folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İnsanlığın Dünya Üzerinde Yaptığı En Büyük Değişiklik... Hata Mı ? Harika Mi?



İnsanlığın Dünya Üzerinde Yaptığı En Büyük Değişiklik... Hata Mı ? Harika Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Erkek

    bana göre en büyük tehlike insanlıgın hayatımızı kolaylastıralım diyerek yola cıktıgı otomasyon teknolojide.herseyin oto kontrolle saglanması demek işsizlik, işsizlik demek aclık, açlık demek kaos,kaos demek ise yıkım ve yıkımla gelen büyük kiyamet


    Zikir_Fikir_Şükür
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    _karantina_ bunu yazdı:
    -----------------------------

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    @Karantina

    usta hayal alemindemisin, millet asgari maaşla ev geçindirmeye çalışıyor, sen diyorsun paran gece hayatına eğlencene yeter. 630 tl ile 2 çocuk okut hanıma mutfak parası ver reina ya taksi paran kalmaz diyecem kirayı unuttuk amk. Tüccar değilsen traş, isteğin üni yi bitir istediğin kadar aranan kalifiye eleman ol anca boğazına. Tüccar dediğimde zaten geçtiğimiz yüzyıllarda dünyadaki en taşaklı abilerimiz uygun gördüklerini zengin yapmışlar, bu koçlar moçlar zamanında devlet ihaleleriyle zengin olmuşlar. Sorumluluk rahatsız etmez, çocuğun ailenden başka kimi seveceksin. Çocuğun yırtık önlük giymesin diye ebeni siktiriyosun, 40-50 tl için bir adamın 3-4 gün ağız kokusunu çekiyosun. Fakir hep fakirdir, istediği kadar çalışsın, traş. O adamların hepsi sonsuz mirastan yararlanıyor ve o milyardolarları dünya bitene kadar bitmeyecek çünkü sistemi onlar kurmuş, onların parası azalmaya başladığı an bunun senin hayatına yansıması 5 tl den dişlerini satmak olur yani o adamların parası statiktir, ekonominin dışındadır hatta ekonominin referans noktasıdır. Doğmuşsun gaziosmanpaşada, delikanlısın amk, hırslısın, ee, ismail ustada kaporta cilalarsın, gelirsin 18 ine öyle bir hırs yaparsın okur girersin üniye. Eyvallah, bitirsin üniyi dereceyle, sertifika dil öğrenme yaş 25. E koçun torunu, 6 yaşında 2. yabancı dilini öğretirler, 14 yaşında insan yönetmeyi öğrenir, daha üniye girmeden bıyıkları bitmeden insan kaynakları müdürü olmuştur. Bu adamlara yetişemezsin asla. Ama işte zeka ve bilinç, bunlar parayla alınamaz, burada bir pay var allahtan. Bak bill gatese, adam windowsu yazan adam değil, satan adam, oyüzden zengin. Çalış, kendi ayakların üzerinde dur, doğru eşi seç ve dünyayı siktir et, dışa it, düğünlerde geline bok tak amk, şu bu ne der diye asla düşünme bir hayatımızı böyle yiyorlar zaten. Keşke eskiye dönsek, insani duygularımız içimizde olsa keşkede işte ben bıktım kendini kurnaz sanıp cin çarpmaya çalışan heriflerden, o gün 40 lira daha fazla kazanacak diye emniyet şeridinden işe koşan kırmızı şahinin ambulansın önünü kesip birinin canına 40 tl için kıymasından bıktım. Bu dünya eğlenmek için, eğlenmek içelim sevişelim değil sadece, üretmek egoyu en çok tatmin eden şeydir, üretin abi. Kanserin tedavisini bulsanız 3 gün haber olacaksınız ama sikimin cem garip oğlu 135 gün haber olacak salla, sen üret yinede, git şırınganla seviş. İnsanlar olarak kendi duvarlarımızı çizmemiz lazım, kendimizi tanıyıp ona göre yaşamamız lazım, ateşi sevdiğimizden ateşin etrafında dönmemiz lazım ateşte dans etmek havalı diye yada ebru gündeşte dans etmiş diye değil. Hep dışarıya karşı beğenilme kaygımız var, hep özel olduğumuzu hissediyoruz, farklıyım ben diyoruz, uyanın artık bu dünyada 7 milyar insan var ve hepsi ben farklıyım diyor, gerçekten farklıysan sıradan ol.

