İnternet Kafeciler Virüs Sorunu Var
-
Arkadaşlar 20 bilgisayarlı bir cafedeyim cafe sıfırdan kurulacak ağda alman.nab sality, başta olmak üzere çeşitli virüsler var ve resmen tehlike saçıyorlar.
Server çöktü çökecek Antalya çevresinde veya yakın bi yerlerde bu işle uğraşan varmı nasıl yapıyorlar bu işi merak ediyorum.
Cafede deepfreeze felan var fakat dinlemiyor virüs. :/
Tek başımayım hani bi yere format atsam diğer tarafta bulaşıyor.
Neredeyse tüm pclerde durum aynı.
Görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum açıkcası :( :/ -
ağ kablolarını sök
switchleri kapat dinlensin
modemini sıfırla
tüm makinaları kaspersky live disk ile tarat bulduklarını sil
veya bi tane master makina hazırla onu diğer makinalara ghost ile kopyala
server ve ana makinayı live disk, combofix vs. bi sürü programla temizlemeye çalış..
elindeki usb bellekleri vs. başka antivirüs programı olan bir bilgisayarda temizle..
şu anda aklıma gelenler bunlar..
-
Shephard bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar 20 bilgisayarlı bir cafedeyim cafe sıfırdan kurulacak ağda alman.nab sality, başta olmak üzere çeşitli virüsler var ve resmen tehlike saçıyorlar.
Server çöktü çökecek Antalya çevresinde veya yakın bi yerlerde bu işle uğraşan varmı nasıl yapıyorlar bu işi merak ediyorum.
Cafede deepfreeze felan var fakat dinlemiyor virüs. :/
Tek başımayım hani bi yere format atsam diğer tarafta bulaşıyor.
Neredeyse tüm pclerde durum aynı.
Görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum açıkcası :( :/
-----------------------------
Hocam şimdi bi kasayı ağdan söküyosun, Formatı atıp herşeyi kurp ghost alıyosun, sonra bi makinaya ghostu çak elde var 2 burdan da 2 taneye çak 4 oldu 4 taneye çak 8 8 e çak 16 sonra 4 taneyide hallettin mi tamamdır. -
3 farklı board var. ne diyorum :D heryer virüs oyun hddsi felan bile..
-
Allah kolaylık versin. Benim de benzer durumlar başıma gelmişti zamanında. En önemli tavsiyem, elinde virüs taşıyabilecek ne varsa, hepsini bir kenara kaldır. Arkadaşların dediği gibi yeniden kurman gerekecek. Ben 15 makineyi 2 gecede tek tek uğraşarak kurardım tek başıma. Acronis , ghost felan kullanmazdım bi aralar... Zor iş..
-
SpyBreaK bunu yazdı:
-----------------------------
ağ kablolarını sök
switchleri kapat dinlensin
modemini sıfırla
tüm makinaları kaspersky live disk ile tarat bulduklarını sil
veya bi tane master makina hazırla onu diğer makinalara ghost ile kopyala
server ve ana makinayı live disk, combofix vs. bi sürü programla temizlemeye çalış..
elindeki usb bellekleri vs. başka antivirüs programı olan bir bilgisayarda temizle..
şu anda aklıma gelenler bunlar..
-----------------------------alman ve parite-b birusler bulasınca hem donma hemde ag uzerinden diger pc lere bulasıyordu cafe yi satmadan once aynı sorun bende de vardı , bunlara ek olarak sistem ger yukleme noktasını devre dısı bırak format atman yetmiyor sistem geri yukleme noktası acıksa ordan tekrar bulasıyor :-(
-
bizimde başımıza gelmişti bakırköydeki net cafede
akşam 10 da başladık
ertesi sabah 12 ye kadar 32 pc ye format attık. oyunları programları yükledik
sonra cafeyi devrettik falan :D
-
internet erişimi olmayacak şekilde format at.
sonra ip adresini değiştir. (sabit olan var ya tt net in işte onun değüiştir çünkü alman virüsü ip adresine yönelik saldırıyor)
makinelere interneti bağla
-
önce mikrotik ile router server kurmayı planlıyorum sonra tertemiz bir virüssüz pc. sonra oyunları temizleyip. daha sonra kafe imajlarını hazırlayıp takır takır atmayı planlıyorum.
-
hacı işin zor kolay gelsin bizde yaşadık bu tarz problem sabahlıyosun mecbur...
-
Acronis ile tek bi seferde tüm ağa imaj atabiliyosun.Teker teker format atmak veya virüsleri silmek için uğraşacağına tek bi seferde tüm pclere imaj atıp kurtul hocam.