İş Konusunda Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

topnot : uzun gelen, mesajın son satırını okusun,

Beyler şu dakika kafam durdu. Okulla aram hiç iyi değil. Veritabanı dersinde 2006'da gördüğüm şeyleri gösteriyorlar. Üstünde data structure dersinde hocanın yaptığı yanlığı kalkıp 10 dakika tahtada hocaya anlatmaya falan çalışınca iyice soğudum. Derslere gitmedim, tiksindim resmen.

E tabi annemde sonunda patladı. Okulu doldur, kariyet.net'e baş vurunu yap, yarın atla istanbula gel, burda iş bul. Sonra naparsan yap. Okur musun keyfin bilir dedi.

--

Zaten sevmiyordum, okulu bitirip, diploma alıp ar-ge şirketi açıcaktım. Devlet sağlam destek veriyor diplomayla gittimi (tübitak vs..) fakat oda battı şimdi. Sıfırdan başlamam lazım. Şu an hafif yamulma durumundayım.

E tabi iş konusunda da adama gidip, bak kardeşim ben aiesec harici hiç gruba dahil olmadım, sertifika almadım (hani şu göt üstü oturup 8 saatlik dinlenenlerden) denmiyor. Gerçi varda nerde olduğunu bilmiyorum salladım çoğunu okul vermişti. Neyse , işin özü ; işler biraz karıştı. Malum kafamda durdu. 

Çalışacağım yada okul okumayacağım için en ufak bi sıkıntı yok. Fakat bu sene kodlamaya başladığım 3 proje vardı. 1 tanesi hayatımı değiştirir diyordum. Fakat işler şimdi karıştı çünkü hiç birini bitirebilmiş değilim. Bu sene biryerde işe başlar , geceleri çalışırım diyordum. Tecrübe şart diye. Hayatın ne getireceği belli olmuyor.

Kısacası, tecrübesiz şekilde kaldık ortalıkla. Şirket açmaya kalksam bi ton para gerekecek. Zaten para durumum sıkıntılı. 3-4 iş var. 1.500-2000 liralık. Oturup kodlayabilirim onları. Sonra başka işlerde gelebilir, yada hiç gelmez. Yeni yasa geçti şirketlere site gerek. Sağlam ve düzgün araştırma ve mantıkla iş isteyenlere yapıcaktım. Fakat bunlar okurken, yani ekmek elden su göldenken yapılacak işler.

Şimdi biraz hızlandırmam gerek. Belki yine sitelerden yürütürüm ama daha önce konuşturuğum bir kaç kişiyle ortak yapmam laızm. İşlerin hızlı olması ve aylık kazanmam gerek.

---

Boku çıktı yani. Kafam şu an fazlasıyla dağınık aklıma başka birşey gelmedi. O yüzden tahribat ailesiyle paylaşmak istedim. Muhtemelen çalışsamda açık öğretimden diploma alıp , yada 2 senelik diploma alıp (oluyorsa) sonunda ar-ge şirketi açıcam. O zamana kadar dayanmam gerek.

Ve lanet olsun, microsoft ürünleri ve kodlamayı sevmiyorum. Mantık kısmı güzel, oturup kodlamaktan kollarımda kronik ağrı oldu son 2 ayda. Fıttırmak üzreyim. Bu akşamı atlatırsam işler yoluna girecek.

edit:

kafa o kadar danık ki mevzuyu yazmadım. En azından zor geçecek 3-4 ay için tecrübeliler ne yapmam gerektiğini anlatabilir mi ? kariyer.net le falan olacak iş değil gibi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beyler şu dakika kafam durdu. Okulla aram hiç iyi değil. Veritabanı dersinde 2006'da gördüğüm şeyleri gösteriyorlar. Üstünde data structure dersinde hocanın yaptığı yanlığı kalkıp 10 dakika tahtada hocaya anlatmaya falan çalışınca iyice soğudum.

---------------------

Hocam senin derdin ne ? Filmlerde gördüğün gibi üniversiteyi mucizevi biyer herkesin kafa patlattığı yeni şeylerin icad edildiği vs.. bişeymi zannediyosun ?

