İran"Da Son Model İdam

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    Allahın verdiği canı yine Allah alır. Ama bazen toplumum geleceği ve refahı için idam gerekli bence. yoksa iş dahada kötüye gidiyor

     


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

    Nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kuran'da geçerli bir nedeni olmadığı sürece can almaaycaksın da deniyor.Senin adlığın kesitle olaya bakmamak gerek orda hükmedilenin kimsenin canına kıymayın olduğu değil her canı alacak olanın canı veren Allah olduğunun vurgulandığını düşünüyorum.Kuran yeni yeni inerken bu cümleyi yormak başka şimdi yormak başka o yüzden böyle anladığını sanıyorum ama yine de şunu sorabilirsin; Bir kişinin ölüm hakkını nasıl belirliyoruz ? Bununla ilgili Kuran'dan çıkartılabilecek kısaslar vardır ama benim bundan da ziyade asıl kafama takılan;Her yaşam kutsal ve kötü ruhlu birisinin düzelebilmesi için en temel şartı yaşamasıdır yaşamayan bir insan nasıl olurda Allah'ın yeryüzündeki saltanatına hizmet edebilir.Sen bir insanın canını aldıktan sonra bunun hesabını nasıl vericeksin ? O sadece hak edeni öldürebilirsiniz diyor ama hakkın ne olduğunu söylemiyor Allah'ı anlamak gerçekten zor.Şimdi ben çıkıp diyebilirim ksıtas alalım,vicdanımız öldürme düşüncesi içindeyken bile rahatsa demek ki haktır,nefsim için öldürmüyorsam haktır ya da buna benzer mantıklar yürütebilirim ama neticede hiç biri tahminden öteye gitmez ve bir tahmine güvenip böyle bir sorumluluğu üzerime alamam doğrusu Allah'ın bu konuda insanlara net bir bilgi vermeyip neyi amaçlandığını anlamakta zorluk çekiyorum,düzeni bozan,fitne fesat karıstıran,adilik eden,hak yiyen böyle aşşağılık insanları öldürsen bir dert öldürmesen bin dert.Gelde anla işte Allah'ı anlayan varsa lütfen bana da izah etsin anlamadan inanıyoruz abi bunun başka adı yok zaten yok efendim Kuran da gayet açık ve nettir herşey yok Kuran insana hayatta lazım olabilecek bütün bilgileri sunar bunlara ben inanmıyorum ya mumkün değil böyle bişey bir insanın ölümüne nasıl karar verebileceğimizi bile bilmiyoruz Kuran bence sadece insanlara ahirette nasıl rahat edebielceklerini anlatıyor belki de biraz bu dünyada ama kesinlikle herşeyi değil,kesinlikle ! Kuran'ı okuyarak 8 bilinmeyenli denklemin izahını gören,tv'nin nasıl yapılabileceğini kavrayan birisi daha ben görmewdim.Tamam şemasal olarak anlatılmaz da da Bunların mümkün olabileceğini anlamdan çıkartabileceğimiz şeylerde okumadım isyanım Allah'ın bize herşeyi net bir şekilde bildirmemiş olmasına değil O böyle bildirilmesi gerektiği için böyle bildirmiştir benim siyanım Kuran'da herşeye cevap var diyenlere,anlamadığı bir hükmü ki zaten anlasılması pekte mümkün görülmeyen bir hükmü mantık yürütrek cevaplamaya calısanlara bunları emirmiş gibi sunanlara hanginiz bana kefil oalcak bir insanı öldürmeye nasıl karar vermem gerektiğini analttıktan sonra söylesin hemen gidip öldüreyim yüzlerce insan muhakkak tanımınıza uyan daha milyonlarcası vardır zaten ama ahirette Allah'ı karşınıza alabileceğinize dair Allah'ı şahit edip söz verebielcek misiniz ? Buna götünüz yoksa eğer böyle şeyler hakkında da mantık yürütüp atıp tutmayın ! Delikanlı olun biraz Allah Kuran'ı eksik yada hatalı yollamadı hata herşeyi açıklamak için kıçını yırtan insanlarda..

    -----------------------------

    Hocam Keşke bunca yazdığın yazı içinde benim sorumun cevabıda oLsaydı..

    AnLayamıyorsunuz gaLiba,daha açıklayıcı oLmaya çaLışayım bakın soruğum sadece şu:

    İran MüsLüman bir üLke ve haLiyLe Kuran'a inanıyor,Aynı zamanda da ŞeriatLa yönetiLiyor,yönetiLiyorken yine Kuran esas aLınıyor.. Buraya kadar ok..

    AnLamadığım oLay oradaki can aLan insanLar işine geLdiği zaman Kuran'dan uyguLayıp geLmediği zaman kafasına göre mi yapıyor ?

    Sonuçta Kuran'da can aLmak yasak-günah..Şeriatta ise serbest.. Bir kere düşünceLer zıt görüLdüğü gibi.. Bu zıt tutumLar hangi insanın keyfine göre yapıLıyor?

