folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İş İle İlgili

İş İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    demirci bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı
    demirci bunu yazdı

zaten bunlari yapan hazir programlar var cokta guzel calisiyor

niye bastan yazmak icin ugrasilsin ki ?

adamin istekleri belli. bunlari sorunsuz calistirdiktan sonra kimin yazdiginin ne onemi var?

bence anlasamamissiniz. ben yazilimci degilim ama gitsem rahatca alirdim o isi :)

biliyorum kafandan geçenleri anlayabiliyorum, müdür biz satınalma vs yaptık memnun kalmadık dedi tekrar bize satın alma yapmayı dğüşünmüyorum mevcut sistemi geliştireceğiz vs deyince. aslında şimdi birazdaha düşündümde beni oraya işe alınsın diye yolladılar. konsumalar vs mdüür bence biraz fazla talepte bulundu. hem bana dedi buraya yaızlım firması kuracak halimiz yok dedi hepsini senden beklemiyoruz dedi. ben niye tırstım anlamadım.

şimdi kafayı toparlayıp tekrar üstüne gideceğim. visual basic vs çalışmıştım bi ara oturur kitaplardan çalşırım. ya zaten adamın isteklerini ben tamamen yapabilsem orda ne işim var. biraz iletişim kopuklukları oldu. benim şuan çalışmam de işi aksattı adam gel dedi burda dur dedi. arayıp tekrar bi görüşme isteyebilrim kafamdan geçenler değişti biraz çünki..

mevcut sistemi gelistiremezsin ki kodlari zaten yoktur alım yapmışlarsa :)

sorunsuz bu isleri rahatca yapabilirsin.

sen isi al yardimci olurum. kaptirma isi :)

Doğru. Tamam şimdiden saol. nasip

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Son dedigin kısma itafen yazıyorum. Ben yıllarca hem yazılım hemde sistem kısmında kendimi geliştirdim. Yazılımda gömülü sistemler,robot programlama,uzman sistemler ve computer vision gibi ciddi akademik ve teknik bilgi isteyen işler yaptım ama şu anda ve 5 yıldır sadece sistem kısmındayım. Sistemde para kazanmak hemde iyi para kazanmak aslında yazılımdan daha kolay.

Sistemin asıl olayı ya mimari tasarım yapabilmek ve kapasite planlaması veya operasyonel kısmında storage,sanallaştırma veya orchestration gibi bir olayda uzmanlaşmak.

Eminim cvne baksam sanallaştirmayla ugraşmissindir ama buyuk holding ve bankalarda sistemler ve problem inanilmaz buyuk dogal olarak karsindaki adam hyper-v sunucu kurmandan cok io hesaplayip dogru datastore secebilmeni daha çok onem veriyor. Veya backup politikalarinin en iyi şekilde zincirleme çalismasi. Düşünsene elimin altında 2000vm var hepsi ayni anda backup aliyor network ve disk trafigini düsünebilirsin. Zincirde bir bozulma ciddi operasyonel yukler yaratiyor. Dogal olarakta firmalar bu konularla uğraşmış degil uzmanlaşmış adam ariyor.

Ben şu anda baya bilindik bir holdingin tüm mimarisini ve dr planini tasarliyorum,kapasite planlamasin ve kaynak öngörüsü yapıyor teknoloji ve ürün secimlerinde fikir veriyorum. Tanıdıgım tüm yazılımcılardan daha kolay ve daha çok iş teklifleri alıyorum. Maaş olarakta 5k ile başladim ama şu anda baya bir yükseldi.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam adamın ne aradığına karışma sen, zor iş yoktur yeteri kadar zaman vermedikleri iş vardır.

Sen de ki bunlar basit işler değil ve alanında uzmanlaşmış embeded sistemci , yazılımcı ve webmasterlara ihtiyaç var. aksi taktirde bunları tek kişiye yüklersen aynı zamanda başka işlerle uğraşıyorsa yarıda kalırsın de.

