İnternet Kafelerde Sigara Yasağı..!
-
Arkadaşlar Son çıkan yasal Düzenleme de İnternet Kafelerde Sigara içme yasağı getirilmiş, Şahsen Sigara Tiryakisi olan ben Deniz Sigara yasağını uygulayan internet kafelere Oturmamaktayım. Yasak dediği gibi Anında Dışarı atarım kedimi, Şimdi Sizlerinde fikirlerini almak adına kouyu açtım.
Arkadaşlar Vatandaşına hizmet etmesi beklenen Hükümetin icraatleri arasında İşletmelere Darbe üstüne darbe gelmektedir, Vatandaşın Soluduğu hava Kendi seçimi ile girdiği Mekanlara Dahi Yasaklamalar Getiren Hizmet alayışı Hakkında neler düşünüyorsunuz Düşününki Kafe sahibi Tiryaki kendisi bile içememektedir, içtiği tespit edildiği zaman 500 ytl Para cezası getirilmektedirki bu cezada Ucube bir cezalandırma şeklidir.
Devlet kasası Vatandaşa Zulüm ederek Saçma Yasaklar lamı Doldurulacak. Bu anlayış İnternet Kafe işletmecilerine Adeta Vurucu Darbe değilmidir. Sigara yasağına uyan internet kafelerde Masaların Boş olduğuda ayrıca gözlemlediğim bir konudur. Fikirleriniz değerlidir.
-
Artık çocuklar sokaklarda çelik çomak, toz toprak içinde oynamıyor maalesef..
Ya internet cafe de ya da herhangi bir oyun salonunda alıyorlar soluklarını..
Bu açıdan bakarsak o çocuklar adına dumanaltı olmayacakları için sevinirim..
Ancak ülkemizde bu tür yasakların ihlalinin fazla olduğunu hesaba katarsak o çocuklar için hala üzülmekteyim ):
-
Ben sigara içmedim hayatım boyuncada içmicem sigara içmek senin tercihin ama sen yanıma oturuyorsun diye bende ondan etkileniyorum benim sucum ne ?Dedigin gibi herkes kendi soludugu havadan sorumludur?Şimdi ya sen o mekanda sigara içmiceksin yada o mekana ben giremicem sence hangisi daha mantıklı?
Hani tüm dünyada böyledir bu iş biri sigar içtimi onlar özel odaya geçerler yada dışarı alınırlar.
-
peki dışarda içtiklerinde o sigara dumanı nere gidiyor bence hiç sigarasatılmaması gerek :S
-
iyi olmuş, oh olsun. içmiyorum diye niye ben zehirleniyim ki ?sen içiyosan içmeyenleri dumanaltı etmiyceksin. mantık budur aferim bu yasağı çıkaranlara
-
bence sigara bölümü falan yapsınlar kafede küçük bi yere. ya da büyük bi yere :D
bugün tam 3 hafta oldu sigara içmeyeli (bırakalı değil:)
sigarasız hayat oh ne rahat .. :P
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
iyi olmuş, oh olsun. içmiyorum diye niye ben zehirleniyim ki ?sen içiyosan içmeyenleri dumanaltı etmiyceksin. mantık budur aferim bu yasağı çıkaranlara
Hayda Arkadaşlar ama Sigara içen sayısı içmeyeden kat kat daha fazla, o zaman içmeyelerin sayısına bakılırsa, kafelerde yeterli çoğunluğu elde etmemektedir, ayrıca uygulanan ceza trafik cezalarında bile en üst ceza kadar tutmuyor, 500 ytl neresinden üfürmüş yahu bide o açıdan bakın Allah var yahu. Vede bu azınlık için kesilen ceza miktarına karşılık, kafelerin zararına iş yaptıklarınıda hesaba katarsak ödedikleri vergiler haksız kazanç gibi olmuyormu. -
sigara dediniz de aklıma geldi.. yahu ben daha ilk cigaramı içmedim.. : ) neyse
kafelerde sigara yasağı olmamalı, adam oturup orda keyif yapacak çay neskafe ile beraber pc başında sigara da içmeli.. hoş oluyor..
şahsen bence öyle içmeyenler içinde arkadaşımızın telaffuz ettiği gibi ayrı bir mekan teşekkül edilebilir.. yani illa içmeyeceksin, kafede yasak olmalı, ben rahatsız oluyorum demek biraz abes kaçar ( derken sağlığından banane benim keyfm var burda demek değil amaç)
Ayriyetten daha ilkokula giden çocukların internet kafelerde tek başlarına bulunmaları da doğru bir hareket değil.. Şahsen benim görüşüm..
ben bi cigaramı içem..
-
Benimde int.cafem var, yaklaşık 2 sene oludu açalı, o günden bu yana sigara içirtmiyorum,içen olursa alıyor paketini çıkıyor kapının önüne içebildiği kadar içio :) Gelen müşterilerimin %60 ı'da sigara içilmemesinden yana..Bizimde kazancımız burdan geliyor,çevremdeki 3 cafe var,üçününde ne olduğu belli değil,, bnde içilmemesini vargücümle destekliyorum
-
FOXXLY bunu yazdı:
aferim la foxlyy aynısını dicektim akyim... :) bizim ne sucumuz varki ak? -
E yav tamamda benim oturduğum muhitin tamamı, Tiryaki, taaa 14 yaşındaki bebesi bile elinde sigara tüttürüyor, nasıl olacak bu iş, ya kanunlarda bir hata var yada Bölgesel yapıya uyumsuzluk yada, Sanırım Benim kafam karıştı.
Bu halde fikirlerinize bakılırsa benim en iyi ihtimal Sigara içmeyenler için ayrı bir kapalı alan kurmam gerekecek sanırım. oraya 5 bilgisayar atsam yeterde artar bile bir günde oraya oturacak adam sayısı sanırım 2 kişiyi geçmez. bizim buralarda böyle o yüzden bu konuyu açtım zira ben bu yasaya uyarsam Dükkanı kapa git uygulamam gerekecek.
Yahu arkadaşlar allah iyiliğinizi versin emi size bi konu danışiyim dedim beni 5 milyar zarara soktunuz, Şimdi işin yoksa pimapenciye git ayrı kapalı alan için masraf çıkar, ekstra 5 bilgisayar al. Töbe töbe. Bu yasa kısmıda bazan çok çarpıcı oluyor canım yada Vatandaşmı çarpık oluyor orasıda ayrı bir muamma.
Peki bi konu kalıyor geriye Kapalı alana sigara içenleri alabileceğim bi alan açtıktan sonra, ben masamda oturup sigaramı tüttürüyorum diye ceza yazamazlar demi, o zaman sorun çözülmüş olurmu peki. ?