İphone’A, İthal Laptop’A, Lcd Tv’Ye Vergi Geliyor
-
Hep aynı döngü beyler,
Gevur teknoloji satmak için arge yapar, Türkiye yerli malının kullanılmasını yaygınlaştırmak için gervurların geliştirdiklerine vergi koyar
Ondan sonra at gözlüğümüzü takıp gevurun 100 sene gerisinde olsak da kendi yaptıklarımızla övünürüz.
Buna da şükür tabi hiçbişey yapmamaktan iyidir.
-
Bu kısıtlama nereye kadar sürecek çok merak ediyorum
-
Vestel'in telefona birde bu açıdan bakalım :

Daha dokunmadan ne kadar dandik ve kalitesiz olduğu anlaşılıyor.
Birde aynı açıdan iPhone 5s'e bakalım :

Şimdi tutupta tabikide Apple ile Vestel'i aynı kefeye koymuyorum fakat göz var nizam var abi. Telefonun tasarımını çizerken hiç mi özenmediniz ?
-
Ben anlamıyorum neden gidip vestel alıyorlar mk
-
teknoseyirde bu durumu guzelce acikladilar takip edenler dinlemisdir.mesela almanya fransaya mercedes satiyo kendi ulkesinde pahali ama fransaya daha ucuza satiyo bu durumda peugeot nun isini kesmis oluyo ve fransa mercedese anti damping olarak ekstra vergi koyuyo ki kendi urettigi urunu baltalamasin.bunun gibi biseydi,sorun surda biz uretiyoruz dedigimiz ürünleri ne kadar kendimiz uretiyoruz uretiyoruz gerçekten böyle birşeye gerek var mı
-
adeleks bunu yazdı
Yüzde Yüz Türk Malı 500. Teknolojik Aletini Üreten Çin'de Gurur Günü
Türkiye'nin yerli malı üretim serüveninde önemli bir aktör olan Çin, 2014 sonu itibariyle %100 Türk malı olan beş yüzüncü teknolojik aleti üretmiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu sabah Şanghay Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Sanayi Bakanı Wung Sohai, Türkiye'ye gönderilmek üzere üretilen plazma tv parçalarıyla ne kadar övünseler az olduğunu belirtirken "Kimse montaj diyip geçmesin. Çipini de biz yapıyoruz, ana kartını da biz üretiyoruz ama olsun. Orada bir şeyi yanlış yere vidalasalar mesela güm... Patlar o alet. Ama Türkler buna müsade etmiyor" sözleriyle de Türkiye’nin teknolojik üretimde geldiği uç noktaya vurgu yaptı.
Ulan ne yaratıcı adamlar var, :)
-
bugün itibariyle vergi gelmiştir hayırlı uğurlu olsun salı günü fiyatlara bakmıştım iphone 6 gold 16 gb teknosa ve gold.com fiyatı 2349 liraydı şimdi 2499 lira olmuş
-
Apple bindirmis tum urunlerine bugunden gecerli, amk beats kulakliga bile 200 lira koymuslar.
Cidden yaptiklari sey su sanirim, artik 2 seneye filan 3000liradan assagiya telefon bulamayiz amiral gemi, bunada milleti alistiriyolar yavastan. Teknolojiyi 1 sene geriden takip etme donemi hayirli olsun.
-
Hayır amk mühendise hakettiği maaşı verdinde sana istediğin telefonu mu yapmadıda sen çıktın gerzek gerzek konuştun dangalak herif ya. Önce altında çalışan adamın hakkını ver arkadaş ondan sonra çıkıp ağla.
-
apple telefon fiyatlarına zam yaptı :) %5 ile %10 arasında