folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Is Gorusmesi Mulakat Ne Sorarlar (Java)

Is Gorusmesi Mulakat Ne Sorarlar (Java)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

öncelikle hayırlı olsun hocam, umarım iyi geçer..

arkadaşların söylediği şeylere bak, onlar temel şeyler.. bunlar genel olarak object oriented altına girmiştir diyelim..

Bir de büyük ihtimal bir kaç basit test yapabilirler, yani teorik tarafını muhakkak ölçeceklerdir ama bir de pratik için küçük bir kod yazmanı isteyebilirler. Mesela asal sayıları bulan kod, zor bir ihtimal ama belki recursive metodlarla da ilgili bir şeyler sorabilirler..

Cok saolasin hocam iyi dilegin ve tavsiyelerin icin.

Arkadaslarin dediklerini birkez daha tekrar edicem teorik olarak afallamak istemiyorum :) 

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Hocam bence ağaç(tree) ve recursive konularına bak bence. 

İnadına soruyorlar bunları. Gerçekten çok kişide bilmiyor bunu.

İstediğin kadar java bil bence iş görüşmelerin de belli bir seviyenin üzerinde isen adamların tek düşündüğü kendini halihazırdaki projeye adapte edebilir mi bence mesele bu.

İyi geçeceğine inanıyorum. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    Deneyimsiz olarak başvuruyorsan o kadar ayrıntıya girmemeleri lazım. ama ben gene de öğreneyim diyorsan big-o olayını öğren HashMap, Queue, ArrayList falan nasıl çalışıyor onlara bak hangileri hangi durumlarda kullanılmalı nerelerde performans olarak artışları var onları öğren. Bana HashMap nasıl çalışıyor nasıl bir elemana ulaşmak o(1) falan diye sormuşlardı.

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

hocam bizim bir hoca var üniversitede.. size iş alımı yapıyormuşum gibi karşıma oturtuyorum geçin bakalım dedi :) 2 kişiyiz.. OOP nedir açıklayın dedi. Bu arada kendisinin ana uğraşı java kökenli. bence çıkabilecek sorulardan birisi olabilir

ha bir de bir kaç pattern. 

BerkayCit tarafından 09/Şub/16 18:00 tarihinde düzenlenmiştir

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı
    Deneyimsiz olarak başvuruyorsan o kadar ayrıntıya girmemeleri lazım. ama ben gene de öğreneyim diyorsan big-o olayını öğren HashMap, Queue, ArrayList falan nasıl çalışıyor onlara bak hangileri hangi durumlarda kullanılmalı nerelerde performans olarak artışları var onları öğren. Bana HashMap nasıl çalışıyor nasıl bir elemana ulaşmak o(1) falan diye sormuşlardı.

Hocam aslinda dedigin gibi hashmap vs cok sevdigim konular ve ilgimi ceken seyler bir ara uzun sure calismistim ornek sorular vs yapmistim kendi capimda. 10 yillik Java developer ile konusurken vector konusunun detaylarini anlamak icin bir kac soru sordum ve bana nabican olum onlari arraylist olmadi linkedlist bide hashmap bas gec vector falan kim kullanior dedikden sonra baya sok gecirmistim :D 

Sormamalari gerekiyor mu bilmiyorum da hocam ben her ihtimale karsi hazirlaniyorum Java yi olabildigince kavramak amacim ancak kullanmadikcada kafadan ucup gidiyor.

@zeybekustasi hocam inceliycem dediginiz gibi cikmasi durumunda kem kum etmeden 1-2 cumle kurmak faydali olucaktir. Projeye adapte olma konusu deneyimsiz biri nekadar olabilirse bizde okadar olucaz :) 

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aklima geldi frameworklere de bak bakabiliyosan ve gui kutuphanelerini bil. Ekstra olarak hibernate falan maksat kulak dolgunlugu olsun. List tiplerine bak. Multithreading de mutex yapilari olabilir extra istiyorsan.

Bir de ben olsam Jvm nedir ve Jdk ve Jre arasindaki farki sorup patlatirdim :D

ozgunlu tarafından 09/Şub/16 17:42 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

Aklima geldi frameworklere de bak bakabiliyosan ve gui kutuphanelerini bil. Ekstra olarak hibernate falan maksat kulak dolgunlugu olsun. List tiplerine bak. Multithreading de mutex yapilari olabilir extra istiyorsan.

frameworkler olarak JSF- bir kac ufak site calismam var gelistirmeler yapiyorum ayni anda cok katmanli mimari mvc yapilari vs uygulamali olarak ogrenmeye JSF ile birlikde ugrasiyorum yavas gidiyor ama olucak okadar :) DB tarafim cok zayif o biraz canimi skiyor acikcasi artik onuda JSF de db islemleri yaparken temel sekilde ogrenicem.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Absolut bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

frameworkler olarak JSF- bir kac ufak site calismam var gelistirmeler yapiyorum ayni anda cok katmanli mimari mvc yapilari vs uygulamali olarak ogrenmeye JSF ile birlikde ugrasiyorum yavas gidiyor ama olucak okadar :) DB tarafim cok zayif o biraz canimi skiyor acikcasi artik onuda JSF de db islemleri yaparken temel sekilde ogrenicem.

Projen varsa direk koy onlerine ve parmagini patronun dudagina goturup şştt yap :D junior icin fazla bile hocam,  direk alcaklar seni bence. Baya sey biliyorsun yani daha ne olcak :)

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı

Projen varsa direk koy onlerine ve parmagini patronun dudagina goturup şştt yap :D junior icin fazla bile hocam,  direk alcaklar seni bence. Baya sey biliyorsun yani daha ne olcak :)

Hocam proje olarak dedysem kendi capimda klasik otomasyon projelerini web e tasimaya calisiyorum su otomasyonu vs gibi ancak mvc yapisi ile yapmak istedigimden cok yavas gidior :) Firma karsisina cikarilacak kadar buyumedi daha :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hangi şirket ?

https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 4106 Toplam Mesaj: 39
is guc