    @abizittin

    o iş yalan. Şu an ki düzen gerektirdiği için, filmlerde yalan yanlış kişisel gelişim kitaplarında bize bunu dikta ettikleri için böyle düşünüyoruz ama insanda bir hayvandır ve doğal seleksiyon, evrim diye birşey var. Yobazlara alınmayacakları şekilde söyliyim, evrilme var. Var olan sistemlerin hepsine uyum sağlayabilir insan. Sen türkiyeden böyle görüyorsun herkes açmış gözleri kimi siksem diye bakıyor. Düşünsene amk mutluyuz lan herkes eşit, bütün arabalar 3.20, insanlar evliliğe nelerden katlanıyor buna mı katlanamayacak, 3 değilde 2 tane havyar yedi diyemi isyan çıkaracak. O zaman zaten bilinç farklı olur bir kere, insan bu dünyadaki açlığın boşluğunu anlar vee toplumsal bilinç sistemi korur, bu sistemdeki üçgen biçiminde birbirimize kayacaz, sikiş çarkı olayı değilde, bir toplum havuzu olur. Olurda hayalde, gerçekte olmaz işte, bu amcıkların düzeleceği yok, meteor yada gökten Allahın sopası yağması lazım öyle anca.


    -----------------------------

     

    o kadar az para kazanıp da 2 çocuk yapmış biri sürünmeyi sonuna kadar hakeder ki ilkokul mezunu değilsen,üniversitenin dandik bölmlerinden birini bile bitirmiş olsan zaten rahat 2000-3000 arası bir işe girersin.zaten bundan sonra yükselmek senin disiplinine kalmış bir şey.eğitimi olmayan,cahil,baltaya bile sap olamayan insanların iş bulmaya bile tenezzül etmeden param yok fakirim böyle hayat mı olur lan demeye hakkı yok.ki bu insan şehir dediğimiz tamamen fantezi,ego ve zevkler bütünün barındıran bir toplumda yaşam standartları yüksek dolayısı ile para gerektiren bir yerde yaşamaya çalışıyorsa zaten baştan kaybetmiştir.koçtan vs örnek vermişsin de hayatı yanlızca multimilyonerler mi yaşıyo?ki zaten babanın çocuğu hayata hazırlamak da görevlerinden biri.konu çok saptı.

    bu verdiğin az para kazanan tipik dertli  türk vatandaşı tipi seni betimliyorsa pek uzatmayayım,farklı yerlerde yaşayanların gördükleri ve düşünceleri elbette farklıdır.


    -----------------------------

    dostum sen ya lüksemburgda yaşıyosun yada hayatı bilmiyorsun. Dandik bölümden mezun olmak ve 2000-3000 arası maş aynı cümlede olurmu çarpılıcan. 3 üniversite mezunu arkadaşım migrosta kasiyerliğe başvurdu dün. Yok o paraya rağmen yaparsa hakediyormuş, insanları hayat nereye sürüklüyor kimse kestiremiyor, zamanında kaçırmıştır kızı köyden gelmiş istanbula yada babadan oğula memurdur, sürünmeyi kimse haketmez, buna karar vericek mercide kimse değil. Dertli tipik Türk vatandaşı ne olum, dertsizimi var? Babanın çocuğu hayata hazırlamak görevi falan değil, konumuz madem kapitalizm, bak sana en güzel kapitalist mantığı açıklıyorum, adam yapıyo 25 çocuk yüklüyo kamyonete sabah onda gop taşlıtarla meydana bırakıyo kamyonet onları heryere dağılıyorlar, getirmedinmi o gün 15 tl, giremezsin eve, zaten okumakmış falan bunlar onlara şaka zaten. Şehir sadece hedonizmimi barındırır içinde, otutur martılara simit atarsın, 7x24 martıları sikmeye çalışmassın. Herkesin hakkı var bu şehirde yaşamaya o zaman geliri 2000 altı olanları yakalım. Baltaya sap olamamış adamın hakkı yok demiş herif babadan oğula cahil, modern kölelik işte o. Herkes aynştayn olacak diye bir kaide yok zaten, bu ülkeye aliminyum doğramacı, manavda lazım. Seni hayat sikince tekrar konuşuruz.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zoom8
    zoom8's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2007
    Erkek