Üniversite sana sadece temel verir. Araştırma yeteneği kazandırır gerisi sendedir. Bu üniversitelerden umulan bu beklentinin büyüklüğü nedir böyle ?

Üni sana sadece seminer ot bok hayatının ilerlemesi vs.. gibi şeyler için olanak tanır ve temeli verir, üni başka bişi değildir çok fazla film izlemeyin.

Üniyi kazanmışsın kendini geliştirme çabasındasın ne güzel. Sen dersine gir sınavını geç gene takmayacaksan takma üniversiteyi ama diplomanı al ki ilerde bi işe yara! Diplomasız adam işe yaramaz demek değildir bu yanlış anlaşılmasın.

Ama çok toy bi konuşma ve düşünme stiline sahipsin. Eğer yetenekli ve azimliysen bile diplomasızlık uğraştığın dalda elini kolunu bağlayacak bişey olucaktır senin için.

Üniden tiksinmek nedir ? Bence şımarık bi çocuk modunda düşünmekten vazge. Tecrübe ve hayattan bahsediyosan önce bunu yap elinde imkan varken otur ünini bitir sonra ne halt yiyosan ye.

Paran var ünide okuyosun ve karnın bir şekilde tok. Bu imkanı bulamayan birçok insan var.

Yapıcağın işleri yapıp para kazansan dahi bu iş senin için ilerde zorlaşıcak bir statü sahibi olmadan işlerini büyütemezsiin. Daha iyi bildiğin daldaki üniyi bırakmayı düşünürken e ilerde yok 4 yıllık açıköğretim felan okurum diyosun ?

Kendini topla işin bokunu çıkartma.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

şu an gerçekten buna yanıt vermicem. Durumum üniversite olayını tartışmanın dışında.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

farzet üniversiteyi bıraktın diyelim sonra açıköğretime başladın şimdide açıköğretimde okurkende ayrı bir konu daha açarsın lisede gördüğümüz dersleri anlatıyorlar sıkıldım falan dersin :) şimdi işi falan boşver üstad üniversiteyi bitirmeye bak hangi işe başvurursan başvur mutlaka diploma isteyeceklerdir emin ol sonrada keşke okusaydım, etseydim dersin bana kalırsa sen okulunu bitirmeye bak boş zamanlarında kendini geliştirmeye bakarsın.. microsoft hariç bir şeyler yapmak istiyorum hem okul hem iş ikisini bir arada yürüteyim boş kalmayayım dersen düşünüp aklıma fikirler gelirse pm atarım görüşlerimi iş konusunda..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

essan bunu yazdı:
    -----------------------------

farzet üniversiteyi bıraktın diyelim sonra açıköğretime başladın şimdide açıköğretimde okurkende ayrı bir konu daha açarsın lisede gördüğümüz dersleri anlatıyorlar sıkıldım falan dersin :) şimdi işi falan boşver üstad üniversiteyi bitirmeye bak hangi işe başvurursan başvur mutlaka diploma isteyeceklerdir emin ol sonrada keşke okusaydım, etseydim dersin bana kalırsa sen okulunu bitirmeye bak boş zamanlarında kendini geliştirmeye bakarsın.. microsoft hariç bir şeyler yapmak istiyorum hem okul hem iş ikisini bir arada yürüteyim boş kalmayayım dersen düşünüp aklıma gelirse pm atarım görüşlerimi iş konusunda..

hocam aile suponsorluğu kesince, ben dilediğim kadar okumak isteyeyim. Yine para kazanmam gerek. Yani şu an okumak istemek yada okumak istememek ile alakası yok olayın.

