folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Işık İle Isınan Kalorifer Sistemi ?

Işık İle Isınan Kalorifer Sistemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

müridler fikrim geldi :)

ben şimdi parça parça söyliyim siz parçaları birleştirin :)

malumunuz en ucuz ısı ve enerji kaynağı güneş.

ve kendisi bize ışık vasıtası ile ısısını yolluyor.

aynı mantık mikro dalga fırınlarda da var o da ışık ile içindeki yiyecekleri ısıtıyor.

demem o ki acaba fiberoptik kablo benzeri malzemeler kullanarak böyle bir şey yapabilir miyiz.

yani kombi yerine mikro dalga fırın benzeri ışıma yapan bi alet kullanacağız,

kalorifer peteklerinden de sıcak su değil de ışık gezecek :)

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirri
    sirri's avatar
    Erkek

çk radyasyonlu olur olurda :D

örn ufo dediğin mantık

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Olabilir.

Kullanacağın fiberin Güneşten gelen kızılötesini ( sanırım ısınmamıza bu katkıda bulunacak) emmemesi gerekiyor, yansıtması ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Yüzlerce fiberi yanyana döşemen gerekecek, malum cok incedir bu meret :) Fiberleri normalde kalorifer peteklerinin olduğu yerde  sonlandıracaksın. Petekler lamba gibi ışık saçacak, bunun önüne de ışığı emecek siyah bir plaka koyabilirsin, böylece bu siyah plaka ısınacak ve de peteklerin lamba gibi parlamasını engelleyecek.

Fiberlerin kaynağına da güneş ışığını toplayacak mercekler koyacaksın ki, işin zor kısmı burası gibi. Her bir fibere güneş ışınlarını iyi odaklayarak sokman gerekir. Tek mercek kullanırsan bir iki bilemedenin bir kaç düzine fibere ışık düzgün girer.

Belki nanoteknolojik yöntemlerle bir mercek dizisi yapıp fiberleri bunun altına eşleşecek şekilde yerleştirebilirsin.

Ayrıca, ışığı depolayamacağın için (belki bu da mümkündür, bilemiyorum), kış mevsimi için pek uygun olmayabilir. Geceleri ışık bulamazsın, kalorifere en çok ihtiyacın olan zamandır. Kış mevsiminde güneş pek fazla görünmeyebilir. Yani yapsan bile, uygulaması olur mu bilemiyorum.

Falan, filan işte.

Bir çok detay var, yapılamaz mı: bence yapılır. Bugün kullandığımız bir çok icatta ne kadar ince hesaplar ve mühendislik harikaları var, bilmeyen birine bilgisayar işlemcisini anlatsan imkansız yapılamaz der, ama adamlar yapıyor. Bu da yapılabilir bence, gerekli şey: Zaman, para ve kalifiye ekip.

Blue Screen of Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Öncelikle microdalga fırında ışık yoktur.Çok yüksek seviyelerde(radyonun 15-20 katı gibi) frekans yollıyarak besin içersindeki molekülleri harekete geçirerek ısıtır.Aynı zamanda bu frekans bazı maddeler tarafından emilmez yada kullanılamaz en büyük örnek havadır.Son olarak bu miktarda bir frekans yaratmak için çok yüksek bir enerji kullanılırki buda ev ısıtması için gerekli materyallerin ısıtılmasında  (çünkü evi direk ısıtamaz) çok ciddi enerji kullanımı gerektirir.Yüksek frekanstan dolayı maruz kalıcagın etkiyi hiç acmıyorum

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

Öncelikle microdalga fırında ışık yoktur.Çok yüksek seviyelerde(radyonun 15-20 katı gibi) frekans yollıyarak besin içersindeki molekülleri harekete geçirerek ısıtır.Aynı zamanda bu frekans bazı maddeler tarafından emilmez yada kullanılamaz en büyük örnek havadır.Son olarak bu miktarda bir frekans yaratmak için çok yüksek bir enerji kullanılırki buda ev ısıtması için gerekli materyallerin ısıtılmasında  (çünkü evi direk ısıtamaz) çok ciddi enerji kullanımı gerektirir.Yüksek frekanstan dolayı maruz kalıcagın etkiyi hiç acmıyorum

Mikrodalgadaki de ışık diye biliyorum. Frekansı (dalgaboyu) farklı diye göremiyoruz. Görebildiğimiz spektrumdaki elektromanyetik dalgaya ışık diyoruz.