    Bu cinayetLer işLenirken Kuran'daki aLLah'a ait oLan yazıLar değiLde kime ait oLan düşünceLer-yazıLar uyguLanıyor ??

    Bu g.tLerin taptığı inandığı iLah başka mı ?


    -----------------------------

    yazdıklarımızın içinde cevap arayacağına Kuran a bakmalısın..kimlerin öldürülmesi gerektiği apaçık söyleniyor zaten..

    ve asılan insanların canını asanlarmı alıyor ?  ALLAHIN İZNİ OLMASA ASSAN NE FAYDA ÖLMEZLER CANI ALAN ALLAHTIR.


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apoyraz
    apoyraz's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

    CellyM bunu yazdı:
    -----------------------------

    o zmn senin bu (dhkp-c,pkk vs) dediklerin Bu üç beş çapuLcu yu öldürmeye devam etsin onlarda inanç yok zatn..
    -----------------------------

     Devam etmesine etsinde ederken İsLam'ın,Kuran'ın arkasına sakLanıLmasın,Can aLmanın müsLümanLıkta yasak oLduğu biLindiği haLde,MüsLümanLara ait oLan Kuran'dan sureLer okunup can aLınmasın ..

    AdamLar Dinimiz isLam inandığımız kitap Kuran diyerekten can aLıyorLar.. Bu ne yaman çeLişkidir ?? Resmen kendiLeriyLe çeLişiyorLar..


    -----------------------------

    kuran i kerimi kac kere anlayarak okudugun belli masum yere insan canina kiyak farklidir. toplum zararina kotu amel isleyen kisilerin seriat adina infaz edilmeleri farklidir emin ol o kisiler seriat hukmune idam edilmislerse Allah a daha kolay hesap verecekler  senin tabirinle bu uc bes caputcu dedigin kisiler kurani atmetmisler kuranla hukum vermeyi bilen kisiler 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

    Suç topluma karşı yapılıyorsa bunun cezasınıda toplum vermelidir.Yapın bakalım bir halk oylaması,idam isteniyor mu istenmiyor mu diye.Adam kalkıcak tecavüz edicek,terörist olucak benim senin vergin ile içeride beslenicek.Adalet bu değildir.Ben şahsen sabah kalkıp işe giderken,kazanıcağım paranın bir bölümünün,yarın öbür gün karşıma bir suç olarak çıkmasını bilerek gitmek istemiyorum.Suçu,çalışarak beslemektir bu.Yani kanun,sırtını sıvazlayıp sana gülerek diyor ki ;

    "Ha benim arslanım ha benim koçyiğidim,çalış,çalış hayvanlar gibi çalış da vergini alayım,vergini alayım ki yarın öbür gün karına kızana tecavüz etmesi için,masumlara tekrar takrar kuşun sıkması için,meydanlarda bomba patlatıp çoluk çocuk parçalaması için besleyeyim şu içerdekileri.Hadi gülüm hadi...Uzatma ama,insan hakları bu."

    İran bugün hala bu geri zihniyete rağmen ayaktaysa,bunda ki en büyük faktör idamdır.Ben şahsen asılması taraftarı değilim kimsenin.Giyotini tercih ederim..Neymiş efendim,muasır medeniyetler için bıdı bıdı.İlerlemek için sağlıklı olmak gerek,sağlık içinse temizlemek gerek.Arada bir fark olur,biz sağda solda böyle hayvan gibi değil,inşaa edeceğimiz gözden ırak mezbahalarda yaparız infazlarımızı.


    -----------------------------
    Gözden ırak yerlerde yaparsan infazları aleme ibretlik bir şey kalmaz hoca sağda yapılmasının sebebide budur. ha asmak ha giyotine göndermek yada kılıçla kelle uçurma ..sonuç aynı zaten farkı yok.

    dediğin gibi (yanlış anlamadıysam eğer)hakedeni asacaksın buna itirazı olanın aklına şaşarım..


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2008
    Erkek

    En güzelini yapıyorlar. Bizde sallandırsak taksimde vinçle kanallarda aynı anda naklen vercekler ibreti alem için bakim ondan sora bidaha sesleri çıkyormu. Ama bizdaha başlarını asamadık p*ç içerde krallar gibi yaşıyor :S HElal olsun adamlara tek kelime ile...


  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek
    en iyisini yapıyolar arkadaş..burada böyle olsa görün hırsızlık , gasp , tecavüz , adam öldürme kalırmı.