Ki bu sene zaten para kazanmak için birşeyler yapıcaktım. Fakat daha düzeni oturtturmadan patladı iş.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

essan bunu yazdı:

farzet üniversiteyi bıraktın diyelim sonra açıköğretime başladın şimdide açıköğretimde okurkende ayrı bir konu daha açarsın lisede gördüğümüz dersleri anlatıyorlar sıkıldım falan dersin :) şimdi işi falan boşver üstad üniversiteyi bitirmeye bak hangi işe başvurursan başvur mutlaka diploma isteyeceklerdir emin ol sonrada keşke okusaydım, etseydim dersin bana kalırsa sen okulunu bitirmeye bak boş zamanlarında kendini geliştirmeye bakarsın.. microsoft hariç bir şeyler yapmak istiyorum hem okul hem iş ikisini bir arada yürüteyim boş kalmayayım dersen düşünüp aklıma gelirse pm atarım görüşlerimi iş konusunda..

hocam aile suponsorluğu kesince, ben dilediğim kadar okumak isteyeyim. Yine para kazanmam gerek. Yani şu an okumak istemek yada okumak istememek ile alakası yok olayın.

Ki bu sene zaten para kazanmak için birşeyler yapıcaktım. Fakat daha düzeni oturtturmadan patladı iş.

anladım üstad iş, proje konusunda tereddüde düştüğün nokta olursa pm at görüşlerimi aktarırım yardımcı olurum sana..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

essan bunu yazdı:

anladım üstad iş, proje konusunda tereddüde düştüğün nokta olursa pm at görüşlerimi aktarırım yardımcı olurum sana..

eyw hocam. Kusura bakma şu an kafam harbiden durma noktasına geldi. Kafayı toplamam lazım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

yani elektronikten anlıyorsan kvk teleservice ye bi bak derim

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Allah yaridmcin olsun, fakat en az senin gibi 15 20 tanidim yok o bunlar cok ilkel temalar bunlar hala gösteriliyomu deyip 4 yıllık egitim hayatinda secmeli dersler dahil toplam 20 ders verip 4. sınıfta bu bölüm bitmez deyip birkmis veya dolayli yoldan birakmaya zorlanmis. Kısaca başarısızlıgın mazereti olamaz hele bu aliskanlik düzeyindeyse. Bence birak okulu bu daha makul.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

SON DURUM !

Çok kötü 2 gün oldu. İnsanın aklına her olasılık gelipte, düşündüğünde hiç biryere gidemez ya.. Öyle birşey oldu. Sabah aradım annemi. Ev parası falan verilmişti. Konuştum, 1 dönem daha izin aldım. FAkat 2 gün soğuk duş etkisi yaptı. Bir kaç şeyi yoluna koyma, ve bazı şeyleri gördüm. Şimdiden sonra kaybedicek zamanım yok. Bir kaç projem vardı, hemen bitirip yayına sokucam. Para kazanmaya uygunlar.

Bu sırada okulda 3-3.5 yapıp herşeyi temizlemem, taze başlangıç yapmam gerek. Fakat önümüzdeki sene ara vermeyi düşünüyorum. Yazları 3 ay, 2 dönem ve şubat ; toplamda 15 ay. Biryerde çalışıcam. Yazılım konusunda birşeyler görüyorum, fakat donanım konusunda ; birleşme vs.. konularında tecrübem, bilgim fazla yok.

Bu yüzden donanımla ilgili bir firmada çalışmak istiyorum. Donanım üretim süreçleri şunlar bunlar. Ve teknoloji sektörünün nasıl işlediğine dair bilgi sahibi olmak istiyorum.

----

Gerçekten soğuk duş etkisi yaptı. Yani 2001 yılından beri oyun değil, programlamaya yöneldim. bir sürü programlama diliyle uğraştım. Bir ara hackle uğraştım. 7-8 site açtım ve bunlar projeydi. Sadece forum, blog değil. Kendi kodladığım projeler. facebook, google ve open id hesaplarını önceden görüp nickmator açtım. Fazlasıyla deneyimsiz, tecrübesizdim ; ilerletemedim. 

Apple'ın geliştirdiği siri'yi 3 sene önce gördüm ki hala gelecek orada. Birşeyler yapmaya çalıştım ; fakat çabuk sıkıldığım için oda patladı. Ki server hatalı hacklenme durumu üstüne kapak oldu.

