İsimler Ve İsimlendirmeler Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pillibebek
    pillibebek's avatar
    Erkek
    Kendi yazdığım bi deneme.Arada yaparım böyLe şeyler..Paylaşmask istedim sizlerle

PİLLİBEBEK DENEME III
    İSİMLER VE İSİMLENDİRMELER ÜZERİNE RUHA VEDA...
    Umarsız bir gece ve ne kadar belirsiz olsada ben sadece nereye varacağımı düşünmeden hareket ettim.Esen rüzgar umrumda değildi,ya fırtınaya dönüşseydi...Ve nereden çıktı bu yıldızlar oysa benim ki tek değil miydi?Ben ellerinde ne kadar oyalandım hayat söyle, gözlerimi kapadığımda ne kadar eğlendin benimle?Ben seni düşünmezken sen nasıl kurcaladın beynimi
    ve nasıl dahil ettin oyunlarına ben istemeden,farkında olmadan buldum kendimi çıkmazında ve nasıl bir gerçek yarattın ki kendi gerçeğimin içinde kayboldum!Gölgemi esir eden yalnızlığına kendimi denk tuttum...Ben seni nasıl anlamaya calıstım hayat!Sen bana hiç cevap vermezken,ben sana nasıl arka arkaya sorular yönelttim usanmadan...
    Çaresizim dediğim anda nasıl nefret ederdim kendimden, nasıl güçlü taklidi yapardım başlarda sonra da bakardım birdenbire güçlenmişim.Oysa şimdi düşünüyorum da kendimi mi kandırmısım acaba? Hayat, sen mi yaptın beni böylesine iyi bir oyuncu her sahne kendime?...
    Bir de en sevdiğim şarkıları gecenin tam ortasında kulağıma fısıldayıp,beni kendimden geçirmen...Yokluğunu hissederek korkmak...Korkunun ne olduğunu düşünürken daha....Ben kendi felsefeme yenik düştüm en acısıda bu olsa gerek...
    Hayat,bana duyup duyabileceğim en ağır sözleri sarfettin,daha fazlası olamaz biliyorum.Nasıl diye sorma, ki sormazsın zaten. Bilmiyorum...
    En güzel tınılarını duyup ezberlemeye hevesliyken,içimde yanan ateşi nasıl bir anda söndürdün?Ben nasıl dönüp gitim arkamı,ilk defa hemde sana karşı?!Ben ne oldum, beni ne yaptın?...Suçum seni isimlendirmek miydi yoksa?Görüntünün aksine ben nasıl içten içe eridim...Ki aslında eridiğimi hiç bir zaman kabullenemedim, en güçlü bendim ya hep ben olcaktım.Sonuna kadar yıkılmadan,ağlamadan duracaktım.Elimde olmadan düşse bile gözyasım,süzülse yanaklarımdan çizdiği yolla gurur duyacaktım.
    Oysa anladım ki tuzluymuş gözyaşı ve yağmur yağsa bile boğulabiliyormus insan.Ve karanlık hakkında da yanılmısım!Aslında kurtarıcı değilmiş,gizlemezmiş seni sadece örtermiş üzerini ve yok sayarken sen çıkarmıs karşına en acı haliyle...Her ne kadar "Alışığım hayal kırıklıklarına", desende yinede yanarmış canın...Ve hiç beklemediğin bir anda arabeskleşebilirmişsin ruhunda ve sonra bir de bunun nefreti...
    Ne söylesem boş,ne söylesem anlamsız...
    Devam hep devam, durmaca yok hep koşmaca! nereden gelir bu sahne replikleri aklına daha ne kadar oyalanacaksın burda?...Hadi kalk git uyku denilen yumusak hayalin koynuna,bir süre sarılır sakınır seni korkulardan.Huzuru tattırır ucundan köşesinden...Fkir sahibi olursun bilinmezden ve isimler deyip susarsın belki,arkasından başka bir cümle kurmazsın.Tüm isimler bir yerden sonra demodeleşmiyor mu?Tüm isimler arabeskleşmiyor mu ?...
    Pişman mısın?Hayır.E o zaman?Ne anlatıyorsun?Nereye varacaksın?Ne düşünüyorsun? Kafanda ne olduğunu bilmeden,düşünmeden yazıyorsun değil mi?Belki kendin bile okumayacaksın bir daha ama hayır değil mi...İçinden gelen bu... Peki ya kimsen olmadığının farkında mısın?...
    O sana hep derdi ya," Kimsemiz yok birbirimizden başka bir gün anlayacaksın." o içindeki ....Haklımıymıs.Onu anlıyor musun yavaş yavas?Hani gülüp geçiyordun ya,şimdi o güzel yüzün ne durumda?Şimdi o parlayan gözlerin matlaştı mı? ya o eşsiz tebessümün...Hani çok güzeldin ya(!) hani karşı konulmazdın o kadar güveniyordun kendine!Sen tektin ama birşeyi esgeçtin;sen kendin için tektin!
    Artık neresine bakarsan bak aynı şeyi göreceksin.Boşver sen alışırsın, sana böyle öğretildi.Sen bunuda yaparsın...Hadi oğlum kandır kendini... hadi oğlum sağlam bas adımlarını!Hadi korkma,hadi durma!Koş koş yorulmak yok....
    PİLLİBEBEK

İç güdüyü Tanrı;Aklı ise İnsan Güder.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    Hangi kitaptan çaldın la doğru söle :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pillibebek
    pillibebek's avatar
    Erkek
    buLabiLirsen o kitabı aLacam sana:D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    Hala sorular soruyorsun (:

gerçekten güzel cümleler..

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pillibebek
    pillibebek's avatar
    Erkek
    EyvaLLah sağoLasın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    bende yapıyorummm....ama bir işe yaramıyor.. yaptıgımla kalıyosun.. o yıllarca orda kalıyor sadece hiç çıkmayacak bir leke gibi hissediyosun...
    her cümleye duygunu katmıssın abi...
    cok acı geldi bana...

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    impressiveboy
    impressiveboy's avatar
    Erkek
    sen bunu bi yerden çalmadığına eminsin de mi

Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi ÇILGIN bana zincir vuracakmış ŞAŞARIM!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Mükemmel olmuş, etkileyici. Bazı yerleri Yılmaz Erdoğan'ın şiirlerindeki üslubu anımsattı bana. Sıradışı benzetmelerle ve kelime oyunlarıyla anlatır anlatacağını oda..

Ben kendi felsefeme yenik düştüm en acısıda bu olsa gerek...

Bu sözü tuttum...

Her Hakkım Saklıdır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    yok guzel olmus baya calıntı dilde insan duygusal bi warlık aynı seleri dusunebilio birbirile belki esinlemiştir ama ozgun olmus yazın eline saglık=)

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pillibebek
    pillibebek's avatar
    Erkek
    aLıntı çaLıntı faLan değiL

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    öyle olduğunu düşünmüyorum...

çok güzel bir yazı, kalemine ve yüreğine sağlık...

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
Toplam Hit: 2365 Toplam Mesaj: 15