İş Yerindeki Kedileri Beslemem Sorun Oldu
-
sabah geliş - öğlen mola - işten çıkış zamanlarında besleyebilirsin.
namaz araları gibi farklı aralar varsa o zamanı değerlendirebilirsin.
cebinde porsiyon olarak taşıyıp aa elimden döküldü diyip işi bitirebilirsin.
başka yerde başka kedileri besleyip kendini avutabilirsin.
ne kadar kurumsal bir firma olursa olsun. amirinle zıtlaşınca hadi diyelim o esnada yukarıdan o iş çözüldü ama
emin ol daha sonra farklı bir durum olurda amire inisiyatif verildiğinde mağdur olan sen olursun
ama herşey bir yana.. hukuki olarak falan diyip kendince bilenmemeni öneririm tazminatını verir yolu gösterirler hukuk mukuk hiçbişi kalmaz.
o yüzden önerim kedileri al başka yere götür orda besle yada başka kedileri besleyerek kendini avut
ayrıca emin ol kedi aç kalmaz ama köpek aç kalır.
edit: ayrıca eğer kedilerin sayısının artışı ve fabrikanın farklı yerlerine yerleşmeleri falan senden kaynaklanan birşey olmasa bile. bu iş bir kıvama geldiğinde
kim veriyo la bu yemleri derler ve konuyu bitirirler emin ol iş yukarıya çıktıkça daha dar bakılıp daha keskin kararlar çıkacaktır.
yunusdogan tarafından 25/Şub/19 10:34 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam eğer bu işi devam ettireceksen bence kendine iş aramayı dene, türkiyede hak hukuk adalet arama çünkü yok..
kral'dan çok kralcıların ayriyeten anasını avradını...
-
Ben olsam
Işime bakarım .
Burası özgür bir ülke değil
İş yerinde özgürlük beklemek saçma
Ekmeğime bakarım . Tamam şefim der geçer giderim
Edit . Sen kedi diyorsun insanlar çalışma arkadaşlarının ayağını kaydırıyor .
samaccc tarafından 25/Şub/19 10:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam senin is yasam piramidinin en temel ikisinde bulunuyor. Yemek ve iş. Kedi olsa olsa en sonda olur. O da olmasada olur. Böyle bir dönemde işsiz kalırsan ve uzun sure iş bulamazsan yaptığına çok pisman olursun. Bazen iyi seyler yapmak istesende yapamayabilirsin. O kediler sen beslemesende ölmez merak etme. En fazla çalıştığın yerin yakınında biriyle konuşup ona düzenli mama getirip vermesini rica edebilirsin.
-
boyun eğmezsen bku yersin.
gönül isterki herkes huzurlu mutlu olsun kimsenin hakkı yenmesin ama mümkün olmuyor.
benim değilde bi başka arkadaşın çalıştığı bi yerde yeni geleni adamlar yemeğe çağırmaz, aralarına almaz önce.
ki şöyle bi siktiredilmişliği içinde bi yaşasın. orada o yıllarını geçirmiştir sen sonradan gelip kendini ne zannediyorsundur?
aralarına girmek için oymak başına saygını ilan ediyor boyun eğiyor olman lazım.
eğerki oymak başına ters bi hareket yaptıysan haşa sözünün üstüne söz söylemiş kararını sorgulamış ol.
bütün herkes tarafından dışlanıp nasıl mobbinge maruz kalıyorsun ve terfi gibi olaylarda nasıl boku yiyorsun bi gör :)
arkadaşında dediği gibi,
"iş yerinde özgürlük beklemek saçma"
o yüzden boyun eğin arkadaşlar yoksa aç kalırsınız. :)
-
zeybekustasi bunu yazdı
gönül isterki herkes huzurlu mutlu olsun kimsenin hakkı yenmesin ama mümkün olmuyor.
benim değilde bi başka arkadaşın çalıştığı bi yerde yeni geleni adamlar yemeğe çağırmaz, aralarına almaz önce.
ki şöyle bi siktiredilmişliği içinde bi yaşasın. orada o yıllarını geçirmiştir sen sonradan gelip kendini ne zannediyorsundur?
aralarına girmek için oymak başına saygını ilan ediyor boyun eğiyor olman lazım.
eğerki oymak başına ters bi hareket yaptıysan haşa sözünün üstüne söz söylemiş kararını sorgulamış ol.
bütün herkes tarafından dışlanıp nasıl mobbinge maruz kalıyorsun ve terfi gibi olaylarda nasıl boku yiyorsun bi gör :)
arkadaşında dediği gibi,
Başkan sen geçen terfi aldım diye konu açan arkadaş değil miydin?
-
dostum, ben amirinin adiliğinden veya sana gıcık olan birinin şikayetinden olayların bu duruma geldiğini düşünmüyorum açıkçası.
çünkü hayvanların sevdiği insanlardan kimse gıcık kapmaz..
mesele gerçekten çalışanların bazılarının ciddi bir fobisi üzerine amire intikal etmiş olabilir.
