IP Nedir? Mac Nedir?
-
Son sorular arkadaşlar?
-
Claros bunu yazdı:
-----------------------------Son sorular arkadaşlar?
-----------------------------8'in cevabını verdim takip et.
-
1- IP adresini sana ISP'n atar. Modemi resetlemeden değiştirmenin teknik yolları var statik IP değilsen. Modem markasına göre değişir.
2- Sabit IPyi release edersen ISP sana yine aynı sabit IP yi atayacagi icin degismez
3- IP den başka Javascript ile resolutionun renk deringligin start menunun ekrandaki yerinden sistem saatine, dil ayarlarına bir çok bilgiyi alıp loglayabilirler. google gibi büyük siteler bunları alıyor. ufak tefek siteler almaz fakat teknik olarak alabilemeleri mümkün
4- Mac adresleri local networkde bir broadcast paketine gelen cevaplardan toplanabilir. fakat Internete çıkmaz sadece lokal networkde loglanabilir.
5- Local networkde herkez Macini görebilir.
6- Donanıma bağlı olmakla birlikte çoğu aygıtın Mac yazılımla değiştirilebilir
7- Modem ipleri ipdir iste
-
En son sorulara cevap yok mu ? ( Önemli )
-
1- Yeni ip almak için modemini resetlemeli veya hat kablonu çekip baştan takmalısın.
2- Internet Servis Sağlayıcın yapar
3- Siteler ipleri&cookieleri saklar
4- Mac donanımın kimliğidir, site tarafından loglanamaz
5- sana program yüklemediği müddetce görüntüleyemez
6- değişir
7- modemipleri routerin webserverine bağlanman ve gerekli ayarları yapmanı sağlayan ipdir
-
7- Her modemin ayrıca bir IP'si ve ürün kodu olduğunu önemli noktalarda kimlik tespitinin buralardan yapıldığını okumuştum, BU DOĞRUMU?
9- Siteme girenlerin mac adresini nasıl alırım.
10- Yazdığım programları tek bilgisayara göre yazmak istiyorum. MAC yazılım aracılığıyla kişiye sormaksızın elde edilebilinirmi? ve bunun için MAC dışında kullanabileceğim bios, ram yada ekran kartı üretim numaralarını yazılım ile almam mümkün mü?
11- Siteler özellikle adsens gibi ticari uygulamalar IP kaydı dışında herhangi önlem alıyorlarmı?
12- Sabit olmayan IP ile siteye giriş yapıp modem arayüzünden IP'yi değiştirdikten sonra tekrar o siteye girersek bizim aynı kişi olduğumuzu anlayabilir mi? Yada nasıl anlayabiliriz?
+
13- Ip'den banlandık diyelim. Aynı ip bizden sonra başka kişliye atanırsa, o kişide o siteye giremezmi? Yoksa bunun başka önlemi varmı?
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
3- IP den başka Javascript ile resolutionun renk deringligin start menunun ekrandaki yerinden sistem saatine, dil ayarlarına bir çok bilgiyi alıp loglayabilirler. google gibi büyük siteler bunları alıyor. ufak tefek siteler almaz fakat teknik olarak alabilemeleri mümkün
-----------------------------bide hangi bilgileri alabileceğimin tam listesini nereden bulabilirim? JS kaynaklarında varmıdır?
-
Fatih bunu yazdı:
Claros bunu yazdı:
-----------------------------16- MAC değişirmi?
Değişir. Mac Changer diye ara google'da.
-----------------------------degişmiyor hocam bir cok program denedik .. maalesef..
cikcik.com okey odaasından ban yemiştim adamların ban sistemi mac adresine atiyor 2 gün boyunca denemedigimiz program kalmadı maalesef degişmiyor ama bi yerlerde Gizlendigine dair bilgiler okumustum ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemem .
-
HoLyCat bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
Claros bunu yazdı:
-----------------------------16- MAC değişirmi?
OSI 7 katmanlı modeli ağ iletişiminde esas alınır:
PC-----------------Modem---------Router-1----------Router-2-----------Router-X----------Hedef Makina (Web Server örneğin)
MAC Adresi MAC Adresi MAC Adresi MAC Adresi MAC Adresi MAC Adresi
IP Adresi IP Adresi IP Adresi IP Adresi IP Adresi IP Adresi
Kısaca WAN Bağlantılar için: Hedef makina asla PC MAC adresini bilmez. Her Router bir sonraki Router'a yönlendirme yaparken IP Paket içindeki MAC adresini kendi MAC adresiyle değiştirir. PC sadece Modem'in MAC adresini bilir, Modem sadece Router-1'in MAC adresini bilir...
MAC adresi Level 2: İkinci OSI katmanıdır.
IP Adresi Level 3: Üçüncü OSI katmanıdır.
MAC adresi XX:YY:TT:CC:BB:ZZ şeklindedir. XX:YY:TT her üretici firma için sabittir. Her MAC adresi EŞSİZDİR. DEĞİŞTİRİLEMEZ. Ancak yardımcı bazı programlarla SPOOF edilebilir.
Meraklısına Anahtar kelimeler: ARP, MAC, IP Spoofing, MAC adress Spoofing, Gratuitous ARP, MAN-in-the-Middle-Attack, VLAN Hopping, OSI Model, WAN, LAN
-
Claros bunu yazdı:
7- Her modemin ayrıca bir IP'si ve ürün kodu olduğunu önemli noktalarda kimlik tespitinin buralardan yapıldığını okumuştum, BU DOĞRUMU?
9- Siteme girenlerin mac adresini nasıl alırım.
10- Yazdığım programları tek bilgisayara göre yazmak istiyorum. MAC yazılım aracılığıyla kişiye sormaksızın elde edilebilinirmi? ve bunun için MAC dışında kullanabileceğim bios, ram yada ekran kartı üretim numaralarını yazılım ile almam mümkün mü?
11- Siteler özellikle adsens gibi ticari uygulamalar IP kaydı dışında herhangi önlem alıyorlarmı?
12- Sabit olmayan IP ile siteye giriş yapıp modem arayüzünden IP'yi değiştirdikten sonra tekrar o siteye girersek bizim aynı kişi olduğumuzu anlayabilir mi? Yada nasıl anlayabiliriz?
+
13- Ip'den banlandık diyelim. Aynı ip bizden sonra başka kişliye atanırsa, o kişide o siteye giremezmi? Yoksa bunun başka önlemi varmı?
9- java uygulama yazarak alabilirsin anca.
10- edebilirsin sormadan. mümkün.
11- ip kaydı dışında ekran çözünürlüğünü,ekran renk derinliğini başlat butonunun yerini vs vs bile alıyolar. bide sadece direk linke tıklanmıyo orda javascriptlede birşeyi var.
12- cookie yazdırırsın algılarsın
13- ipden banlandıysan o ipyi alan diğer kişide giremez