İphone 5
-
İphone 5 almayı düşünüyorum fakat gidip 2000 tl bayılmaya niyetim yok sahibindende yurd dışından gelen ürünler var sıfır,ikinci el vs. pasaport olayında sorunum yok abim yurd dışından geldi onun üzerine kayıt yaptırabilirim.
Bu şekilde iphone 5 alırken nelere dikkat etmeliyim deneyimli arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Not: İphone 5 alma şunu al demenize gerek yok kararım kesin :D
-
hocam aklımda birşey kalmış onuda buradan ekleyeyim ;
bir haber okumuştum bir kaç haft aönce ama kesinliğini bilmiyorum (mynet haberiydi),
yurtdışından telefon getirenlere vergi mi gelecekmiş başka birşey mi oluyormuş. Bir araştır derim. Yasa çıkartacaklar gibi birşey diyorlardı. Astarı yüzünden pahallıya gelmesin.
bunun dışında tek tavsiyem ; Apple Retail Store'dan alsınlar (yada anlaşmalı yerlerinde, sitede var).
Geçen bir çin malı iPhone 5 gördüm telefoncu tanıdıkta, ben bile almayı düşünüyordum az daha. O kadar kaliteli. Ama içi android. Kamera falan da dandiktir. Sadece kasa yani.
Çok dikkat edilmeli.
-
Eyvallah hocam, yok o çin malı şeyler adamı anca rezil eder :)
kesinlikle orjinal ürün olucak.
-
NuLL29 bunu yazdı
Eyvallah hocam, yok o çin malı şeyler adamı anca rezil eder :)
kesinlikle orjinal ürün olucak.
orjinal olmalı
simlock varmı yokmu onu bilmen lazım (gevey le calısr ama geveysız tadı vermez)
usa sprint verizon
japon soft bank
avusturya tamamı
uk tree (acılır ama cok pahalı) bunlar hatırlayabıldıgım uzak durman gereken operatörler
-
yurt disindan gelince ucuza mi gelicek saniyorsun?
amsterdam da 676 euro(1744 TL) idi apple store daydi. buraya gelince pasaport kaydi 100 lira daha ekliyosun. yurtdisi cihazi oluyo ve gotun korkarak kullaniyosun.
1844 TL ye gelmis oluyo ve pesin odemis oluyosun.
eskidendi o yurtdisi isleri, amerikadan getirtemiyosan turkiyeden alman daha mantikli, 156 lira icin milleti ugrastirmaya da degmez :)
DarkFall tarafından 16/Ağu/13 00:39 tarihinde düzenlenmiştir -
DarkFall bunu yazdı
yurt disindan gelince ucuza mi gelicek saniyorsun?
amsterdam da 676 euro(1744 TL) idi apple store daydi. buraya gelince pasaport kaydi 100 lira daha ekliyosun. yurtdisi cihazi oluyo ve gotun korkarak kullaniyosun.
1844 TL ye gelmis oluyo ve pesin odemis oluyosun.
eskidendi o yurtdisi isleri, amerikadan getirtemiyosan turkiyeden alman daha mantikli, 156 lira icin milleti ugrastirmaya da degmez :)
abicim durum böyleyse hiç gerek yok yurtdışından.
turkcell'den kampanyalar oluyor. Oradan alırsan (komple paketler oluyor) ; telefonun bozulduğunda ilgileniyorlar. Bizim eve arabayla gelip bakıyordu elemanlar, gerekirse değiştiriyorlar.
Edit:
böyle yaparsan, ayrı ayrı uğraşmazsın. Vodafone'da falanda var (avea'dan alma bence). İstersen onlara göz at. 200 lira aşşağıya vereyim derken, sonrasında sıkıntı çıkmasın.
Şu yasayı araştır hocam.
Ayro tarafından 16/Ağu/13 01:14 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam ben iphone 5 kullanıcısıyım sana yaşadığım sıkıntıları belirtiyim önce ;
google 'da aratabilirsin mesela tuş kilidi problemi. kameranın ordan kablo geçirdikleri için tuş kilidi birkaç ay sonra çalışmıyor.
telefon çekmiyor elimde vodafone 2 tane hat var birisi iphone 5e takılı biriri sokuk bir samsung marka telefona. iphone 5de tek diş çekerken diğer sokuk telefon 4 diş çekiyor.
wireless anten menzili çok kısa herkes evin üst katından bağlanıyor yanımda 4s,s3,s4,note,note II hatta 3gs bile. benim mal iphone 5 ağı görmüyor.
birde şu sıkıntıyı yaşayanlar var ; iphone 5im yamuldu.
yurt dışı telefon alırken herhangi bir sorun olduğunda telefonu oraya göndermek zorunda olduğunu unutma. tr den al garantiye ver
-
Sharp bunu yazdı
google 'da aratabilirsin mesela tuş kilidi problemi. kameranın ordan kablo geçirdikleri için tuş kilidi birkaç ay sonra çalışmıyor.
telefon çekmiyor elimde vodafone 2 tane hat var birisi iphone 5e takılı biriri sokuk bir samsung marka telefona. iphone 5de tek diş çekerken diğer sokuk telefon 4 diş çekiyor.
wireless anten menzili çok kısa herkes evin üst katından bağlanıyor yanımda 4s,s3,s4,note,note II hatta 3gs bile. benim mal iphone 5 ağı görmüyor.
yurt dışı telefon alırken herhangi bir sorun olduğunda telefonu oraya göndermek zorunda olduğunu unutma. tr den al garantiye ver
İphone 5 kullanıcısıyım ben de ve benimkide yamuldu ama hala çalışıyor.
Bu konu ile ilgili servisi aradım ancak "kullanıcı hatasından kaynaklı sorunların garanti kapsamına girmediğini ve apple'ın parça değişimi yapmadığını" belirttiler.
Yani iphone telefonunuzun başına bir iş geldiğinde sap gibi ortada kalıyosunuz, verdiğiniz onca para boşa gidiyor, telefonum gayet iyi çalışıyor ancak kasası yamuldu ve apple beni telefonu bu şekilde kullanmaya mahkum etti yada 2500 tl ver sana yenisini iteleyelim dedi.
-
recobaba bunu yazdıSharp bunu yazdı
İphone 5 kullanıcısıyım ben de ve benimkide yamuldu ama hala çalışıyor.
Bu konu ile ilgili servisi aradım ancak "kullanıcı hatasından kaynaklı sorunların garanti kapsamına girmediğini ve apple'ın parça değişimi yapmadığını" belirttiler.
Yani iphone telefonunuzun başına bir iş geldiğinde sap gibi ortada kalıyosunuz, verdiğiniz onca para boşa gidiyor, telefonum gayet iyi çalışıyor ancak kasası yamuldu ve apple beni telefonu bu şekilde kullanmaya mahkum etti yada 2500 tl ver sana yenisini iteleyelim dedi.
Hocam apple ürünün arkasında sana neden öyle yaptılar anlamadım. ben tuş kilidi ağrızasından verdiğimde 2 hafta içinde sıfır telefon geldi bana.
-
1 ay sonra yeni iPhone çıkacak, durup durup da şimdi iPhone 5 almak çok mantıksız, uyandırayım.
-
yorumlar ve öneriler için herkeze teşekkürler.