İş Başvuruları Hak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İyi geceler mürit/deler

Bir çok yere iş başvurusu yapıyorum ama ne hikmetse kimse geri dönüş yapmıyor. 

Lan insan en azından "gel bir görüşelim." der, o da yok.

Sizde durumlar nasıl?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Hayırlı geceler :)) Muhterem iş yokki görüşmesini yapsınlar :D  

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

para verilecekse aramazlar.

ama amelelik yapacaksan 1300 tl ye hemen yarın iş başı yapabilirsin .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

uzun zamandır bende iş ilanlarını kovalıyorum hangi ilana baksam başvuru sayısı bu seviyede 1 kişi alınacak ilana bile en az 1000 kişinin başvurduğu oluyor bi umut başvuru yapıyorsun sonuç 0 

adeleks tarafından 01/Ara/16 22:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Alan ne hocam 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Kardeşim hiç kafana takma bu aralar piyasa çok ktü bende seninle aynı durumdayım yaklaşık 6 aydır iş arıyorum ancak ya cok sikimsonik işler geliyor (ırak gibi) yada ultra düşük maaşlara teklifler geliyor.

zaten iş bulma siteleri filan hikaye daha ordan bi iş bulamadım yada bizim sektör için öyle 

dikkat ettiğimden söylüyorum 1 senedir yayında olan ilanlar var açılıp kapanıyor firmalar reklam amaçlı kullanıyorlar diye düşünüyorum.

sonuç olarak piyasa kötü fazla psikolojini bozma çıkar biyerden birşeyler çıkmasada aç mezarı yok. : )

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Günaydın.

İş arayan arkadaşlara sesleniyorum

Yıllarca iş aradım. 3 -5 günlük yada birkaç haftalık işlerim oldu. Sonrasında düzenli işe girdim ancak bu seferde tecrübesizliğimden resmen köle gibi çalıştırıldım. Psikolojikmen yıpranmayı ve hakkımın yenmesini geçiyorum. Sevdiğim mesleği yapmasam dayanılmazdı.

İstifada ettim yeri geldi iştende çıkarıldım.

Yani anlayacağınız  şu ki batmak üzere olan şirketi holding yapıp  kalkındırsanız dahi patron milletine yaranamazsınız. Bir cümleyle bütün emeğinizi siler.  10 tane iş yaparsınız yapamadığınız 1 işi diline dolar. Başarısızlık sayar. 

İstisnai vardır. Dünya çapındaki markalı yerlerde çalışmayı şahsi tecrübe  etmedim. Hedefimde öyle bir yer var. Oda meraktan :)

Çok yazasım varda neyse

Yani kısaca tavsiyem.  Başkasına deli gibi çalışıp kendinizi  yıpratmayın.

Mümkün mertebe kendi işinizi kurun. Kendi işiniz için  öyle servete gerek yok. Yıllarca gözümüz korkmuş.

Ya batarsa ?

parayı nasıl bulurum?

ne iş yaparım?  lara kafamızda binbir soru.

Korkmayın. Ufak bir işten başlayın. Gitgide geliştirin. Dünyadaki en zengin 100 kişiyi inceleyin. ℅90 kendi işini yapanlar. Bu bir şey anlatsın size.

Yani başkasının yanında çalışan zengin olamıyor. Dahi değilseniz. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

valla durumlar çok kötü ALLAH herkesin yardımcısı olsun.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

yaşadığın şehir/mahalle vs çok önemli hocam.

Ben yıllarca Ispartada yaşadım, yüzlerce kez iş başvurusu yaptım belki de %99 una geri dönüş bile alamadım. Yani adamlar şöyle düşünüyor;

burası istanbul/ankara, adam kalkmış ıspartadan başvuru yapıyor, çağırsam gelecek mi, buraya yerleşecek mi, vereceğim para zaten şu para, kirasını ödeyebilecek mi, sonra para yetmiyor diye ağlar, iş değiştirir beni yüz üstü bırakır mı??? cart curt seni bu ve daha fazlası bahanelerle çağırmıyor.