Hack grubu kurduk, asp ve php portallarda kendi açıklarımı buldum. Video ile yayınladım. Rus forumlarında takıldım. Linux'a geçtim ; kabuk konsol programlamadan bir sürü şey uğraştım. Fakat hep birşeyler eksik. Teori eksikmiş. Teoride değil ; sıçtımın sertifikası. Bunu adamlara anlatmamın iki yolu var ; 

1- proje
    2- setifika ve eğitimler 

2side şu an hazır dğeil. Projeler mevcut. Hele localhostta, tarcanbot'un son versiyonu, sosyal ağların gelecekte nasıl olduğunu düşündüğüm bir proje, blog kavramını değiştirmek için yola çıktığım blog ve yarım yamalak tonla proje. Soğuk duş iyi etki yarattı.

Bunları biran önce bitirip devam etmem gerek. Evet diploma kağıt parçasından başka birşey değil ; evet okul değil, okul hayatı esas eğitimi veriyor. İnsanın müzik aleti çalması, spor ve sanatla uğraşması ; aiesec, bölüm birliklerine vs.. katılması insnaı geliştiriyor.

Fakat zihniyetine sıçtımın ülkesinde ; kağıt parçası olan herşeye değer var. Para, diploma, sertifika, tapu ....

Şurda üniversite okumayan nice sağlam adamlar var tanıdım. Ben diplomayı umursamıyorum. Fakat proje şartmış. Ve uzmanlaşmak şartmış. Uzmanlaşma alanı ise php, python da olmuyormuş Bunu fark ettim. Araçlar sadece.. Sadece araç.

---

Kaldı ki ; hayatımın şu döneminde , dizayn, tasarım, mükemmelliyetçilik gibi bana çok yarar sağlayacak şeylere önem veriyorum. Yani bundan sonra yapacağım işler daha mükemmel olacak. 40 yaşına gele kadar hala fikirlerim değişecek. Fakat bir alanda uzmanlaşmam gerektiğini net şekild egörüdm. Oklda değil belki ama hayatta.

Öğrenmek istediğim kısımları seçtim, öğrenmem gerekenleri biliyorum. Yapmam gerekenleri biliyorum. Bu sefer biraz daha sağlam başlamaya kararlıyım.

Maalesef hayat ( daha doğrusu millet ) bize okulu bitirip, 3-4 bin ile bir yerde çalışırsak mutlu olacağımızı söylüyor. Ben buna inanmadım. Benim amacım dünyayı değiştirmekti. Senelerdir millet dediğimiz şeyin önünden teknolojiyi takip ettim. Fakat bunu kullanmam gerek.

Bu dönem bütün dersleri temizleyip ; 15 ay tecrübe, hayatın ve okulun kıymetini anlamak için istirahate çekilicem. Bu dönem projelerimi tamamlayıp, derslerimi tamamen verip ; ekstradan tasarlama şirketi açmak istiyorum. Yada el altından yapıcam.

Fakat sonunda bir yerlerde çalışıp tecrübe edinmem gerek. İşler iyi giderse zaten okula dönmem. Fakat iyi gitmezse ; okulun kıymetini anlamış olurum diye düşünüyorum.

Maalesef hayatta tek başımayız. Kendimizi gösteremediğimiz sürece, kimse bizi fark etmeyecek. Hayatımla ilgili güzel dersler edindim. 2 gün bile yeteri kadar ders verdi. O yüzden zorluklardan korkmuyorum. Hayırlısı olsun.

Herşeyin güzel olacağına inanıyorum. Kendime, kişiliğime ve zekama güveniyorum. Çünkü elimizde zaten hiçbirşey yok.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Bence eksik olan ne istediğini bilmemen ,

Yani herşeyi yapıp çok mükemmel olmasını istiyorsun , olmaz hoca.

Zeki biri olduğunu düşünüyorum , sadece birşeye , en çok istediğin şeye odaklan ve başar , devamı gelicektir.

Not : Son olarak okudunmu bilmiyorum ama , Walter Isaacson / Steve Jobs Kitabının etkisinde kalmış gibisin.

Toplam Hit: 4753 Toplam Mesaj: 41