Söylediğim kişileri full time yada proje bitene kadar benim ekibime atayabilirsen ben seninle çalışırım yoksa bu ortopedist alıp kulak burun boğaz tedavisi istmeeye benziyor de =)

Bu doktor milleti PC den hiç anlamadıkları için kendi dilini konuşan adamları seveler. Bence hiç problem çekmezsin işi almakta da yapmakta da

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

benmi yanlış anladım senmi yanlış anlattım parmak izi sistemi kurup yazılımını yapacak araç takip sistemi kurup yazılımını yapacaksın?

bu sistemleri bilgiişlemci yapmaz elektronik kısmı elektronik müh yapar zaten hazır olan yazılım ile çalıştırır..

bizim burada kartlı parmak izli okuyucuları biz elektrikçiler kuruyoruz bilgi işlemcinin yaptıgı iş switch e giriş yaptıgımız portun ip sini yönetiyor dışarıdan erişim serverde depolanması falan filan.

yani yapılmaz iş degildi keşke kabul etse idin?

yunusozturk.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Adama deseydin ya bütün bunları bir firmaya yaptırın, kapsamlı işler... Sonra anlayan bir bilgi işlemciyi işin başına bırakın. Isteklerinizi yapsın..

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek
    vukuat bunu yazdı

benmi yanlış anladım senmi yanlış anlattım parmak izi sistemi kurup yazılımını yapacak araç takip sistemi kurup yazılımını yapacaksın?

bu sistemleri bilgiişlemci yapmaz elektronik kısmı elektronik müh yapar zaten hazır olan yazılım ile çalıştırır..

bizim burada kartlı parmak izli okuyucuları biz elektrikçiler kuruyoruz bilgi işlemcinin yaptıgı iş switch e giriş yaptıgımız portun ip sini yönetiyor dışarıdan erişim serverde depolanması falan filan.

yani yapılmaz iş degildi keşke kabul etse idin?

Parmak izi kısmında katılıyorum elek.müh. isteyebilir (aslında biraz basitleştirirsen yine gerek kalmayabilir)ama araç takip sistemini işe biraz meraklı bir yazılımcıda yapar. Kısacası buranın bir üniversite olduğunu varsayaraktan mutlak süretle bir müh. işi alması daha mantıklı olur.

Arkadaşlara katılıyorum işi müridlerden birine sallayıp bu işe vesile olabilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

abi adam ordu istiyor gibi sanki, çalışanları takip etcekmiş :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Araya haftasonu tatili girince 2 gün stesli geçti pazartesi sabah laptopu alıp kapıya dayandım. ben tekrar geldim dedim. müdür beni öteki binaya gönderdi orada ortamı bi gör diye. ben ortamı pek begenmeyince (merdivenin altına 4 sandalye atmışlar kapıyada yazılım geliştirme yazmışlar.içeride 22- 23 yaaşlarında 2 genç pek te gözüm tutmadı.) ben dedim maaşı bi görüşelim önce sora ben oturyrum dedim. taşeron firmanın sözleşmesini gösterdi 3 ay sora bitiyor maaşın asgari ücretin + % 60 ı olunca ben el sıkışıp kafam rahat bi şekilde işimin gücümün başına döndüm. saygılar. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

Araya haftasonu tatili girince 2 gün stesli geçti pazartesi sabah laptopu alıp kapıya dayandım. ben tekrar geldim dedim. müdür beni öteki binaya gönderdi orada ortamı bi gör diye. ben ortamı pek begenmeyince (merdivenin altına 4 sandalye atmışlar kapıyada yazılım geliştirme yazmışlar.içeride 22- 23 yaaşlarında 2 genç pek te gözüm tutmadı.) ben dedim maaşı bi görüşelim önce sora ben oturyrum dedim. taşeron firmanın sözleşmesini gösterdi 3 ay sora bitiyor maaşın asgari ücretin + % 60 ı olunca ben el sıkışıp kafam rahat bi şekilde işimin gücümün başına döndüm. saygılar. 

soyledigin ozelliklere bakarsan adam deli coder ariyor :)

asgari ucretin %60 daha fazlasini mi veriyor. ne kadar yapiyor 1300 falan mi?

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Kardeşim adam biraz fazla uçmuş,sen gir sözleşmeni yap,işine başla,fazlada kafaya takma o ihtiyarın dediklerini.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
Toplam Hit: 1834 Toplam Mesaj: 21