Ama başvurduğun firma kurumsal ise buna çok bakmayabilir, öncelikloe işe uygun olup olmadığına bakıyor. Ben geçen ay istanbula THY ye başvurdum, İstanbula toplamda 3 kez geldim. İlkinde yazılı sınava girdim, ikincisi insan kaynakları sözlü mülakatı oldu ve bu sırada net maaş 3000, bu para ile istanbula yerleşip yaşayabilir misin diye sordular. Tabii iş bozulmasın diye HEEE tabii ki dedim çıktım. En son teknik mülakata girdim geçen hafta, onun sonucunu bekliyorum.

Tabii bazı tüyoları da bilmen lazım. Ben elektronikçiyim, PCB çizip basarım pic programlarım ve bunları devre haline getirir kullanırım. Kendi yaptığım devreleri de son görüşmeye götürdüm. Adamlar görüşme sırasında "elektroniğe dair neler biliyorsun?" die sorunca hemen devreleri çıkardım gösterdim. Görüşmenin seyri bir anda değişti,adamların da ilgisini çeken şeylermiş demekki görüşmenin ciddiyeti bir anda bozuldu sohbet ortamına döndü, espriler muhabbetler falan çok iyi geçti görüşme(inş sonuç da aynı olur). Diğer çıkanlar hep berbat diyordu.

Burada en önemli konu ilk olarak CV dolduruken karşı tarafın ilgisini çekmeyi başarmak(ön yazı olayı), adam okuduğunda "hımm bu adamda bişeyler var gibi, boş değil, çağıralım bir bakalım" düşüncesini o kişide oluşturabilmek.

Sınav yapıyorlarsa geçtiğinizi var sayıyorum.

İkincisi en boktanı, çünkü bu aşamada en gereksiz departman olan insan kaynakları ile görüşüyorsunuz. Bu adamlar teknik adamlar değil, bi bok bilmezler, sizin ne iş yaptığınızı anlamaz, salak salak mal mal sorular sorarlar, kullanacağınız yanlış bir kelime tüm olumlu görüşmenin içine sıçar, olacağı varsa da olmaz amk. İşte burayı geçmek çok önemli, internetten görüşme tüyolarına bakın, her soruya ona göre cevap verin.

Son aşama olan teknik görüşmedir, İŞTE ŞOV YAPACAĞINIZ YER BURASIDIR yani sizi işe alacak olan müdür vs. işi bilen bir adamla görüşürsünüz. Eğer Tcrübeli, işi iyi bilen birisi iseniz YAPTIĞINIZ ÖRNEKLERLE BİRLİKTE şova başlayın bilgili olduğunuzu, ağırlığınızı koyun. Yaptığınız projeleri somut bir şekilde adamlara gösterin. Zaten tasarımlarınızla çok bilgili olduğunuz imajını verirseniz adamları da göt edebileceğinizin görüntüsünü de vermiş olarsunuz, bu nedenle bir kaç teknik sorar bırakırlar, Ortam sohbete döner, adamlar sizi nasıl değerlendirebileceğini düşünmeye başlar, gözleri açılır. Yani şovu iyi yapmanız, kendinizi iyi pazarlamanız lazım.

Bu arada istanbuldan bu görüşmeden dönerken havalimanında x-raydan benim bu cihazlar göründü, güvenklik ve polis başıma dikildi, resmen bombacı terörist muamelesi gördüm. Adamlar bunu neye kullanıyosun, bunu almayız, cart curt. Bi dünya tartıştım, patlayıcı kalıntısı testi için çantamdan bir bezle örnekler aldılar falan, cihazların pillerini söktürdüler zorla ikna ettim ama kabine almadılar, pilsiz vaziyette bagaja verdirdiler. Tabii konuyu ve cihazları bilmedikleri için o adamlar da haklılar ve görevlerini yapıyorlar, iyi macera yaşadım :D

Yani benim gibi çok görüşmeye çağrılmış yalama olmuş adamlara danışın sürekli.

