Intel Core2duo , 4 GB RAM , 512 Mb Ekran Kartı... Donanım Önerileriniz ?
-
Meraba müridler (:
direk konuya dalıyorum bir pc topladım almayı dü$ünüyorum $u parçasını deği$tir $unla $u uyumsuz olur diyebileceğiniz bir$ey varmı öğrenmek istedim :)
buyrun ;
EP45C-DS3R P45/ICH10R DDR2/DDR3 1600FSB ANAKART : 175 $
9800GTX+ AMP GDDR3 512MB 256Bit Nvidia Ekran Kartı : 225 $
1TB 32MB SATA2 7200RPM NCQ HARDDISK : 139 $ ( bunun yanında 40 gb hdd var ona i$letim sistemi kuracagım )
Core2 Duo E8400 3.0 Ghz 64Bit 6 MB L2 Cache 1333FSB 45Nm Penry CPU : 209 $
OCZ700SXS-EU STEALTHXSTREAM 700W GÜÇ KAYNAĞI : 139 $
4 Gb (2x2)Kit 1066MHz DDR2 PC2 8500 Reaper RAM : 132 $
-----------------------
20 LG L204WS 20" LCD : 169 $ + KDV
XL-740K OSCAR LASER GAMING MOUSE 3600 dpi : 29 $
X7-G800MU KABLOLU GAMER KLAVYE : 24 $
AEROCOOL AeroRacer-Pro (Siyah) 40cm Fanlı Performans Kasası : 99 $
CREATIVE INSPIRE T6100 5.1 SPEAKER : 98 $
SH-S202J 20X ± DOUBLE LAYER DVD YAZICI : 29 $ -
Defelarca soylendi .. 1 tb lik disk almayin diye hizlari cok dusuk kaliyor 250 gb al diskleri . mukkemmel hiz elde edersin.. benim makinam su sekilde .. intel 4 cekirdek 2.4 6600 - gigabayte ep45c oc anakart - 8 gb 800 mhz li oc li ramler- 9600 gt 1 gb ekran karti - ve hdmi cikisli 22 inc wide screen ekran donanim uyusmazligi kesinlikle yok :) .. rami 8 gb yap .. ustune x64 u kur tadindan yenmez.
-
Ram olarak bençe
CRUCIAL Ballistix Tracer Led PC2-8500 Dual D9 Micron 2.0V 2x1GB; DDR2-1066Mhz -
Naptnz siz ya :D server mı kuruyorsunuz :D
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
Defelarca soylendi .. 1 tb lik disk almayin diye hizlari cok dusuk kaliyor 250 gb al diskleri . mukkemmel hiz elde edersin.. benim makinam su sekilde .. intel 4 cekirdek 2.4 6600 - gigabayte ep45c oc anakart - 8 gb 800 mhz li oc li ramler- 9600 gt 1 gb ekran karti - ve hdmi cikisli 22 inc wide screen ekran donanim uyusmazligi kesinlikle yok :) .. rami 8 gb yap .. ustune x64 u kur tadindan yenmez.
-----------------------------Söylediği gibi hard disk konusuna eğilmeni tavsiye ederim ciddi sıkıntı yaşayabilirsin 250 gb az gelir dersen bi 250 daha çak icabında, kaldıki Martech in sistemine yakın bir sistemim var sadece ekstra bir samsung 250 gb daha ekledim makinaya birde ram im 4 gb işletim sistemi 64bit vista da tavsiye ederim, anladığım akdarıyla online ya da single player oyunalrlada ilgileniyosun 64bit vista bildiğin performans harikası oyunlarda ısrarla tavsiye edicem...
Oyun konusunda ciddiysen klavye mouse ile ilgili bir kaç tavsiyede bulunabilirim :)
-
Bu işlemciye vereceğin parayla AMD nin bir modelini önereceğim sana.Amd ye bok atanlarda görsün aynı zamanda..
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32051 neymiş 317 lira,Daha ucuza bulabilirsin tabi..
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34114 neymiş 332 lira,aynen daha ucuza bulunabilir.
Phenom X4 9950 2.6Ghz 2MB L3 Chache 65nm CPUCore2 Duo E8400 3.0 Ghz 64Bit 6 MB L2 Cache 1333FSB 45Nm Penry CPU
http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=1125&model2=1150&chart=601 Test sonuçlarında 2 işlemciyi seç ve karşılaştır.
(Yapılacak iş verceğin fiyatı sabitlemek)
Bir çok kişinin yaptığı yanlış ahanda 2600 amd yi 2600 intel geçti şeklinde basit karşılaştırmalar..Oysa yapılacak karşılatırma şu şekil olmalı kafanda bir fiyat belirle 270 lira mı mesela bu fiyata en iyi performans veren işlemciyi seçmelisin..İntel ise intel gerçi Amd her türlü fiyat/performans açısından iyi de,nadiren olabilir..
