İnternetten Kukla Satmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mt93
    mt93's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ocak/2013
    Erkek

    Merhaba,

    Bir yakınım kendi sitesi  üzerinden küçük kuklalar satmak istiyor.Küçük dediğim en fazla 30-40 liralık ürünler.

    Ama benimde hiç bir bilgim yok.Nasıl yapabbilriz daha önce yapan arkadaşlardan deneyim önerisi alabilir miyim?

    İdeasoft gibi firmalardan destek almak dışında bir öneriniz varsa alırım veya başka firma.

    Bu arada kendi internet sitesi wordpress ile kurulmuş.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KareemSaid
    KareemSaid's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2013
    Erkek

    Opencart kurun ayrıyetten ürünlerinizi gittigidiyor, sanalpazar ve n11 üzerinden de satışa çıkarın.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek

    Tam olarak nasıl bir öneri yardım arıyorsunuz? Satış yapabilmek için fatura kesebilmeniz lazım. Script diyorsanız opencart, prestashop vs var. İlla wordpress üzerinden diyorsanız, woocommerce var.


    Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    bence sosyal platformları deneyin


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Hiç uğraşmayın gittigidiyor ve n11'den dükkan açın hocam en temizi. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    İnstagram olayınıda unutmayın


    www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    Türk Ticaret Kanunlarına göre internetten satış yapmanın,  vergi usül kanunları açısından fiziksel bir mağazadan satış yapmaktan farkıbulunmamaktadır. Kanuna göre, satılan şey ne olursa olsun, satıcı ürün satışından düzenli bir gelir elde ediyor ise, bu satışlar için fatura kesmek ve satışlardan elde edilen gelir için de vergi ödemek ile yükümlüdür.

    Ülkemizde, Gittigidiyor.com, Sahibinden.com vb. pazar yerleri üzerinden yapılan satışlar (Eticaret) için vergi ödenmeyeceği yönünde genel ve yanlış bir kanı bulunmaktadır. Satış yaptığınız yer ve araçtan bağımsız olmak üzere düzenli ve sürekli bir gelir elde ediyorsanız fatura kesmek ve gelir vergisi ödemek zorunluluğunuz bulunmaktadır. Detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

    İnternet aracılığı ile satış yapan  gerçek (kişiler) veya tüzel (firmalar) kuruluşlar, sokaktaki işyeri sahipleri gibi vergi usül kanununa tabidir. Dolayısıyla halihazırda yürürlükte olan kanun itibariyle ticaretin internet üzerinden yapılıyor olması, vergi yükümlülükleri açısından bir farklılık getirmemektedir.

    Ticari faliyetlerde satış, şirket olarak gerçekleştiriliyorsa “Kurumlar Vergisi”, şahıs olarak gerçekleştiriliyorsa “Gelir Vergisi” mükellefiyeti söz konusudur. Yapılan satışlardan elde edilen gelir Kurumlar Vergisi veya Gelir Vergisi’ne tabi olmakla beraber Katma Değer Vergisi’ne de tabidir. Satıcı KDV değerini de yansıtarak alıcıya fatura kesmekle yükümlüdür. Gelir Vergisi Kanununun 37 ‘inci maddesinin birinci fıkrasında, her türlü ticari ve sınaî faaliyetlerden doğan kazançların ticari kazanç olduğu belirtilmiştir.

    Bununla birlikte, ticari faaliyetin dışında kalan bir satışın Gelir Vergisi Kanunu’nun 82. Maddesi’ndeki arızi (geçici, sürekli olmayan) satışlara ilişkin istisna kapsamında değerlendirilmesi mümkün olabilir.  Ticari bir organizasyona dayanmamak şartıyla, internet yoluyla yayın, kitap, elektronik malzeme, bilgisayar ve müzik ürünleri gibi malzemelerin bir defaya mahsus olmak üzere satışından doğan kazançlar arızi (geçici, sürekli olmayan) kazanç olarak değerlendirilebilir.

    Gelir Vergisi Kanununun 82. Maddesi’ne göre, bir takvim yılında, arızi (geçici, sürekli olmayan) olarak, ticari işlemlerin icrasından veya bu nitelikteki işlemlere aracılık etmekten elde edilen kazanç toplamının 10.000 TL’lik (280 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile 2012 yılı için 20.000 TL) kısmı, gelir vergisinden müstesnadır. Kazanç tutarı satış bedelinden, maliyet bedeli ve satış dolayısıyla yapılan giderlerin indirilmesiyle kalan tutarı ifade eder.

    Gelir Vergisi Kanununun 82. Maddesi’ne göre kişinin devamlılık arz etmemek koşuluyla, yılda bir kez ya da en fazla uzun aralarla iki kez yapıp bir gelir elde etmesi halinde bunun, arızi kazanç olarak nitelendirilebilir ANCAK arızi (geçici, sürekli olmayan) olarak düşünülen faaliyetin birden çok kez ve ticari kazanç elde etmek amacıyla yapılması durumunda, doğrudan ticari faaliyet sayılacağı ve bu faaliyetleri gerçekleştirenlerin elde edecekleri ticari kazançlarla ilgili vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

    kaynak: http://yardim.ganipara.com/internetten-satis-yapmak-ve-vergilendirme/

    Özellikle Arızi satış kısmını değerlendirebilirsiniz gibi geldi.. arızi için 10.000 TL'lik sınır 23.000 TL veya şu an daha da yüksek olabilir, araştırmak lazım, benim bilgim yok geçen rast geldim paylaşıyorum hocam..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2013
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

    bence sosyal platformları deneyin

     

    bunun yanı sıra open cart ile ucuza mal edebilirsiniz. Bunun için de @hipokondriyak ile görüşmenizde fayda var

    sezginari tarafından 31/Mar/16 14:28 tarihinde düzenlenmiştir

    Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msy
    msy's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Erkek

    n11 gittigidiyor ve sosyal medyada satın site açmak ve olan siteyi değiştirmek, sanal pos, vergi, fatura.... size gitmez benim düşüncem.


    http://msy.kim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2009
    Erkek

    instagram bunun için ideal 


    vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orheyn
    orheyn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2016
    Erkek

     İnstagram çok ideal bir satış aracı olur kuklalar için. Website kurmak istiyorsan  Wordpress'te woocommerce eklentisini kurup ürünler ekleyebilirsin. Eğer Wordpress yapıcaksan ödemeyi PAYPAL aracılığla veya Banka Havalesi ile yaptırmanı öneririm. Çünkü diğer türlü Sanal pos ve siteye entegrasyonu çok uğraşlı ve masraflı olur. Ama tavsiyem ve bu işi ciddi bir şekilde yapıcaksanız Hazır E-ticaret siteleri yapan firmalarla anlaşmanızı öneririm. Yanında n11 ve gittigidiyor gibi sitelerde de mağaza açarak müşteri kitlenizi genişletebilirsiniz ama unutmamanız gereken önemli nokta E-Fatura kesmek olucaktır. Bu tarz sitelerde mağaza açtıktan 2 satış sonra şikayet ederlerse sıkıntı.

    orheyn tarafından 31/Mar/16 17:38 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1868 Toplam Mesaj: 16
wordpress e-ticaret sanalpos