Ha bir de mümkünse iş ilanına internetten başvurmak yerine sınırları zorlayıp şirketin kapısına da doğrudan gitmeye çalışın, eğer şansınız varsa ve içeriye bir yolunu bulup girebilirseniz sizin için daha iyi olur, bu şekilde görüşmeye çalışın. Yüz yüze görüşmek her zaman en garanti yöntemdir ama içeriye girebilmek zordur iyi şirketlerde. Şansınız ve tanıdığınız varsa o zaman kolay olur...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek
    Pikacu bunu yazdı

İyi geceler mürit/deler

Bir çok yere iş başvurusu yapıyorum ama ne hikmetse kimse geri dönüş yapmıyor. 

Lan insan en azından "gel bir görüşelim." der, o da yok.

Sizde durumlar nasıl?

okudugun bölüm veya istedigin alanda iş bulman türkiyede zor satış  danışmanlıgı felan ara anca bulursun ülke öyle bir ülkeki mühendis ol tecrüben olmadıgı sürece iş bulamıyorsun iş bulamayıncada tecrübe olmuyor döngü oluyor resmen sonu hep işsizlik

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Günaydın.

İş arayan arkadaşlara sesleniyorum

Yıllarca iş aradım. 3 -5 günlük yada birkaç haftalık işlerim oldu. Sonrasında düzenli işe girdim ancak bu seferde tecrübesizliğimden resmen köle gibi çalıştırıldım. Psikolojikmen yıpranmayı ve hakkımın yenmesini geçiyorum. Sevdiğim mesleği yapmasam dayanılmazdı.

İstifada ettim yeri geldi iştende çıkarıldım.

Yani anlayacağınız  şu ki batmak üzere olan şirketi holding yapıp  kalkındırsanız dahi patron milletine yaranamazsınız. Bir cümleyle bütün emeğinizi siler.  10 tane iş yaparsınız yapamadığınız 1 işi diline dolar. Başarısızlık sayar. 

İstisnai vardır. Dünya çapındaki markalı yerlerde çalışmayı şahsi tecrübe  etmedim. Hedefimde öyle bir yer var. Oda meraktan :)

Çok yazasım varda neyse

Yani kısaca tavsiyem.  Başkasına deli gibi çalışıp kendinizi  yıpratmayın.

Mümkün mertebe kendi işinizi kurun. Kendi işiniz için  öyle servete gerek yok. Yıllarca gözümüz korkmuş.

Ya batarsa ?

parayı nasıl bulurum?

ne iş yaparım?  lara kafamızda binbir soru.

Korkmayın. Ufak bir işten başlayın. Gitgide geliştirin. Dünyadaki en zengin 100 kişiyi inceleyin. ℅90 kendi işini yapanlar. Bu bir şey anlatsın size.

Yani başkasının yanında çalışan zengin olamıyor. Dahi değilseniz. 

Ben buna çok fazla katılmıyorum (Başlangıç için söyleyeyim hayatımda çalıştığım hiçbir firmaya cv vermedim. CV ile işe girmedim). Çalıştığım firma gerçekten işçiyi sömüren firma, patronda memnuniyetsiz bir insan ama geçen gün bana şöyle bir cümle kurdu. Aldığı paranın hakkını veren tek insan sensin bu şirkette (Bu arada haftanın 3 günü gidiyorum). Çalıştığım her firmayı kendi şirketim gibi benimsedim bugüne kadar. Yeri geldi babamı hastaneye götürdüğüm için işten atıldığımda oldu (Sonrasında tekrar çağrıldım maaşını sen söyle gel işe başla diye ama gitmedim ayrı mesele). İnsanların birçoğu ben maaşıma bakarım gerisi beni ilgilendirmez mantığında olduğu için bu sorunlar yaşanıyor.

Gelelim konu sahibinin mevzusuna. Asgari ücretin yükseltilmesi bütün maaşları yükseltti ister istemez. Bu sebeple patronlarda 1 birim işi 1 elemana verirken şimdi 2 birim işi 1 elemana yüklemeye başladı. Bu sebeple işsizlik artıyor. Dolar yükseliyor sermaye eriyor. Kısacası ne kadar pembe tablo çiziliyor olsada aslında bir ekonomik darboğaz mevcut. Bu da işsizliğe doğrudan etki ediyor.

Titanyumun gücü adına!!!