İphone Yada Windows İçin Ocr Programı
-
Hocalar merhaba elimdeki bi kitabı dijital ortama aktarmaya çalışıyorum telefon olarak iphone kullanıyorum ama windows içinde bildiğiniz güzel bir program varsa onuda yükleyebilirim telefona birkaç program yükledim ama 10 kelimeden 4 tanesini zor tanıyorlar türkçe karakter görüncede çok fazla sapıtıyolar tekrar yazsam daha kolay olur o derece bildiğiniz türkçe karakterleride destekleyen en kötü şöyle %80 falan kelimeleri doğru çıkarabilecek bildiğiniz bi ocr programı var mı ?
-
google'ın böyle bir hizmeti vardı, fotoğrafı metin olarak veriyordu adını hatırlayamadım. ders notlarım için yapmıştım geçen sene. sonra cam scanner aldım o da işe yarıyordu
-
https://www.youtube.com/watch?v=eC6VmwWEcXw
Bu Video işini görecektir hocam.
Fazla bilgi göz çıkarmaz mantığı ile ocr açılmışken meraklısı için; https://cloud.google.com/vision/
-
KotomineKirei bunu yazdı
google'ın böyle bir hizmeti vardı, fotoğrafı metin olarak veriyordu adını hatırlayamadım. ders notlarım için yapmıştım geçen sene. sonra cam scanner aldım o da işe yarıyordu
cam scanner çok kötü türkçe karakterlerde hocam google ınkini denedim yakından çektiğim sürece güzel okuyor ama resimli foto çektiğimde saçmalıyor kalın ve resimli bir kitap olduğu için eğer varsa sayfanın fotosunu çektiğimde böyle makale teslim eder gibi word dökümanında hem resmi hem yazıyı verebilecek beni resimleri ve yazıları ayrı ayrı çekmeye ugraştırmicak bi program arıyorum
-
GUS bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdı
cam scanner çok kötü türkçe karakterlerde hocam google ınkini denedim yakından çektiğim sürece güzel okuyor ama resimli foto çektiğimde saçmalıyor kalın ve resimli bir kitap olduğu için eğer varsa sayfanın fotosunu çektiğimde böyle makale teslim eder gibi word dökümanında hem resmi hem yazıyı verebilecek beni resimleri ve yazıları ayrı ayrı çekmeye ugraştırmicak bi program arıyorum
inşallah öyle bir programı bilen bulan olur da bizler de nemalanırız.
-
Abbys FineReader
-
Windows platformunda Abbyy Finereader çok başarılı Türkçe metinleri de çok iyi çeviriyor.
Burda önemli olan çevirilecek dökümanın kalitesi. Eğer kitabı tarayabilirsen başarı oranı %100'e kadar yaklaşıyor bazı metinlerde.Eğer telefon ile çekiyorsan androidde CamScanner veya benzeri uygulama ile çekip sonra OCR yapabilirsin.
Eğer çekim kaliten iyiyse bazı online OCR siteleri de başarılı sonuçlar veriyor. Mesela şu site http://www.newocr.com/ kesme işareti ve Türkçe karakterleri bile başarı ile çeviriyor.Ama imkan var ise Abby Finereader en iyisi..
-
bana örnek bir sayfanin resmini yollarsan yarin iste deneyeyim hocam, begenirsen yazdigim projeyi paylasirim. Bizim sistemler almanca oldugu icin türkce karakterlerde sorun cikarir mi cikarmaz mi bilmiyorum ancak dil dosyasi verebiliyoruz, türkce ile hic denedigimi hatirlamiyorum.
-
Cevaplar için teşekkürler hocalar şimdi
Abbyy Finereader bunu indiriyorum sabah deneyip sonuçları paylaşırım -
tek tük sayfalar için onlineocr.net kullanıyorum genellikle
-
KotomineKirei bunu yazdıGUS bunu yazdıKotomineKirei bunu yazdı
inşallah öyle bir programı bilen bulan olur da bizler de nemalanırız.
şimdi denedim cevaplar için herkese teşekkürler arkadaşlar aradığım program buymuş
Abbyy Finereader dediğim şeyide çok güzel yapıyor hocam