Mikrodalganın Gönderdiği dalgaboyu da cep telefonumuzdaki ile çok yakındır. Cep telefonumuzda da mikrodalga kullanıyoruz, mikrodalga fırında da.

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek
    hmm şimdi düşündüm de eğer böyle daha ekonomik olsaydı doğalgaz kombi yerine zaten böyle bir sistem kullanırlardı. yani suyu doğalgazla değil de mikradalga benzeri dedğiğim zımbırtı ile ısıtıp devirdaim ettirilerdi :)

ama aklımda meslenin çıkış noktası ışığın ısıyı taşırken suya nazaran daha az enerji kaybetmesiydi. yani kombiniz ışık parçacıkları (o dalgaboyunun ismini bilmiyorum işte ondan)üretecek fiber borular vastasıyla taşınacak, peteğe geldiğinde de (petek fiber değil) peteği ısıtacak... diye bir sistem düşünmüştüm :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Mikrodalgadaki de ışık diye biliyorum. Frekansı (dalgaboyu) farklı diye göremiyoruz. Görebildiğimiz spektrumdaki elektromanyetik dalgaya ışık diyoruz.

Mikrodalganın Gönderdiği dalgaboyu da cep telefonumuzdaki ile çok yakındır. Cep telefonumuzda da mikrodalga kullanıyoruz, mikrodalga fırında da.

Bu mantıkla ceptelefonlarının yada radyoların sinyallerininde ışık olması lazım ama degiller.Yolladıgı dalga elektromanyetiktir.Micro dalga 2.54GHZ ile çalışırken Ceptelefonları 3G için 2GH civarlarında çalışması lazım aslında bakarsak çokta yakın degiller.Gsm'de dalga boyu kullanılan modulasyona göre degişmesi gerekir.

Burda bir ek koymam lazım ışıkta elektromanyetik bir dalgadır ama belli özellikleri farklı.Frekans artıkca verdikleri tepkiler degişmeye başlıyor.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek
    MaviEkran bunu yazdı:

Olabilir.

Kullanacağın fiberin Güneşten gelen kızılötesini ( sanırım ısınmamıza bu katkıda bulunacak) emmemesi gerekiyor, yansıtması ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Yüzlerce fiberi yanyana döşemen gerekecek, malum cok incedir bu meret :) Fiberleri normalde kalorifer peteklerinin olduğu yerde  sonlandıracaksın. Petekler lamba gibi ışık saçacak, bunun önüne de ışığı emecek siyah bir plaka koyabilirsin, böylece bu siyah plaka ısınacak ve de peteklerin lamba gibi parlamasını engelleyecek.

Fiberlerin kaynağına da güneş ışığını toplayacak mercekler koyacaksın ki, işin zor kısmı burası gibi. Her bir fibere güneş ışınlarını iyi odaklayarak sokman gerekir. Tek mercek kullanırsan bir iki bilemedenin bir kaç düzine fibere ışık düzgün girer.

Belki nanoteknolojik yöntemlerle bir mercek dizisi yapıp fiberleri bunun altına eşleşecek şekilde yerleştirebilirsin.

Ayrıca, ışığı depolayamacağın için (belki bu da mümkündür, bilemiyorum), kış mevsimi için pek uygun olmayabilir. Geceleri ışık bulamazsın, kalorifere en çok ihtiyacın olan zamandır. Kış mevsiminde güneş pek fazla görünmeyebilir. Yani yapsan bile, uygulaması olur mu bilemiyorum.

Falan, filan işte.

