilinirim açıklarsa.
Elektrik çarpılmasında voltajın degil akımın öldürdügünü biliyordur belki herkes.
Eğer ufak akım çekilmesi gerekir ve adaptorunuz yada sürekli bir elektrık kaynagınız yok ise kapı zilinizden paralel cekebılırsınız genelde apartmanlarda kapı zıllerı elektrıgı ortaktır her daireye ozel birşey yoktur.Cok akım cekersenız zil trafosu sıkıntı yaratabılır fakat enazından 10-15V AC alabılırsınız.
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------.
Klavye,telefon klavyesi,bankamatiklerin klavyelerinde neden bazı karakterlerin üzerinde nokta var kabartı olarak? bilen var ise sevilinirim açıklarsa.
-----------------------------Görme engellilerin kullanabilmesi için
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------yani kabartılara dokununca ortalıyorlarmı hizalıyorlarmı? o zaman gorme engellinin ipad kullanması mümkün degil mı yanı ?
-
cordelian bunu yazdı:
Pisibaliqi bunu yazdı:
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------yani kabartılara dokununca ortalıyorlarmı hizalıyorlarmı? o zaman gorme engellinin ipad kullanması mümkün degil mı yanı ?
-----------------------------ezberliyolar o kabartılar hep belli tuşlarda zaten ona göre kullanıyolar ipad olayını bilemeyeceğim bi harfe sesli uyarı falan atarlarsa belki kullanırlar
-
hocam aldım bunu
Eğer ufak akım çekilmesi gerekir ve adaptorunuz yada sürekli bir elektrık kaynagınız yok ise kapı zilinizden paralel cekebılırsınız genelde apartmanlarda kapı zıllerı elektrıgı ortaktır her daireye ozel birşey yoktur.Cok akım cekersenız zil trafosu sıkıntı yaratabılır fakat enazından 10-15V AC alabılırsınız.
-
Mx0TBT bunu yazdı:
hocam aldım bunu
-----------------------------benım apartmanda 12-15VAC verıyordu.Sızınkını bılemem.AC-DC çevırım yapmayı unutma gerekırse.
-
Up
-
insan kolunun dirsekle bilek arasındaki mesafe insan ayagının boyuna eşitmiş...
-
hiçbir insan dirseğini yalayamaz ve bunu okunuldugunda genelde dirsegini yalamaya çalışırlarmış :)
-
sirri bunu yazdı:
hiçbir insan dirseğini yalayamaz ve bunu okunuldugunda genelde dirsegini yalamaya çalışırlarmış :)
-----------------------------Bunu biraz alta boşluk koyarak yapınca daha iyi oluyordu :) ben başka bir yerde o şekilde yapmıştım :)