İş Bulmak Niye Bukadarzor
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------
dediğim gibi hacı, iş çok ama yapacak adam yok her işi yapabilrim diyen boş adam dolu etraf ama kaynakçılık herhangi bir iş değil
-----------------------------bu tespit de doğru.
-
xzxz bunu yazdı:
dediğim gibi hacı, iş çok ama yapacak adam yok her işi yapabilrim diyen boş adam dolu etraf ama kaynakçılık herhangi bir iş değil
-----------------------------İster çok kolay olsun, ister çok karışık olsun, her türlü işin kursu vardır eğitimi vardır..
Burada önemli olan, Türk insanının beğenmediği, alt düzey işler olarak gördüğü meslekler,
başka insanların ekmek parası kazanma amacı olabiliyor.
Türkiyede iş de var yeterle insan kaynağı da var,
Ama işini beğenen yok...
-
hacım uzmanlık alanın nedir ?
hangi konuda "girdiğim işi ben en iyi yaparım" diyosun ?
hayatın boyunca yapsnda bıkmadan usanmadan kendini geliştirebilirim dediğin iş nedir?
bunların cevabını bul önce.
her işi yaparım abi dersen. herkes başka kapıya gönderir seni.
ben askerden geldim 10 gün iş aradım web developer olarak 6-7 yerle görüşmeye çağırdı 5 tanesiyle görüştüm birinde işe girdim. gayette rahatım.
ve memurluktan istifa ederek yeni işime girdim.
ahanda konusu: http://www.tahribat.com/Forum-Memurluktan-Istifa-Ettim-30-07-2010-116644/
yani sözün özü şudur: "her işi yaparım abi" deme bir işe zaman harca uzmanlaş. herkes yaptıracağı işi uzamanlara yaptırıyor...
allah kolaylık versin.
-
SerYolcu bunu yazdı:
-----------------------------xzxz bunu yazdı:
-----------------------------İster çok kolay olsun, ister çok karışık olsun, her türlü işin kursu vardır eğitimi vardır..
Burada önemli olan, Türk insanının beğenmediği, alt düzey işler olarak gördüğü meslekler,
Ama işini beğenen yok...
Dediğinin iş beğenmeyle falan alakası yok.
Kaynakçılıktan dökümcülükten örnek verilmiş.
Dökümcülük ağır bir meslek zaten.Madencilik gibi deyim sana.
Küçük İşletmeler çok da düzgün değil zaten sağlık şartları ve yeterlilik açısından. 20 yılda solunum yollarından kanser olma, geberme riskiniz gibi şeyler var.
O 1000 ytl verdiği maaşı bu iş için mükemmelmiş gibi gösteriyorsunuz.O rakam ortalama bir rakam o kadar.Servisi Sgk sı varmış :))) Ölücem yani gülmekten. Abesle iştigal bu olsa gerek. Sgk'sız iş öneren Ticaret Odası düşünülebilir mi?
Sgk+servis+yemek vs. yazmasının tek sebebi çok şey veriyormuş gibi görünme psikolojisidir başka bir şey değil. Yani demek istiyor ki köle ticaretine dönen piyasa şartlarında, bak biz köle değil "eh işte yaşıyoz çok şükür" maaşı vericez sana.
Gelelim kaynakçıya,
kaynak basit gözüken ama aslında her zaman o kadar da basit olmayan bir iştir.
Hatta kaynak yapılacak parçaya,konuma göre inanılmaz önem taşır. Tavan kaynağı, gemilerde boru kaynağı, su altı kaynak, doğalgaz borularının kaynağı oldukça zordur.
Mükemmel kaynak dikişi ister, bunu da ya iyi aletlerle ya da usta kaynakçı yapar.
Yani bırak her kişiyi her kaynakçı YA-PA-MAZ. Mesela doğalgazda boru çapına göre kaynak sertifakası verilir, sen şu kadar çapa kadar olan boruları kaynak yapabilirsin diye, derece derece.
Derecen yetmiyorsa o çaptaki boruyu kaynak yapamazsın,niteliğin ona henüz yetmiyor demektir.
