Internet Explorer 9 Vs Chrome
-
Merhaba arkadaşlar.
Uzun bir zamandır google chrome'un en sadık kullanıcalarından biriydim.Sonra yeni bilgisayarımla birlikte gelen internet explorer 9 u denedim ve gerçekten şaşırdım çünkü bu sefer bana göre başarmışlar.Chrome son güncellemesiyle olup olmadık yerlerde çöküyordu sürekli.Özellikle pdf ve adobe flash sayfalarında bir yavaşlık ve zaman zaman çökme söz konusuydu.explorerr 9 da bunu yaşamadım.
Bir diğer konu ise web siteleri ile uyumluluk.Chrome bu konuda bayağı bir geride kalıyor explorerdan.Örneğin tcdd.gov.tr online bilet sayfası chromeda çöküyor.Bunda siteyi hazırlayan web masterların explorer'ı baz alarak hazırlaması etken tabiki.
Diğer bir konu ise hız.Kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum.Internet explorer ile google chrome arasında bir hız farkı yok.İlk açılış hızı explorer 9 için 0.46 snye chrome için 0.41 saniye.
Kendi deneyimlerimi aktarmak istedim belki faydası olur.
-
ie9 windows xpde çalışmıyodu yanlış bilmiyosam demi müdür ?
-
hani çok acımasız olacak belki ama ie nin yüzüne baktığım yok artık tarayıcıdan saymıyorum böyle bilgisayarın gereksiz bir parçası gibi geliyo
-
hacı snde bi sorun olabilir.bende hiçbir çökme yok...
-
IE sorunluyken nete girmedim, ben fanatik IE 8 kullanıcısıyım aşırı bağımlıyım, favorist bar özelliği simge şekli falan kopamıyorum :))
En seri ve görünüm açısından bana göre en sağlam browser. IE 9 a geçmedim daha :| Geçtim aslında beta sürümdü favorist barı göremedim, tekrardan IE 8 e geçmiştim.
Çok keyif aldığım bir tarayıcı, IE olmasa opera kullanmayı tercih ederim, öbürleri FireFox falan eklenti browserları anca :D gerekmese kullanmıyorum chrome hele hiç kullanmıyorum :D -
internet explorer da ne ?
-
Chrome bi alışkanlık haline geldi artık..
bilgisayara ilk yüklediğim şey kendisi.
Hızlı az bellek tüketimi ve eklenti desteği bunlar yetiyor bana.
-
ie nin de microsoft un da Allah belasini versin arkadas. acayip kil oluyorum bunlara. zannetmiyorum chromu gecebilecegini. mozillayi gecebilir belki, oda son surumde biraz batirdi gibi.
-
ben projemi chrome göre tasarlıyorum, her türlü yazılımı destekliyor mubarek html5+css3 vb..
-
windows8e geçene kadar IEyi hiç sevmiyordum. safari opera iyidi. hatta bi mürit paylaştı maxton var o da çok hoşuma gitmişti. ama gel gelelim windows8 deki IEye 9 mu artık 10 mu bilmiyorum ama metroo arayüzündeki tek tam ekran program ve kullenırken çok güzel oluyo ayrıca chromedan da hızlı 1 aydır falan kullanıyorum gayet güzel tavsiye ederim.
-
istersen bide yeni bilgisayarın ile birlikte win8 içinde ie10 dene hoca. artık geçti ie işleri , bir çok devlet kurumum aksine aklı başında webmaster lar zaten sitelerini chrome a ve/veya firefox a göre yapıyorlar.
ayriyetten eklentilere bagımlılıgın yoksa zaten hangi tarayıcıyı kullandıgın fark etmez düz web sayfası gösteriminde hepsi aynı bok :) farkı işlevselliği
