folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder İnternet Hukuku Hakkında Bir Soru...

İnternet Hukuku Hakkında Bir Soru...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Sayın arkadaşlarım, kardeşlerim.

Kendime ve sevdiklerime yetecek şekilde bir internet bilgim var. Hiçbir şey yapamazsam bir wordpress kurar internet sitesi oluştururum. Kendilerinin ricası üzerine, 2 Esnafa, 2 diş hekimine, 2'de kendime projem olan web siteleri yapacağım. Tabi esnaflara ve diş hekimlerine yapacağım internet siteleri karşılığında cüzi bir miktar para alacağım. (Cebime en fazla 5-10 lira kalır, host+domain ücreti alırım sadece)

Sormak istediğim şu. Biliyorum ki bunun arkası gelecek, çevre esnaftan web sitesi isteyenler artacak. Ben de elimden geldiğince yardımcı olacağım. Ama bunun için herhangi bir hukuksal sorumluluk var mıdır?

Yani birilerine internet sitesi yapıp satmak serbest ticaret midir? Yoksa devlet benden herhangi bir diploma ya da vergi levhası ister mi? Sonuçta bu işi 700 liradan daha çok maaliyetlerle yapanlar var. Onların yaptığı kadar olmasa da, onlara yakın internet siteleri meydana getireceğim ve en fazla 50 liraya kadar yapıp satacağım. Bir nevi piyasayı karıştırmak oluyor, ya da kul hakkı mı demeliyim?

Görüşlerinizi beklemekteyim. Hayatımızın baharında, sicilimize işlenmesin böyle sorumluluklar.

Sevgilerimle.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

hukuku geçtim aga tüm webmasterların ekmeğiyle oynuyorsun sonuç sende işsiz kalırsın bende , piyasayı canlandırmak kazanmak istiyorsan fiyatları yükseltmek gerek 5 - 10 liraya hazır kurmayla kazanamazsın .

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

media_center bunu yazdı:
    -----------------------------

hukuku geçtim aga tüm webmasterların ekmeğiyle oynuyorsun sonuç sende işsiz kalırsın bende , piyasayı canlandırmak kazanmak istiyorsan fiyatları yükseltmek gerek 5 - 10 liraya hazır kurmayla kazanamazsın .

Çok haklısın kardeşim; ama para kazanmak üzere yapmıyorum, hatır gönül işi üzerine yapıyorum. Ben sadece harcadığım zamana ve elektriğe karşılık 5-10 liralık bir masraf eklemiş oluyorum.

Merak ettiğim bu işin hukuksal tarafı nedir? Belki kendimi çok geliştirir, profesyonel çalışmaya başlarım. Ayrıca web tasarımcıların fiyatları ne kadar uçurdukları da ortada. Tabii esnafın vaziyeti de ortada. 700 lirayı ne zaman bir arada gördü ki esnaf, site yaptırsın? Büyük şirketlere ya da orta dereceli firmalara yapmayacağım asla. Kul hakkı vardır elbette.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

piyasanın anasını sende **k zaten :} millet ağlıyor 250 liraya cekmişler hersey dahil die sen 50 den bahsedion tamam bu işi yapan herkese sölüorm bıraksınlar bu işi... 50 liraya yapılan tasarımla 1000 liraya yapılan arasında da fark olur unutma ;) millette ucuz etin suyu kara olur düşüncesi hakim oldugu sürece lüksün müşterisi bitmez

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

sRcN bunu yazdı:

piyasanın anasını sende **k zaten :} millet ağlıyor 250 liraya cekmişler hersey dahil die sen 50 den bahsedion tamam bu işi yapan herkese sölüorm bıraksınlar bu işi... 50 liraya yapılan tasarımla 1000 liraya yapılan arasında da fark olur unutma ;) millette ucuz etin suyu kara olur düşüncesi hakim oldugu sürece lüksün müşterisi bitmez

Doğrusun hocam :) Tamam internet sitesi mitesi yapmıyorum hukuksal olarak sorumluluklar nedir? Serbest piyasa mıdır bu? Onu anlatın bari :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

bana gelen bütün esnaflara verdim fiyat 300 en az ama adam gidiyor 100 tl birine yaptırıyor yapan adam işten çakıyormu yok çaksa neolurki tın bizimle boy ölçüşemez yani diyicem o ki her yapılan site işe yararmı hayır kimse kimsenin ekmegi ile oynayamaz sadece kalite düşer clone  iş çok olur emeksiz ekmek olmaz.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

freelance adı verilir ve coderler tarafından yapılır serbest meslektir aynı sokakda çorap satan adamla hemen hemen aynı iş

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Adamdan buzdolabı alıyosun abi fiş fatura kesmeyelim diyor, sen gelmişsin basacağın 3 tuşun vergisinin peşine düşmüşsün :|

Rüyanamı girdi hocam ne hukuki sorunu?

Yap işi koy cebine parayı

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

İllada hukuki sorumluluk arıyorsanki sanırım var sitede hukukcular cevap vericektir bir şey söyliyeyim.

Ülkemizde her türlü kar amaçlı ticaret vergiye tabidir.Buna freelancer larda dahildir.Herkezin şirketi olacak diye bir kanunumuz yok şirketi olmaynların kimlik numarası bu işe yaramaktadır.Vergi vermeye yani.

Yani sorunun cevabı evet var.Uygulama nasıl yapılıyor dersen orasını yapanda bilmiyor.Yalnız şunu söyliyeyim yaptıran kişiye bu iş için ödediğin paranın makbuzu nerde diye sorarlarsaki zor bir ihtimal ozaman sorun başlayabilir.Ama burası türkiye herşeyi kılıfına uydurmakta üstümüze yoktur dimi.

Sonuç itibari ile ülkemizde her türlü bilişim satış ve pazarlanmasında bir çok kanuni düzenleme eksiktir.Kişisel fikrim hiç bir sorun olmaz yap al ne alıyorsan.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Yapıyosanda 5-10 liraya yapıp piyasayı zikme birader yeterince adam var zaten.Yüksek fiyat söyle yaptırırsa yaptırır yaptırmassa yaptırmaz bu işi yapan firmalarda iyi küfür ediyorlar böyle adamlara benden söylemesi :D

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Kul hakkına düşkün bir insan olarak dediğiniz gibi yapacağım ve sadece sürümden kazanır gibi bedavaya site yapmayacağım. Site yapmaktan vazgeçtim. Sonuçta herkes birbirinin ekmeğine saygı gösterip, sadece kendi işiyle ilgilenmeye başlarsa, zaten Türkiye'den güzel ülke olmaz. Ben çok yakın akrabalarımın ricası üzerine, sadece onlara yapmayı düşünüyorum, gerisinde isteyenlere yapmayı düşünmüyorum ya da sadece kişisel olarak isteyenlere yapmayı düşünüyorum esnaflara değil.

Hukuksal olarak da bir prosedür olduğunu fakat hukuksal boşluk olduğunu anladım. Yani sorduğum sorunun cevabını aldım.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Toplam Hit: 1887 Toplam Mesaj: 12