Bir çok detay var, yapılamaz mı: bence yapılır. Bugün kullandığımız bir çok icatta ne kadar ince hesaplar ve mühendislik harikaları var, bilmeyen birine bilgisayar işlemcisini anlatsan imkansız yapılamaz der, ama adamlar yapıyor. Bu da yapılabilir bence, gerekli şey: Zaman, para ve kalifiye ekip.

hocam teşekkür ederim msjın için eline sağlık :)

direkt güneşten enerji almayı kastetmemiştim aslında

ama sen daha da farklı bi boyut kazandrmışsın.

ben daha basit bi sistem düşünmüştüm :)

MaviEkran bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

evet hocam mikro dalgadakinin dalga boyu farklı o yüzden göremiyoruz

zaten evi direk mikrodalga ışınlarıyla -her neyse işte o dalganın adı- işte onunla ısıtmıyıcaz

ışık kapalı bi sistem içinde dolaşacak :)

fiberoptik borular vasıyla aktarılacak peteğe gelince ısıtma işlemi yapacak

peteği mikrodalgadaki yiyecekler gibi düşün

petek ısınacak ve ortamı ısıtacak :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

MaviEkran bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Bu mantıkla ceptelefonlarının yada radyoların sinyallerininde ışık olması lazım ama degiller.Yolladıgı dalga elektromanyetiktir.Micro dalga 2.54GHZ ile çalışırken Ceptelefonları 3G için 2GH civarlarında çalışması lazım aslında bakarsak çokta yakın degiller.Gsm'de dalga boyu kullanılan modulasyona göre degişmesi gerekir.

Burda bir ek koymam lazım ışıkta elektromanyetik bir dalgadır ama belli özellikleri farklı.Frekans artıkca verdikleri tepkiler degişmeye başlıyor.

Doğrudur, ceptelefonları ve radyo sinyalleri de ışıktır, sadece görünür spektrumda değildir.

Cep telefonlarının da 2.5 GHZ ile haberleşenleri görülmüştür. UMTS-FDD 7. kanal bu frekanslara tekabul eder.

Sonuç olarak, ışık; radyo dalgası; mikrodalga fırının dalgası hepsi aynı şey: elekromanyetik dalga sadece frekansları veya diğer bir deyişle renkleri farklı.

Daha fazla bilgi için Maxwell Kanunları ve Işığın dalga denklemlerini incelemeni öneririm. 1862'de Maxwell ışın da bir elektromanyetik dalga olduğunu ilk kez belirtmiştir.

Blue Screen of Death
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

güneş enerjisinden yeterli verim alınsa zaten banyo suyunu ısıtan sistem kaloriferi de ısıtır. bununla birlikte kaloriferli sistemde ısınan sudaki ısı yayılarak evi ısıtır. ışık sadece borunun içinden geçecekse hiçbişeye faydası olmaz. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

bahsettiğini anladım ancak düzeltilmesi gereken ilk nokta, ışık kelimesi. ışık yerine ışın dersek daha doğru olur. farklı frekanstaki sinyallerle, ışınlarla ısınma sağlanıyor. ışık teriminin daha özel bir tanımı var.

ister mikrodalgada olsun, ister güneş panellerinde, yani ışın ile ısınma yöntemlerinin hepsinde ışının, ısınması istenilen yüzeye 90 derecelik dik bir açıyla düşmesi istenir. daha düşük ve yüksek açıyla düşen ışınların ısıya dönüşmesindeki verimi yok denecek kadar azdır.

güneş ışınlarının farklı açıdaki yansımalarında da dünyanın ya da insan vücudunun ısınmanın sağlanması, güneşin çok yüksek enerjiyle patlamalar yapması ve dünyaya çok yakınlığı sebebi iledir. yani ışınlarla değil, bizzat güneşin kendi ısısıyla ısınıyoruz.

bahsettiğine gelince, ışının bir kablo içinden geçmesi, mikrodalgaya camından bakmaktan farklı değildir. cama dokunsan bile, herhangi bir sıcaklık hissetmeyeceksin. ha kablonun sonunda (yani petekte) dik bir yüzey sağlanır da, yüksek frekanslı ışınla ısınması sağlanırsa, petek ısınır, dolayısıyla ev ısınır diyorsan, onun da maliyetinin hakı bokunu geçer mahiyette olacağını düşünüyorum. tabi ki yine de düşünülebilir. benden bu kadar.

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 2793 Toplam Mesaj: 13