Onların ilanda aradığı da muhtemelen kaynakçı değil profesyonellik gerektiren iş yapacak kaynakçıdır. Sırf işverene atmayım topu burda dediğiniz gibi yaptığı iş şeyinde olmayan işçi de vardır, ama yüksek işçilik gerektiren işte 2 ayda bir işçi değişir yapılan kötü iş değişmez sebebi işçinin çalışmaması,iş beğenmemesi değildir. O nitelikte bir işçi olmaması, şu anki sistemde de yetişmeyecek olmasından kaynaklanmaktadır.
Sonra işi ayrıntılı bilmeyen herhangi biri olarak siz işverenin " İş veriyoruz beğenmiyorlar! " sözüne inanırsınız. Doğrudur,hakikaten iş veriyordur adam bulamıyordur. Ama hangi koşullar altında ne istedin de işçi bunu kaldıramadı yahut reddetti onu anlatmaz. Bunu net belirtilmez, iş veriyoz beğenmiyonuz denir kesilir atılır.
Neyse bu konuda benden daha bilgili olup ayrıntılı konferans verecek kişiler vardır lakin uzatmaya gerek yok. Sorunların altında yatan temel sebep:
1. Eğitim sistemiyle, iş yaşamında gereken nitelikler arasında hiçbir uyum olmaması.
2. Devletin ve kurumların; neyimiz eksik neyimiz fazla, neye ne kadar ihtiyacımız var ve bu ihtiyacı karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyiz, ne gibi bir plan-program yapmalıyız diye düşünmemeleri
-
AnaMuhalefet bunu yazdı:
SerYolcu bunu yazdı:
-----------------------------xzxz bunu yazdı:
Ama işini beğenen yok...
Dediğinin iş beğenmeyle falan alakası yok.
Kaynakçılıktan dökümcülükten örnek verilmiş.
Dökümcülük ağır bir meslek zaten.Madencilik gibi deyim sana.
Küçük İşletmeler çok da düzgün değil zaten sağlık şartları ve yeterlilik açısından. 20 yılda solunum yollarından kanser olma, geberme riskiniz gibi şeyler var.
O 1000 ytl verdiği maaşı bu iş için mükemmelmiş gibi gösteriyorsunuz.O rakam ortalama bir rakam o kadar.Servisi Sgk sı varmış :))) Ölücem yani gülmekten. Abesle iştigal bu olsa gerek. Sgk'sız iş öneren Ticaret Odası düşünülebilir mi?
Sgk+servis+yemek vs. yazmasının tek sebebi çok şey veriyormuş gibi görünme psikolojisidir başka bir şey değil. Yani demek istiyor ki köle ticaretine dönen piyasa şartlarında, bak biz köle değil "eh işte yaşıyoz çok şükür" maaşı vericez sana.
Gelelim kaynakçıya,
kaynak basit gözüken ama aslında her zaman o kadar da basit olmayan bir iştir.
Hatta kaynak yapılacak parçaya,konuma göre inanılmaz önem taşır. Tavan kaynağı, gemilerde boru kaynağı, su altı kaynak, doğalgaz borularının kaynağı oldukça zordur.
Mükemmel kaynak dikişi ister, bunu da ya iyi aletlerle ya da usta kaynakçı yapar.
Yani bırak her kişiyi her kaynakçı YA-PA-MAZ. Mesela doğalgazda boru çapına göre kaynak sertifakası verilir, sen şu kadar çapa kadar olan boruları kaynak yapabilirsin diye, derece derece.
Derecen yetmiyorsa o çaptaki boruyu kaynak yapamazsın,niteliğin ona henüz yetmiyor demektir.
Onların ilanda aradığı da muhtemelen kaynakçı değil profesyonellik gerektiren iş yapacak kaynakçıdır. Sırf işverene atmayım topu burda dediğiniz gibi yaptığı iş şeyinde olmayan işçi de vardır, ama yüksek işçilik gerektiren işte 2 ayda bir işçi değişir yapılan kötü iş değişmez sebebi işçinin çalışmaması,iş beğenmemesi değildir. O nitelikte bir işçi olmaması, şu anki sistemde de yetişmeyecek olmasından kaynaklanmaktadır.