    Dalgasız denizde herkes kaptan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    hoca cidden kafana birşey falan mı düştü ? yoksa yazdıklarımı mı okumuyorsun sen ? Ölrüdürmeye nasıl karar verileceği zaten yazmıyor diyorum bunu açıklamaya calısanalrada kzııyorum diyorum.Sen hala bana kim karar veriyor diyorsun veren vermiş işte kararı bak ölmüş adamlar.. şeriat'ta baz alınan şey Peygamber zamanında uyguylanan yasalardır,hal ve davranışlardır.Bu zamandan bu yana gelen bilgiler ele alınarak şeriat tespit edilir fakat mezhepler araya girince bir birliğin olması zaten mümkün değildir biz buna şeriatin o. olması değil,farklı yorumlama deriz hee sen şimdi kalkıp peki  hangi mezhep doğru diye de soracaksan bunlarıda zaten yazmamın bir anlamı yoktur.Bir mezhep köpeğe dokunmakla abdest bozulur der diğeri bozulmaz der.Bir mezhep falanca durumda suçlu öldürülebilir der bir mezhep öldürülmesi vaciptir (zorunlduur) der...

    Sana tek dediğim şey;Kuran'da hak edeni öldürebilirsiniz denmiştir ve bu hakkın neyle kıyaslanacağı,bu hakka nasıl karar verielceği analtılmamıştır tek örnek Peygamber Musa'nın kendisini öldürmeye çalışan birisini (haksız yere işkencede olabilir tam hatırlamıyorum) öldürmesidir.Diğer durumlar hakkında net birşey yok benim okudguğum ve hatırladıgım akdarıyla çok merak ediyorsan aç sen oku anlatmaya calsıtıgım şeyde zaten bu birisi Kuran'da böyle diyor demesine bakmayın açıyın okuyun ya hee zaten islam'a inanan birisi değilsen bunca sorun neden ? Her din inanç meselsidir dinde mantık aramak dinleri anlayamamaktan ibarettir.Ben sadece senden alıntı yaptığım yeri açıklamaya calıstım anladın mı ?

    edit:elevator bizede göster de bizde okuyalım hocam öldürülmesi gerekenlerin ap açık yazdığı yeri :) daha doğrusu ölüme nasıl karar verileceğini.Cihatta,savaşta,meşruu müdafada adam öldürülür tamam bunlar yazıyor fakat anlamadıgın nokta birşeyin cihat,vatan savunması olduğuna nasıl karar vericez.Bu gün çeçenistanda savaşanlar cihat diyoer peki gerçekten cihat mı ? her cihatdiyene gidip ölsen ne oalcak ? senin ölmekle neye faydan dokunacak eğer cihat değilse.Bu tanımları neye göre belirleyeceğiz sen onu söyle.. cihat dediğin din savaşıdır,dini yıkmak isteyenlere karsı yapılan savaştır peki biz rusların bunu islam'ı yıkmak için mi yoksa çeçenlerle şahsi çatışmaları mı oldugunu nasıl bileceğiz ajanda mı olmamız gerekir bunun gerçek bir cihat olup olmadığını öğrenmeklede mükellef miyiz vs. vs.

    edit2: ne farkeder nasıl asıldıkları ? ha ciple ha miple .. demişsin ki bunu okuduktan sonra yukarıdaki isteğimden vazgeçtim bırak açıklama kalsın..

    Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    apoyraz bunu yazdı:
    -----------------------------

    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

    CellyM bunu yazdı:
    -----------------------------

    o zmn senin bu (dhkp-c,pkk vs) dediklerin Bu üç beş çapuLcu yu öldürmeye devam etsin onlarda inanç yok zatn..
    -----------------------------

     Devam etmesine etsinde ederken İsLam'ın,Kuran'ın arkasına sakLanıLmasın,Can aLmanın müsLümanLıkta yasak oLduğu biLindiği haLde,MüsLümanLara ait oLan Kuran'dan sureLer okunup can aLınmasın ..

    AdamLar Dinimiz isLam inandığımız kitap Kuran diyerekten can aLıyorLar.. Bu ne yaman çeLişkidir ?? Resmen kendiLeriyLe çeLişiyorLar..


    -----------------------------

    kuran i kerimi kac kere anlayarak okudugun belli masum yere insan canina kiyak farklidir. toplum zararina kotu amel isleyen kisilerin seriat adina infaz edilmeleri farklidir emin ol o kisiler seriat hukmune idam edilmislerse Allah a daha kolay hesap verecekler  senin tabirinle bu uc bes caputcu dedigin kisiler kurani atmetmisler kuranla hukum vermeyi bilen kisiler 


    -----------------------------

    bana diyosan eğer  masum yere cana kıydıklarını fln sölemedim o idam işini yapanlara. idam edilenler haketmedikleri sürece idam edilmezler helede şeriat olan bi ülkede helede iranda..

    üç beş çapulcuyuda bn demedim konuyu baştan okursan anlarsın..


    http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2008
    Erkek
    İran pabucumun şeriatıyla yönetilen bir ülke ne kadar müslaman allaha kalmış..peygamberin ve ashabının arkasından gitmeyen bir yol logara gider...bu böyle biline..hem bence idam olması gerekli..yoksa cezaların hiç bir caydırılığı kalmıyor..sallandırın bakalım 3 tane pkklı ya da 3 tane katil ülkede teerör ne de suç..

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2008
    Erkek

    edit:aynı postu iki kez yollamışım..


Toplam Hit: 9049 Toplam Mesaj: 68