İşe Yarar Webmaster Araçları (Html Sıfırlama Vs) ?
-
Neler kullanıyorsunuz ?
Html sıfırlama için yahoo'nun daha iyi olduğunu duymuştum mesela hangisini kullanıyorsunuz ?
Ajax kütüphanesi olarak jquery var fakat yine yahoo araçlarınıda kullananlar var.
---
Html, css, ajax için yada phpde veritabanı için kullandığınız scriptler varmı ? eburhan'ın vardı veritabanı için fakat; daha güzeli olduğunu düşündüğüm birşey yaptım kendi sitem ve kendi işlevlerim için.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Neler kullanıyorsunuz ?
Html sıfırlama için yahoo'nun daha iyi olduğunu duymuştum mesela hangisini kullanıyorsunuz ?
Ajax kütüphanesi olarak jquery var fakat yine yahoo araçlarınıda kullananlar var.
---
Html, css, ajax için yada phpde veritabanı için kullandığınız scriptler varmı ? eburhan'ın vardı veritabanı için fakat; daha güzeli olduğunu düşündüğüm birşey yaptım kendi sitem ve kendi işlevlerim için.
-----------------------------html sıfırlama degıldıde sanırım
reset.css fılan dı
mayerın reset css ı var
960 grid var
sunucutaramak icin sunucutara.com var
sonra chrome un css viever ve ögeyi denetmele olayları kaynak kodları olsun css goruntuleme ıcın gayet ıyıdır
color picker da kullanıyorum
-
css resetleme.Yahonun vardı sanırım o daha sağlam.
http://developer.yahoo.com/yui/reset/
burda sağlam şeyler var ;
http://developer.yahoo.com/yui/
fakat , hangisi daha sağlam ? explorer çok problemliydi , explorer ile girişi tamamen yasakladım.fakat geri kalan gecko, protesto, webkit ve khtml motorları ile full giriş sağlam olsun.Gerçi sorun çıkmadı da , bir standart olsun istiyorum sitenin.
-
piyasa en hakimi güçlüsü jquery dir google bile destekler yui gerilerde kaldı ajax ile veri işlemlerinde node.js genelde kullanılır facebookun alt yapısındada bu vardır.
mayerin reset css en iyisidir ve doğrusudur
chrome developer tools en iyi webmaster araçlarından biridir.
temiz css ile jquery ile temiz bi js kodlama ile internet explorera yasak koymanıza bile gerek kalmaz ie testlerim için microsoft internet explorer viewer kullanıyorum ie10'a kadar test edebiliyorsunuz.
-
eyvallah hocam.En kısa sürede dediklerine geçiş yapıcam.
node.js ve bir kaç araç daha duymuştum.v8 le ; fazlasıyla yöneldiler javascript işine.bir sürü şey çıktı.Çoğunun gerisinde kaldım fakat araştırıp başlmama gerek.
-
Operanın da uygulaması güzel. Renk kodunu felan hemen alabiliyorsun.
jQuery başlı başına bir olay. jQuery ile yeni uygulamalar geliştirecem yakında. ontedi.com adresinden yayınlarım.
-
sql için ezSql mi iyisi ?
-
Firefox Eklentileri:
1) Firebug (Sitede canlı canlı değişiklik yapmak istiyorsanız tam aradığınız bir eklenti.)
2) WorldIp eklentisi. Sitelerin detaylı bilgisini tarayıcıda göstermektedir.
Google Chrome Eklentileri:
1) Javascript Injector (Sitelerde javascript derlemesi yapabilirsiniz.)
2) Javascript Console (Yukarıdakinin özelliklerine benziyor.)
Diğer Araçlar:
1) Navicat adlı program SQL dilinde çok kolaylıklar sağlamaktadır. Kod tamamla, dizayn editor gibi süper uygulamaları mevcuttur.
2) Filezilla. Ücretsiz ftp programı
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
-
node.js napmış öyle ?? resmen uçmuşlar :S
şimdilik onu rafa kaldırayım.Javascript'i bol kullanmam gerek zaten.Özellikler ve arayüz için bir sürü efekt şu bu var.Dahası site tam bi ajax tarlası oldu (istesemde istemesemde).Javascript'i hızlandırmam gerekecek işime yarar.
Fakat; biraz zamanımı çalabilir.Sınıfları, hazır kütüphaneleri kullanıp, en hızlı şekilde siteyi bitirmem ve güvenlik, performans üstüne yönelmem lazım.Sanırm ondan sonra node.js güzel birşey olacak :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------sql için ezSql mi iyisi ?
-----------------------------bence mysqli sınıfını kullan derim php içinde yerleşik gelen gelişmiş bir sınıftır istersende mysql_connect - mysql_query gibi classic kodlama ilede mysqli_connect - mysqli_query şeklindede kullanılabiliniyor ama önerim bunu veya kendi sınıfını yazman kastırman ihtiyaclarına göre geliştirmendir.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------Firefox Eklentileri:
1) Firebug (Sitede canlı canlı değişiklik yapmak istiyorsanız tam aradığınız bir eklenti.)
2) WorldIp eklentisi. Sitelerin detaylı bilgisini tarayıcıda göstermektedir.
Google Chrome Eklentileri:
1) Javascript Injector (Sitelerde javascript derlemesi yapabilirsiniz.)
2) Javascript Console (Yukarıdakinin özelliklerine benziyor.)
Diğer Araçlar:
1) Navicat adlı program SQL dilinde çok kolaylıklar sağlamaktadır. Kod tamamla, dizayn editor gibi süper uygulamaları mevcuttur.
2) Filezilla. Ücretsiz ftp programı
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
-----------------------------navicat yerine mysql workbench tavsiye ederim en iyi bence ;)