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    _karantina_ bunu yazdı:
    -----------------------------

    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

    @Karantina

    usta hayal alemindemisin, millet asgari maaşla ev geçindirmeye çalışıyor, sen diyorsun paran gece hayatına eğlencene yeter. 630 tl ile 2 çocuk okut hanıma mutfak parası ver reina ya taksi paran kalmaz diyecem kirayı unuttuk amk. Tüccar değilsen traş, isteğin üni yi bitir istediğin kadar aranan kalifiye eleman ol anca boğazına. Tüccar dediğimde zaten geçtiğimiz yüzyıllarda dünyadaki en taşaklı abilerimiz uygun gördüklerini zengin yapmışlar, bu koçlar moçlar zamanında devlet ihaleleriyle zengin olmuşlar. Sorumluluk rahatsız etmez, çocuğun ailenden başka kimi seveceksin. Çocuğun yırtık önlük giymesin diye ebeni siktiriyosun, 40-50 tl için bir adamın 3-4 gün ağız kokusunu çekiyosun. Fakir hep fakirdir, istediği kadar çalışsın, traş. O adamların hepsi sonsuz mirastan yararlanıyor ve o milyardolarları dünya bitene kadar bitmeyecek çünkü sistemi onlar kurmuş, onların parası azalmaya başladığı an bunun senin hayatına yansıması 5 tl den dişlerini satmak olur yani o adamların parası statiktir, ekonominin dışındadır hatta ekonominin referans noktasıdır. Doğmuşsun gaziosmanpaşada, delikanlısın amk, hırslısın, ee, ismail ustada kaporta cilalarsın, gelirsin 18 ine öyle bir hırs yaparsın okur girersin üniye. Eyvallah, bitirsin üniyi dereceyle, sertifika dil öğrenme yaş 25. E koçun torunu, 6 yaşında 2. yabancı dilini öğretirler, 14 yaşında insan yönetmeyi öğrenir, daha üniye girmeden bıyıkları bitmeden insan kaynakları müdürü olmuştur. Bu adamlara yetişemezsin asla. Ama işte zeka ve bilinç, bunlar parayla alınamaz, burada bir pay var allahtan. Bak bill gatese, adam windowsu yazan adam değil, satan adam, oyüzden zengin. Çalış, kendi ayakların üzerinde dur, doğru eşi seç ve dünyayı siktir et, dışa it, düğünlerde geline bok tak amk, şu bu ne der diye asla düşünme bir hayatımızı böyle yiyorlar zaten. Keşke eskiye dönsek, insani duygularımız içimizde olsa keşkede işte ben bıktım kendini kurnaz sanıp cin çarpmaya çalışan heriflerden, o gün 40 lira daha fazla kazanacak diye emniyet şeridinden işe koşan kırmızı şahinin ambulansın önünü kesip birinin canına 40 tl için kıymasından bıktım. Bu dünya eğlenmek için, eğlenmek içelim sevişelim değil sadece, üretmek egoyu en çok tatmin eden şeydir, üretin abi. Kanserin tedavisini bulsanız 3 gün haber olacaksınız ama sikimin cem garip oğlu 135 gün haber olacak salla, sen üret yinede, git şırınganla seviş. İnsanlar olarak kendi duvarlarımızı çizmemiz lazım, kendimizi tanıyıp ona göre yaşamamız lazım, ateşi sevdiğimizden ateşin etrafında dönmemiz lazım ateşte dans etmek havalı diye yada ebru gündeşte dans etmiş diye değil. Hep dışarıya karşı beğenilme kaygımız var, hep özel olduğumuzu hissediyoruz, farklıyım ben diyoruz, uyanın artık bu dünyada 7 milyar insan var ve hepsi ben farklıyım diyor, gerçekten farklıysan sıradan ol.

