İş Yeri Kuralları Abi Millet Ne Şartlarda Çalışıyor Görün
-
İki sene önce ankara/ostimde çalıştım. Aynı maddeler vardı. Yalnız onlar eksik. Bunun dışında ben girdiğimde iş yerinde 5ay maaş alamayanlar vardı ki bende paramı alamadım. Üstelik muhasebecisi akrabam olmasına rağmen :| Daha neleri var hocalar. Bunlar ne ki :)
Mevsimlik işlerde helaya gitmek bile yasak :|
-
iş hayatına atılmamış arkadaşlar böyle s.kindirik kurallara hazırlıklı olun..
-
burdan sesleniyorum böyle kural koyan patronlar hepinizin a..... s.....
-
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------
Türkçe sıfır
İŞE İZİN ALIP GELMEYENİN 1 GÜN İZİN ALMADAN GELMEYENİN 2 GÜNLÜK YÖMİYESİ KESİLECEKTİR.
bu ne anlamadım ? izin alıncada mı gelmesi gerekiyo ?
-----------------------------izin almayın demeye getirio aklı sıra ülkede işsizlik olunca malesef bu şartlarda çalışmayıda kabul ediolar
-
bunlar tum firmalarda gecerli ve daha nice maddeler var
-
50 kişiyi idare ediyordum herşey sandığınız kadar kolay değil,
Bizim işlerde her ekip 3 kişi çalışır iş programı bir gün önceden yapılır;
Bir kişi işe mazeretsiz gelse program aksar;
İşe gelmemeyi alışkanlık edinenler çoktur;
İstikrar önemlidir bir günde 3 kişinin yaptığı işi de yapsan istikrar yoksa işe geliş gidişlerinde verim alamazsın işine zarar verir;
Malzeme almaya gidiyorum diye çıkar başka ekibin yanında laklak eder adam hem kendi ekibini hem diğer ekibi meşgul eder;
Elinde telefon akşama kadar mesaj atan telefonda sevgilisiyle konuşan sorumsuz insanlar az değildir;
Bunlar saymakla bitmez;
İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım, çevremize biraz dikkat edlim bu tür insanları görürüz;
Yanımda çalışan bir insanın en az saat ücreti 5 usd.
bir adamın 5 kişiyi 3 saat devre dışı bıraktığına şahid oldum bu adamın 3 saatlik zararı, 6 kisi 3 saatten 18 saat 18*5=90 usd.
peki bu adam bana 90 usd kazandırıyormu 1 günde, hayır.
İnsan çalıştırmak kolay değildir bu önlemler gereklidir caydırma açısından, bire bir uygulanmaz ama iyi niyeti suistimal edildiğinde kapı önüne konur ve gereklidir. Bana göre.
-
bana normal geldi işe gelmiyosan para almazsın
izin almadan gelmiyorsan da 1 gününü kesmiş patron bundada birşey yok ara gelmiyom de gitmediğin gününki kesilsin
devlet dairesimi orası gitmediğin günede para versin :D anlamadım niye kızdığınızı
telefonla oynamak da yasak olmalı sonuçta oraya oynamaya gitmiyor adam haksızmıyım
çalışmıyorum babam da fabrikatör filan değil (memur)
-
Adamın yanında çalışanlar rahatsız edici derecede telefonla oynuyorlarmış, konuşuyolarmış ve kafalarına göre işe gelmiyolarmış ki adam bunları belirtmek istemiş. Bunları istemesi doğal değil mi ? İstediğin kadar telefonla konuş, çay söyle muhabbet et, canın istediğinde git istemediğinde gitme? Hangi gezegen?
-
Eğer çalıştırdığın adam sen işverenini öküz yerine koyuyorsa işveren de onu öküz oğlu öküz yerine koyar biraz da bu açıdan bakın hep işverene yükleniyosunuz adam iş veriyo başka birşey vermiyor bir yere kadar dolmuş ki bu kuralları koymuş ki maaş meselesi gayet mantıklı...
-
bu kurallarda bişey yok. gayet normal. iş hyatına atılmamış arkadaşlar bi çalışmaya başlasınlarda, daha nelerle karşılaşcaklar :)