İnternet Sorunu..
-
arkadaslar konuyu nereye accapım hakkında kafam karısdı buraya acdm yanlıs duzeltirseniz sevinirim.
simdi konuya girim.
benım net i 2 daire paylasıuyoruz.simdi ben genelde takmıyorum diğer dairenın internet kablosunu.aama ne zaman taksam benım net gidiyor acaba bunun ıcın ne yapabilrim.bu arada daireler arası mesafe 21 metre.
-
ipler çakışıyo olmasın?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
ipler çalışıyo olmasın?
anlamadım nasıl yani :( fazla bir bilgim yok bu konuda anlıcağım tarzda konusursanız sevinirim. -
sorunu biraz daha acarmisin
-
demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorunu biraz daha acarmisin
-----------------------------2 tanesi takınca net gidiyomuş doğru anlamışmıyım? -
baq simdi switchlerle ağ bağlantısı kurduk..internet için..
kablosuz modem war ethernet simdi ben bu diğer dairenin ağ kablosunu takdıgım zaman benım net kopuyor yavaslıyor bunun ıcın konu acmısdım.hatta onlar pc kapatmadan bana rahat olmuyor :) ve boğazıma kadar geldi bu durm.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
demirci bunu yazdı:
-----------------------------sorunu biraz daha acarmisin
-----------------------------2 tanesi takınca net gidiyomuş doğru anlamışmıyım?
aynen öle -
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------baq simdi switchlerle ağ bağlantısı kurduk..internet için..
kablosuz modem war ethernet simdi ben bu diğer dairenin ağ kablosunu takdıgım zaman benım net kopuyor yavaslıyor bunun ıcın konu acmısdım.hatta onlar pc kapatmadan bana rahat olmuyor :) ve boğazıma kadar geldi bu durm.
-----------------------------kablo uzunluğundan olur büroda ben modemin dibindeyim 1 m kablo var 100 kb doya çekerken 50 m lik kablo kullanan diğer pc max 28 kb le çekiyo ama yinde bizim donanımcılarımız yazsın
-
Hocam cok büyük ihtimal ipler cakışıyordur, Eğer modemin otomatik ip veriyorsa ki, sen dokunmadıysan ayarlarına veriyordur, ve tek tek taktığınızda girebiliyorsanız eğer, o zaman iplerinizi sabit ve aynı olabilir,
otomatik ip vererek alete sorunu çözebilirsin...
Ağ bağlantılarım, sağ tuş özellikler,oradan etherner kartına sağ tuş özellikler, oradan TCP/IPsekmesine sağ tuş özellikler, oradan 2 tane seçenek var otomatik ip al ve otomatik dns al die ikisinide seç tamam tamam ile çık...sorunun hallolması lazım...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hocam cok büyük ihtimal ipler cakışıyordur, Eğer modemin otomatik ip veriyorsa ki, sen dokunmadıysan ayarlarına veriyordur, ve tek tek taktığınızda girebiliyorsanız eğer, o zaman iplerinizi sabit ve aynı olabilir,
Ağ bağlantılarım, sağ tuş özellikler,oradan etherner kartına sağ tuş özellikler, oradan TCP/IPsekmesine sağ tuş özellikler, oradan 2 tane seçenek var otomatik ip al ve otomatik dns al die ikisinide seç tamam tamam ile çık...sorunun hallolması lazım...
hocam konuyu uplamıs gibi oluyorum bu konuda kusura bakmayın..abi senın dediğin kısım zaten daha önceden varmıs :) ama yine aynı :( -
HeadBanger bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hocam cok büyük ihtimal ipler cakışıyordur, Eğer modemin otomatik ip veriyorsa ki, sen dokunmadıysan ayarlarına veriyordur, ve tek tek taktığınızda girebiliyorsanız eğer, o zaman iplerinizi sabit ve aynı olabilir,
hocam konuyu uplamıs gibi oluyorum bu konuda kusura bakmayın..abi senın dediğin kısım zaten daha önceden varmıs :) ama yine aynı :(
modem ikinizede ayni ip veriyor olabilirkendi makinene elle ip ver, ki modemin ilk siralarinda olmasin
buyuk ihtimal 192.168.1. ile baslayan modemdir son rakami iki haneli ver
yani 192.168.1.10 gibi