    @abizittin

    o iş yalan. Şu an ki düzen gerektirdiği için, filmlerde yalan yanlış kişisel gelişim kitaplarında bize bunu dikta ettikleri için böyle düşünüyoruz ama insanda bir hayvandır ve doğal seleksiyon, evrim diye birşey var. Yobazlara alınmayacakları şekilde söyliyim, evrilme var. Var olan sistemlerin hepsine uyum sağlayabilir insan. Sen türkiyeden böyle görüyorsun herkes açmış gözleri kimi siksem diye bakıyor. Düşünsene amk mutluyuz lan herkes eşit, bütün arabalar 3.20, insanlar evliliğe nelerden katlanıyor buna mı katlanamayacak, 3 değilde 2 tane havyar yedi diyemi isyan çıkaracak. O zaman zaten bilinç farklı olur bir kere, insan bu dünyadaki açlığın boşluğunu anlar vee toplumsal bilinç sistemi korur, bu sistemdeki üçgen biçiminde birbirimize kayacaz, sikiş çarkı olayı değilde, bir toplum havuzu olur. Olurda hayalde, gerçekte olmaz işte, bu amcıkların düzeleceği yok, meteor yada gökten Allahın sopası yağması lazım öyle anca.


    -----------------------------

     

    o kadar az para kazanıp da 2 çocuk yapmış biri sürünmeyi sonuna kadar hakeder ki ilkokul mezunu değilsen,üniversitenin dandik bölmlerinden birini bile bitirmiş olsan zaten rahat 2000-3000 arası bir işe girersin.zaten bundan sonra yükselmek senin disiplinine kalmış bir şey.eğitimi olmayan,cahil,baltaya bile sap olamayan insanların iş bulmaya bile tenezzül etmeden param yok fakirim böyle hayat mı olur lan demeye hakkı yok.ki bu insan şehir dediğimiz tamamen fantezi,ego ve zevkler bütünün barındıran bir toplumda yaşam standartları yüksek dolayısı ile para gerektiren bir yerde yaşamaya çalışıyorsa zaten baştan kaybetmiştir.koçtan vs örnek vermişsin de hayatı yanlızca multimilyonerler mi yaşıyo?ki zaten babanın çocuğu hayata hazırlamak da görevlerinden biri.konu çok saptı.

    bu verdiğin az para kazanan tipik dertli  türk vatandaşı tipi seni betimliyorsa pek uzatmayayım,farklı yerlerde yaşayanların gördükleri ve düşünceleri elbette farklıdır.


    -----------------------------

     

    dostum sen ya lüksemburgda yaşıyosun yada hayatı bilmiyorsun. Dandik bölümden mezun olmak ve 2000-3000 arası maş aynı cümlede olurmu çarpılıcan. 3 üniversite mezunu arkadaşım migrosta kasiyerliğe başvurdu dün. Yok o paraya rağmen yaparsa hakediyormuş, insanları hayat nereye sürüklüyor kimse kestiremiyor, zamanında kaçırmıştır kızı köyden gelmiş istanbula yada babadan oğula memurdur, sürünmeyi kimse haketmez, buna karar vericek mercide kimse değil. Dertli tipik Türk vatandaşı ne olum, dertsizimi var? Babanın çocuğu hayata hazırlamak görevi falan değil, konumuz madem kapitalizm, bak sana en güzel kapitalist mantığı açıklıyorum, adam yapıyo 25 çocuk yüklüyo kamyonete sabah onda gop taşlıtarla meydana bırakıyo kamyonet onları heryere dağılıyorlar, getirmedinmi o gün 15 tl, giremezsin eve, zaten okumakmış falan bunlar onlara şaka zaten. Şehir sadece hedonizmimi barındırır içinde, otutur martılara simit atarsın, 7x24 martıları sikmeye çalışmassın. Herkesin hakkı var bu şehirde yaşamaya o zaman geliri 2000 altı olanları yakalım. Baltaya sap olamamış adamın hakkı yok demiş herif babadan oğula cahil, modern kölelik işte o. Herkes aynştayn olacak diye bir kaide yok zaten, bu ülkeye aliminyum doğramacı, manavda lazım. Seni hayat sikince tekrar konuşuruz.


    -----------------------------

     

    haahahhaha delisiniz valaga :D

Toplam Hit: 8696 Toplam Mesaj: 44