Sonra işi ayrıntılı bilmeyen herhangi biri olarak siz işverenin " İş veriyoruz beğenmiyorlar! " sözüne inanırsınız. Doğrudur,hakikaten iş veriyordur adam bulamıyordur. Ama hangi koşullar altında ne istedin de işçi bunu kaldıramadı yahut reddetti onu anlatmaz. Bunu net belirtilmez, iş veriyoz beğenmiyonuz denir kesilir atılır.
Neyse bu konuda benden daha bilgili olup ayrıntılı konferans verecek kişiler vardır lakin uzatmaya gerek yok. Sorunların altında yatan temel sebep:
1. Eğitim sistemiyle, iş yaşamında gereken nitelikler arasında hiçbir uyum olmaması.
2. Devletin ve kurumların; neyimiz eksik neyimiz fazla, neye ne kadar ihtiyacımız var ve bu ihtiyacı karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyiz, ne gibi bir plan-program yapmalıyız diye düşünmemeleri
olay budur ayrıca postun birinde arkadaş iş arıyorum iş verenler yardımcı olun demiş niye biri tmm kardeş gel ama bak sana şu kadar sürede anca öğretebiliriz vs vs demiyo eleman bulamıyosan yetiştir ama kimsenin yaşam şartlarını zora sokmaya kalkma -
Burası güncel oldugu için yazmak istedim aşagıda linkini verdigim http://www.tahribat.com/Forum-Bizimle-Calisacak-Arkadas-Ariyoruz-Is-Ilani-122811/1/ konuda bi arkadasla görüşüyoruz olmaz ise tekrar ihtiyacımız olacak, ilana talep olan arkadaşın durumuna göre ücret durumu degişe bilir ilgilenenlere
-
IRET bunu yazdı:
bütün işverenler böyle diye bir genelleme yapıyorsan gel benim işyerini gör, sonra benim dayının ve sana vereceğim 50 kişinin işyerini gez muhasebe kayıtlarını da açıcam sana. sen hep yavşak kesime rasgelmişsin.
-----------------------------bu yaşıma kadar yeterince iş yeri gördüm,işverende gördüm daha fazla söze gerek yok
benim görüşüm sabittir artık,işverenlerin yarısından çoğu ibnedir,yavşaktır.böylelerininde ta a.q.......
turkish bosses are gay and sun of the bitch more than 50 percent
-
-
alexfarrow bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
bütün işverenler böyle diye bir genelleme yapıyorsan gel benim işyerini gör, sonra benim dayının ve sana vereceğim 50 kişinin işyerini gez muhasebe kayıtlarını da açıcam sana. sen hep yavşak kesime rasgelmişsin.
-----------------------------bu yaşıma kadar yeterince iş yeri gördüm,işverende gördüm daha fazla söze gerek yok
benim görüşüm sabittir artık,işverenlerin yarısından çoğu ibnedir,yavşaktır.böylelerininde ta a.q.......
turkish bosses are gay and sun of the bitch more than 50 percent
-----------------------------sun of the bitch değil dostum son of a bitch burdaki cümleye uygun olan turkish bosses are sons of bitches . yarın bigün elin gavuruna küfrederken mahçup olmayın diye yazdım :)
-
SerYolcu bunu yazdı:
Türkiyenin halini gösteren iki haber...
http://www.haber7.com/haber/20101016/350-bini-acil-15-milyon-isci-ariyorlar.php
Bu haberde ilginç olan detay, KÜBA dan ithal KAYNAKÇI getiriyoruz....
Sinan AYGÜN derdini anlatmaya devam ediyor...
http://www.haber7.com/haber/20101020/15-milyon-kisi-araniyor-dedik-vallahi-1-kisi-gelmedi.php
Bir de 1 000 lira maaş + ssk + servis imkanlarına rağmen DÖKÜMCÜLER eleman bulamıyor..
Buyurun haberi
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/10/06/dokumculer_calistiracak_isci_bulamiyor
Şimdi Türkiye de iş mi yok, yoksa iş verilecek eleman mı yok benim de kafam karıştı...
bende bu haberi demiştim ankarada oturan işe yapışsın kaçırmasınhttp://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2010/10/06/dokumculer_calistiracak_isci_bulamiyor