folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder İphone Yada Windows İçin Ocr Programı

İphone Yada Windows İçin Ocr Programı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba elimdeki bi kitabı dijital ortama aktarmaya çalışıyorum telefon olarak iphone kullanıyorum ama windows içinde bildiğiniz güzel bir program varsa onuda yükleyebilirim telefona birkaç program yükledim ama 10 kelimeden 4 tanesini zor tanıyorlar türkçe karakter görüncede çok fazla sapıtıyolar tekrar yazsam daha kolay olur o derece bildiğiniz türkçe karakterleride destekleyen en kötü şöyle %80 falan kelimeleri doğru çıkarabilecek bildiğiniz bi ocr programı var mı ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

google'ın böyle bir hizmeti vardı, fotoğrafı metin olarak veriyordu adını hatırlayamadım. ders notlarım için yapmıştım geçen sene. sonra cam scanner aldım o da işe yarıyordu

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=eC6VmwWEcXw

Bu Video işini görecektir hocam.

Fazla bilgi göz çıkarmaz mantığı ile ocr açılmışken meraklısı için; https://cloud.google.com/vision/

imza.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

google'ın böyle bir hizmeti vardı, fotoğrafı metin olarak veriyordu adını hatırlayamadım. ders notlarım için yapmıştım geçen sene. sonra cam scanner aldım o da işe yarıyordu

cam scanner çok kötü türkçe karakterlerde hocam google ınkini denedim yakından çektiğim sürece güzel okuyor ama resimli foto çektiğimde saçmalıyor kalın ve resimli bir kitap olduğu için eğer varsa sayfanın fotosunu çektiğimde böyle makale teslim eder gibi word dökümanında hem resmi hem yazıyı verebilecek beni resimleri ve yazıları ayrı ayrı çekmeye ugraştırmicak bi program arıyorum 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

cam scanner çok kötü türkçe karakterlerde hocam google ınkini denedim yakından çektiğim sürece güzel okuyor ama resimli foto çektiğimde saçmalıyor kalın ve resimli bir kitap olduğu için eğer varsa sayfanın fotosunu çektiğimde böyle makale teslim eder gibi word dökümanında hem resmi hem yazıyı verebilecek beni resimleri ve yazıları ayrı ayrı çekmeye ugraştırmicak bi program arıyorum 

inşallah öyle bir programı bilen bulan olur da bizler de nemalanırız.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Abbys FineReader

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    velociraptor
    velociraptor's avatar
    Erkek

Windows platformunda Abbyy Finereader çok başarılı Türkçe metinleri de çok iyi çeviriyor. 
    Burda önemli olan çevirilecek dökümanın kalitesi. Eğer kitabı tarayabilirsen başarı oranı %100'e kadar yaklaşıyor bazı metinlerde.

Eğer telefon ile çekiyorsan androidde CamScanner veya benzeri uygulama ile çekip sonra OCR yapabilirsin.
    Eğer çekim kaliten iyiyse bazı online OCR siteleri de başarılı sonuçlar veriyor. Mesela şu site http://www.newocr.com/ kesme işareti ve Türkçe karakterleri bile başarı ile çeviriyor.

Ama imkan var ise Abby Finereader en iyisi..

velociraptor
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bana örnek bir sayfanin resmini yollarsan yarin iste deneyeyim hocam, begenirsen yazdigim projeyi paylasirim. Bizim sistemler almanca oldugu icin türkce karakterlerde sorun cikarir mi cikarmaz mi bilmiyorum ancak dil dosyasi verebiliyoruz, türkce ile hic denedigimi hatirlamiyorum.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

Cevaplar için teşekkürler hocalar şimdi Abbyy Finereader bunu indiriyorum sabah deneyip sonuçları paylaşırım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

tek tük sayfalar için onlineocr.net kullanıyorum genellikle

goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı
    GUS bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı

inşallah öyle bir programı bilen bulan olur da bizler de nemalanırız.

şimdi denedim cevaplar için herkese teşekkürler arkadaşlar aradığım program buymuş Abbyy Finereader dediğim şeyide çok güzel yapıyor hocam 

Toplam Hit: 1854 Toplam Mesaj: 12
image to text resimden yazıya ocr