Burdan belli ki bakınca X4 phenom intelin x2 işlemcisinden çok daha iyi ve aynı para..Ha dersin ki amd nin x2 sinden iyi doğrudur derim ama aradaki fiyatı sabit tut bir de bu şekil karşılaştır derim..Orj. pc satan şirketlerin şişirmesine gelmeyin akıllıca paranıza en iyi performansı verecek sistemi alın..
Anakart da değişecek bir de unutmadan,Tomshardware den Hdd ve Ekran kartına bak bakalım listede ne durumda.
Ayrıca çok para verip en pahalısını almak en iyi performansı verecek diye bir şey yok.Önemli olan doğru tercih yaparak vereceğin fiyata en iyi performansı verecek sistemi kurmak..Yinede tercih senin tabi.Bir de bu reklam için Amd den 3-5 bişey almadım değil :P
-
intel vs amd konusunda çok net bir şey söylemek istiyorum herkes diyorki amd ısınma problemini aştı bende diyorumki nah aştı bu problemi....
ben hali hazırda intel olan işlemcim ile günlerce bilgisayarımı kapatmadan yüklendikçe yüklenebilirken aynı performansı ilk başlarda benden çok daha yüksek olan amd yaklaşık 2 saat sonra çıkaramayınca ortaya çıkıyor foyası.
para = kalite demek değildir diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum siz hiç Ferrari sollayan Şahin gördünüzmü?
-
1 tb harddisk konusuna katılıyorum ne gerek var zaten o kadar büyük sabit diske..çok feci büyük film,müzik arşivim var ya da arşiv yapacam diyosan 750gb olsun 1 tb olsun harici taşınabilir harddisklerden al daha sağlıklı olur.oraya buraya da taşırsın kolayca.makinende dosya depolamak için 250 hadi bilemedin 320 gb bir harddisk yetse gerek...bunun yanında işletim sistemi kuracağın harddiski biraz daha büyütebilirsin 120-160 gb...programlarını oyunlarını da ona kurarsın..40 gb inan ki zamanla yetmez olacak..
oscar vs.. gibi markalarda klavye,mouse alacağına bir kereliğine logitech ya da microsoft al uzun yıllar kullan..
ses sisteminde de creative in eğer çok üstün modelleri değilse ekonomik modellerini kesinlikle önermiyorum verdiğin paraya acırsın..ses olayında fiyat/performans oranını en iyi yakalamış marka logitech ...
basit parçalara değindim işlemci,ram gibi daha önemli parçaları ustalar değerlendirsin.. -
GebesH bunu yazdı:
-----------------------------intel vs amd konusunda çok net bir şey söylemek istiyorum herkes diyorki amd ısınma problemini aştı bende diyorumki nah aştı bu problemi....
ben hali hazırda intel olan işlemcim ile günlerce bilgisayarımı kapatmadan yüklendikçe yüklenebilirken aynı performansı ilk başlarda benden çok daha yüksek olan amd yaklaşık 2 saat sonra çıkaramayınca ortaya çıkıyor foyası.
para = kalite demek değildir diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum siz hiç Ferrari sollayan Şahin gördünüzmü?
-----------------------------Benm amd %12 overclock lu halde ısınmadığına göre arada markaları aynı olmasına rağmen bir farklılık var demekki.Düşün bakalım bu farklılıklar neler olabilir.. Belliki donanım bilgin,şahin in kaportasından ibaret..Haklısın adamm sen istediğini kullan sana demedim zaten..
-
tamam overclock canavarı sen şahanesin 10 numara donanım bilgin var. senin 2008 model nos takılmış kapı kollarına beton dökülmüş şahin anlayışın Ferrariye denkse benimde diyecek bir şeyim yok zaten ayrı kulvarlardayız...
edit ve dipnot: kör cahili teknosaya salsak amd ve intel işlemcili dizüstlerini elle bi yokla bakalım hangisi daha sıcak desek karpuz seçer gibi seçer getirir tüm amd diz üstlerini kalkıpta şöyle overclock ettim ısınmıyo dümenleri yapmayın bana...
-
GebesH bunu yazdı:
-----------------------------tamam overclock canavarı sen şahanesin 10 numara donanım bilgin var. senin 2008 model nos takılmış kapı kollarına beton dökülmüş şahin anlayışın Ferrariye denkse benimde diyecek bir şeyim yok zaten ayrı kulvarlardayız...
edit ve dipnot: kör cahili teknosaya salsak amd ve intel işlemcili dizüstlerini elle bi yokla bakalım hangisi daha sıcak desek karpuz seçer gibi seçer getirir tüm amd diz üstlerini kalkıpta şöyle overclock ettim ısınmıyo dümenleri yapmayın bana...
-----------------------------dostum kralsın sen ya tüm donanım dünyası bunu şu yıla kadar farkedememişti sen kendi ellerinle noktayı koymuşsun saygı duyuyorum ülkeye sizin gibi adamlar lazım.