çünkü gerçekten bazı insanlar akıl almaz derecede korkuyor.
misal bizim binanın bahçesinde 6-7 kedi vardır en az, her zaman hani binanın kedisi yani besleriz koruruz soğukta içeri alırız filan.
ama benim koca 27 yaşındaki kardeşim abi kapıda kedi var gel beni aşağıdan al der.
normalde binada 30 kişi yaşasa binada, 29 u kedilerden memnun olsa. sadece tek bir insanın böyle bir fobisi olması, maalesef kedilerin ordan gitmesini gerekli kılar.
yasalarda da böyledir. vicdanen de böyledir.
ama tabiki de bir gün mutlaka kedi köpekleri sevmeyi öğreteceğim kardeşime apartmandakilere de sokaktakilere de bakmaya devam edeceğim.
kızcağız belki de ben çok seviyorum kedileri diye sesini çıkarmıyor fakat görseniz üzülürsünüz haline.
kediyi görünce ceylan yavrusu gibi ağaçların arkasına saklanıp kıpırdamadan beni arıyor :)
-
skyvalet bunu yazdızeybekustasi bunu yazdı
arkadaşında dediği gibi,
Başkan sen geçen terfi aldım diye konu açan arkadaş değil miydin?
Kendimden bahsetmiyorum ki hocam.
Genel olarak duyduğum ekşide okuduğum yorumların bir bütünü.
Ayrıca birazda Kaan Sekban etkisi var kitabını yeni bitrdim onun etkisi :)
-
Nikoteen bunu yazdı
Çekinceni ve empatini anlıyorum dostum, düşünceliliğin için de teşekkür ediyorum fakat bu bana çok yanlış geliyor sadece vicdanen değil felsefik olarak da sırf hayatımı idame ettirebilmek adına böyle saçmalıklara boyun eğmek istemiyorum ve çok mantıklı bir nedeni var bence bunun çünkü o idame ettireceğim hayat "ben" olmadıktan sonra ne anlamı kalır ki ? Yani hayatı devam ettirmek yaşamak değildir bir düşünürün de dediği gibi.
Kendi kişisel inançlarımızdan taviz vere vere böyle yavşak bir topluma dönüştük. O yüzden bu düşüncen için seni takdir ediyorum. Tahribat ailesi olarak problem yaratan değil sorun çözen insanlar olduğumuza inanıyorum.
Amirin kıl bi herif, sendikan arkanda değil , hepimiz gibi işe ihtiyacın var. Bu hayvanseverlik işini gösteriş amaçlıda yapmıyorsun. Öyleyse bu lavuk bana emredemez ekseninden uzaklaşıp , kedileri nasıl beslemeye devam edebilirsin buna kafa yoralım.
---Çuval derken ? Kaç tane kedi var ? Sayısı çok fazlaysa eğer mevzu şudur , hayvanlar seyrek takıldığında kimse görüp farketmiyor , sen beslediğinde hepsi toplanınca çok fazla kedi olduğu ortaya çıkıyor. O tip bir ortamda, insan dışındaki her canlı tehlike arz ettiği için ortamdan uzaklaştırılması gerek. Amir belki bu kedi görüntüsünden rahatsız olmuştur. Onun sana kıl olma sebebini bulmakta önemli. Eğer olay kedi değilse başka birşeyden sana saracaktır.
Benim sana tavsiyem günde 3 kere , yalnız birer avuç kedi mamasını alakasız,ayak altı olmayan yerlere sallaman. Amaç hem senin beslediğin görünmesin hem kediler bir noktaya akın edip göze batmasın.
Çünkü göze batarlarsa zehirleyip öldürürler. Yanılıyor muyum ?
---
Vicdanının sesini dinle aklınla hareket et hocam. -
firma türk di mi ? :D
aklıma şey geldi, arkadaş anlattı (firma isimlerini belki yanlış hatırlıyorum) alcatel de çalışıyodu bu, sonra adamlar türkiye operasyonunu netaşa mı ne devretti. türk patronlar gelince ilk yaptıkları şeylerden biri mescidi kapamak ve namaz molalarını kaldırmak oldu.
bu arada adam belki "beslersek daha da çoğalır burdan gitmezler" modunda dır. mesela benim ev arkadaşı da besliyo ve ben beslemesini istemiyorum. çünkü ev tek katlı ve cam/kapı açık bırakınca bu beslediği kediler eve giriyor iki saat tüy/çamur temizlemeye uğraşıyorum sonra. amk kedileri çok yılışık, bir hayvan insana hiç yakınlık göstermeden nasıl bu kadar yılışabilir cidden aklım almıyo. bütün tavuktan çıkan bir ton kemiği veriyorum, kemiği yiyene kadar etrafımda fır dönen kedi doyunca siktirip gidiyo. sokak köpeğine versem iki saat yüzümü yalar teşekkür eder. ben ce sende siktiret kedileri, insanın tek gerçek dostu, bir insanı karşılıksız sevebilecek tek varlık köpektir
yerinde olsam facebooktaki falan hayvan gruplarından iki tane kedi aşığı travesti bulur rica ederim gelsinler sizin fabrikanın önünde (adamın adı neyse işte ahmet olsun) "ahmeeet paramıı verr orospu çocuğu" diye bağırsınlar.adam rezil olsun xd görsün kedilerle uğraşmak neymiş