İphone"Taki Bizans Zihniyeti - Bizlere Karşı Saygıszlık -
-
Byzantion: Sema açık, suhunet 29C!
Bütün gençlerin elindeki son teknoloji oyuncağı İphone'ta İstanbul yazınca karşınıza aynen bu yazı geliyor...
Şaka gibi ama gerçek...
Star yazarı Murat Birsel'e kardeşi İphone hediye ediyor..
Bu son teknoloji oyuncağı ile oynarken hava durumunu öğrenmek istiyor. İstanbul yazıyor ekrana dereceler geliyor. Ama ortada bir gariplik var çünkü dereceler doğru da olsa hava durumu hanesinde İstanbul yerine ‘ Byzantion’ yazıyor.
Bunu Yahoo hava durumu sistemi üzerinden yapıyor. İnternette Yahoo’da İstanbul yazınca ‘İstanbul’u değiştirmiyor, ama iPhone sadece Amerika’da var ya...
İstanbul oluyor Byzantion!
Türkler’e İstanbul, gerisine Byzantion.adamlar bi türlü o kalın kafalarına sokamadılar buranın İSTANBUL olduğunu
geri zekalilar FATİH in fethin zor geldi şerefsizlere bi türlü içlerine sindiremediler abtallar
BURASI İSTANBUL
ATALLAARRRRRRR
-
BURASI İSTANBUL
ABTALLARRR
-
o adamlara aptal deme aptal değiller aksine çok zekiler . ASIL APTAL olanlar o pezoların yaptıkları işe destek veren bizleriz. Koka kola satılıyor, kendi ülkeni bölmek için kendin para veriyorsun. Bu benim fikrimdir amacım tartışma ortamı yaratmak değildir.
-
tabii orasıda var
klatılıyorum
-
dedelerimiz zamanında bunları sağlam sikmiş. hala içlerinde patlıyo piçlerin.
-
istedikleri kadar Byzantion diye kıçlarını yırtsınlar, gidip baksınlar bakalım İstanbulda bizans bayrağımı yoksa Türk Bayrağımı dalgalanıyor :)
-
bulutbey bunu yazdı:
-----------------------------
yunusemre bunu yazdı:
-----------------------------BURASI İSTANBUL
ABTALLARRR
ABTAL yanlış kelime ;) hadda daha doğrusu abdal ;) abdal a malum olur derler ( öle mecnun gibi dolaşan kimselere denir )tabe bizim halkımız kelime değiştirmeyi marifet sanıp aptala malum olur demiştir ne alakaysa
kullanıcı adın yunusemre ama neyse hade bakim :)
-----------------------------ya sorma benim yazım yanlışım çıkar kusura bakmayın
-
way canına ne biçim ipne lan bunlar :D
-
Stifler bunu yazdı:
istedikleri kadar Byzantion diye kıçlarını yırtsınlar, gidip baksınlar bakalım İstanbulda bizans bayrağımı yoksa Türk Bayrağımı dalgalanıyor :)
-----------------------------bende cevap olarak o tür bişi yazmayı düşünüyodum ama geç kalmışız
-
i phone boktan bişe zaten bide bu olay olunca hiç almam amnk. iphone sikik forever 5110
-
zaten her gün bi moku çıkıyo
yok hacklendi yok bilemem ne oldu yok zart yok zurt
gerçi bu yaptıkları şerefszilikde