Internet Nasıl Bu Günlere Geldi?
-
1994 yılında Türkiye internet ile tanıştı. O günlerde bırakın evleri işyerlerinde bile bilgisayarlara rastlamak mümkün değildi. Bilgisayarı olan kişiler bu ürünleri çoğu zaman oyun oynamak için kullanıyordu. Internet bilgisayarların tanımını da değiştirdi aslında. Halk tarafından bir oyun aracı gibi görünen bilgisayarlar 2000 yıllar ile birlikte teknolojinin gelişmesine ön ayak oldu. Donanım geliştikçe bu donanımlar üzerinde kullanılan yazılımlar da olumlu yönde değişti. Tabii ki buradaki püf noktası internetin getirdiği özellikler oldu.
İnsanlar birbirleriyle telefon harici bir cihaz üzerinden görüşmeye başladı, aradıklarına kolayca ulaşabildi, yemek sipariş etti, uçak bileti satın aldı, gazeteleri internet üzerinden takip etti ve insanların işlerini kolaylaştıran ve zaman kazandıran şeyler teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha fazlasını sunmaya başladı.
Bu gelişim günden güne tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi sizlere biraz nostalji yaptırmak istiyoruz. Günümüzde sıkça kullandığımız web sitelerinin eski arayüzlerini görmek ister misiniz? Aşağıda gördüğünüz resimleri günümüzdeki görünümleri ile karşılaştırırsanız web teknolojisinin nerelerden nerelere geldiğini az çok tahmin edebilirsiniz. Keyifli seyirler
Google (1998)
Yahoo (1998)
EBay (2000)
Friendster (2003)
Wikipedia (2002)
Facebook (2005)
YouTube (2005)
Twitter (2006)
WordPress.org (2003)
Amazon (1995)
LinkedIn (2005)
Mashable (2007)
PayPal (1999)
Apple (1997)
Microsoft (1997)
Flickr (2004)
Go Daddy (2000)
CNN (2000)
IMDB (2000)
CNET.com (1996)
Myspace (1996)
DeviantArt (2000)
Reddit (2005)
AOL (1996)
HostGator (2002)
Mozilla.org (1998)
MSN (1996)
Adobe (1996)
Technorati (2003)
Smashing Magazine (2006)
-
edit
-
bence en büyük değişim Youtube En Az değişim Wikipedia ?
-
ben orta okula giderken vestel bilgisayar almıştık (2000-2001 arasında idi sanırsam ) , yanındada 2 yıl internet bedava idi, sanırsam onlara çevirmeli hat deniyordu . 2-3 ay nasıl gireceğimizi örenememiştik , çevrede bilen yoktu :D zar zor öğrenmiştik nasıl girileceğini ...hey gidi günler..
-
hani benim sitem :|
google'ın o zamanki halini detaylı bi incelemek isterdim
-
o yıllarda sitelerimizi açsaydık şimdi kaymağını yiyorduk belki, ama hem küçüktük hem de internet yaygın değildi.
-
ErzinCanLee bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------2-3 tanesi dışında hepsinin değişimi eşit sayılır. Artık herşey <div> oldu. Baksana resimlere o zaman bir <a> bir de <hr> ile site yapmış adam. Harbi mazi canlandı ama yani. O zamanlar yahoo ya güvenmiyordum da hala kullandığım antika mailimi almıştım, mail.seckinmail.com.
-
ErzinCanLee bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------apple da fena değişmiş hocam
-
10 sene sonrada bugünlere bakıp var aq diycez.
-
Vaybe nerden nereye,
-
Kanal D'nin ilk sitesini hatırlıyorum. :D Bi logo, iki üç beş yazı vardı vay be :) Google Beta! vuhuuu :))