İnternet Hızıma Bakın?
-
geçenlerde malum yerden aradılar 4.19 kuruş farkla 16m geçmek istiyormusunuz diye hattınız merkeze çok yakın olduğundan hattınızda destekliyor dediler bende kabul ettim nasıl olsa öylede ittirceniz böyleittirceniz dedim içimden amma velakin 8 mb bağlantımdan hiçbir fark göremiyorum 16 mb destekleyen hattan premium olarak dosya indiriken 600-850kb değişken bi hız alıyorum arada 3 4mb yazıyor sonra güm 10kb iniyor sonra yine çıkıyor 500-600 civari oynak bi bağlantıyla karşı karşıyayım torrente 1,1mb görüyorum ama ne yapayım torrente o hızı net yavaş siteler yavaş http indirmler yavaş idm ile yavaş şimdi ben ne yapmalıyım normalde saniyede 1,5mbitle download yapmam gerekmiyormu?
buda modemden aldığım ss hattım yoksa 19mb mı destekliyo
-
modemine 19000 kbps geliyor haci. normal yani. hizinda dusme yok. dnsleri kontrol et felan.
birde hatta gurultu oranida onemli. arada bi modeme reset cak. :|
bu arada 16 mb megabyte degil haci. megabit. yani baglanti hizin onda 1'dir kilobyte olarak.
-
hizli gösteriyor da hizli mi idm ile dosya indir bakalım
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
modemine 19000 kbps geliyor haci. normal yani. hizinda dusme yok. dnsleri kontrol et felan.
birde hatta gurultu oranida onemli. arada bi modeme reset cak. :|
bu arada 16 mb megabyte degil haci. megabit. yani baglanti hizin onda 1'dir kilobyte olarak.
-----------------------------onu biliyom haci 8mb ile 950kb görüyordum şimdi int. hızım 16mbit saniyede bir buçuk megabayt(1500kb) indirmesi gerekmiyormu?
buda filesonic premiumla az önce indirdiğim dosya yavş yavaş 500 kadar iniyo çıkması gerekirken
-
kafana taş yağsında gör. burda 2 mb'e geçmenin derdindeyiz sen kalkmış niye 16 mb değil diyon |:
-
filesonic le ne hız testi yapıosun hocam adamların server amerikada..
direk bir hosttan 100mb bir test linkle dene...
-
yav ne gerek var hız testi yapsın daha filesonic miş vs vs
-
hayır 19 alamazsın hat zayıflaman iyi ama snr margin 6 bu sebeple şuan kullandığın hızın üstüne çıktığında kopmalar yaşıycaksın yani anlıycağın şuan sınırdasın.ha birde kopma yaşıyormusun günlük kullanımda ?
-
ErzinCanLee bunu yazdı:
hayır 19 alamazsın hat zayıflaman iyi ama snr margin 6 bu sebeple şuan kullandığın hızın üstüne çıktığında kopmalar yaşıycaksın yani anlıycağın şuan sınırdasın.ha birde kopma yaşıyormusun günlük kullanımda ?
-----------------------------kopma falanda yokta ben böyle teknik bi cevap istiyordum bu sorunu ttnet arasam düzeltme imkanları varmı snr marjini
-
snr margin i düzeltmek için santralden senin eve kadar gelen tüm kablların değişmesi lazım. buda imkansız. torrentle 1.5 mb görüyosan mesele yok hacı. indirme hızı birazda servere bağlıdır. sanahızlı gönderim yapmıyosa server. bitarafını yırtsan genede hızlı indiremezsin.
-
ttbatti bunu yazdı:
ErzinCanLee bunu yazdı:
-----------------------------kopma falanda yokta ben böyle teknik bi cevap istiyordum bu sorunu ttnet arasam düzeltme imkanları varmı snr marjini
-----------------------------ortada bi sorun yok gibi gözüküyor Snr yükselmesi için yeni saha dolabı kurulması gerekir yakınlarına zaten kurulduğu zamanda büyük ihtimal seni o dolaba alırlar ve hat değerlerin daha verimli olur daha yüksek hızlar alabilirsin mesela gece kullannımın az olduğu saatlerde 3-5 arası snr bakarsan yükseldiğini göreceksin bu snr tamamen bağlı olduğun santralden kaynaklıdır yoğunluk-snr birbirine eşittir yoğunluk ne kadarsa snr o kadar az ve 6 nın altına düşmesi kopma yaratır ne kadar rahatsa yoğunluk snr o kadar yüksektir sen şunu indirmeyi denermisin ne kadar hızlı çekiyor onu görelim
http://www.pardus.org.tr/indir/