İnternetten İzlerimizi Silmek
-
person of interest diye bi dizi var bilen bilir. ard arda izliyom da paranoyak etti beni.
şaka bi yana hakkaten çok fazla şey paylaşıyoruz nette. bu izleri nasıl sileriz? telefonumuzu bile çok sık paylaşıyoruz. mümkün olduğu kadar bunları azaltmak istiyorum. gerekli yerlerde kalsın istiyorum.
öneriler?
-
Ne kadar gizlenirsen gizlen Google seni bulur. :)
-
O değilde face yeni bbi proje üzerinde calisiyomus. Mousun imlec hareketlerini gören bi sey
Amac reklamlara imlecin gidip gitmediğini takip etmekmis
bence amac bu degil ya hadi hayirlissi
-
adım 1 google ı bırak ve duckduckgo ya geç.
-
banneduser bunu yazdı
O değilde face yeni bbi proje üzerinde calisiyomus. Mousun imlec hareketlerini gören bi sey
Amac reklamlara imlecin gidip gitmediğini takip etmekmis
bence amac bu degil ya hadi hayirlissi
Google bu olayı senelerdir uyguluyor.
-
Hocam zaten şu android geldi geleli dinlemeler , izlemeler daha rahat oldu .
Adam seni gmail hesabı almaya zorluyor e tamam güzel alıyorsun bir yandan telefonunu izliyor
bi yandan tarayıcını izliyor vs .
Önlem yok gibi anca ne biliyim voip kullanırsın işte interneti konusu açılmıştı deep web üzerinden halledersin
reverse proxy , logsuz vpn vs vs. Uzun meseleler :)
Son olarak unutmaki sürekli

-
google servislerini ve facebook kullanmayarak baslayabilirsin gorunmez olmaya,
daha sonra yeni arama motorlari , proxy , vpn vesayre derken https://startpage.com/eng/?
internetin arka sokaklarinda gezersin..
-
öyle görünmez olmak istemiyorum ya ben feyzpuku felan iletişim için kullanan bi adamım. kapatmayı düşünmüyorum. bana hareket alanı bıraksın yeter. mesela adres, şehir bilgilerini kaldırdım.
-
Bugüne kadar internet üzerinde hiç gerçek ismimi kullanmadım. Zeki müren beni göremez misali :)
-
Facebook mause hareketlerini izleyecekmiş yok google zaten yapıyormuşda bilmem ne? Ne olacaktı, ne bekliyordunuz? Kapitalist sistemde bedava diye birşey yoktur, senin bedava olduğunu düşündüğün şey vardır. Adam ekip kuruyor bedava android için çeşit çeşit rom lar yayınlıyor sence çokmu temiz o rom lar. Facebook milyar dolarlık altyapı kurup bedava sana kullandıracakmı zannediyorsun? Liste uzun. Görünmez, bilinmez olacaksan bedavalardan kaçınacaksınız. Bedava oyun, bedava rom, bedava uygulama... Daha da kötüsü iyice azıttılar ücretli uygulamalarda log luyor.
Maalisef gelişen teknoloji paranoyak düzeyde önlem almassan seni eleveriyor. Bunun için uzaklara abd ye yada başka yere gitmene gerek yok. Türkiyede kriptolu haberleşme yapmak istersen yasa gereği key kodunu yani şifresini devlete vermek zorundasın. Bizzat bizi koruması gerekenler potansiyel suçlu muamelesi yaparken sen ne gizliliğinden bahsediyorsun.
Gizlilik istiyorsan anonim olmalısın. İşe hard format atıp windows'u kaldırmakla başla. Abd kaynaklı olmayan linux dağıtımlarını kullanabilirsin. Telefonda android, ios yada windowsphone kullanmayacaksın. internetin senin adına olmayacak, anonim şebekeleri kulanacaksın. zor geldi değilmi, acı ama çok fena bağlıyorlar. -
Ayrıca Google'ın yöneticilerinden birisi bir kaç sene önce şöyle bir şey demişti :
Eğer bir şeye para ödeyip kullanmıyorsan, para sen olursun.
mkyb tarafından 27/Kas/13 18:44 tarihinde düzenlenmiştir