Işınlanma İle İlgili Soru ?
-
Selamun Aleyküm Hayırlı Akşamlar
arkadaş ışınlanma diye bir şey söyledi ama düşündüm büyük bi soru işareti oldu bu :S
şimdi ben burdayım ve bir şey var ondan geçiyorum mesela kocaelideyim adanaya geçiyorum :S arkadaş yanlışmı anlattı benmi yanlış anlamadım bilmiyorum japonlar bulmuş sözde ama daha ilerletme durumundaymış
böyle birşey var ise hakkında bilgi veririmisiniz yoksa ta amk onun
-
yapılabildiğini duymadım daha ;)
-
hocam, ışınlanma temel olarak seni enerjiye dönüştürüp ,o enerjiyi taşıyıp(ışınlayıp) ,ışınlandığın yerde tekrar vücüda dönüştürmek.
haberlerde falan vardı atom ışınlama falan diye ama bize gelmesi çok uzun sürer -
o işlem seni çok kucuk parçalara ayırıp..sonra tekrar ışınlanacak yerde birleştirmeye yarıyor..
Ve şu anki çalşmaları öyle insan kadar büyük değil..
Çok kuck şeyler üzerine ..çok çok kucuk şeyler üzerine olması laızm..
Ve şöyle bi sorunları vardı..parçlara ayırdıkdan sonra..tekrar birleştirememe..yani atom parçalarına ayırıyorlar..ama sonra ışınlandığı yerde tek parça halinde olmuyor..Valla yıllar önce böyle şeyler okumuştum..Ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilmiyorum.. -
hacı fizik derslerini hiç mi dinlemedin amk :-)
yoksa einstein denen adamı hiç mi duymadın :-)
-
küçük parçalara bölüp bazı parçaları koymassa makina... sonuçta makina güven olmaz.. Bence bizim nesil ölene kadar ışınlanma geldi gelecek diye konuşur.. bizden sonrakiler görecek herhalde.. o yüzden koy ver gitsin hocam..
-
bi ara bi fareyi ışınlamışlardı ama yarım yamalak çıkmıştı hayvancağız. ama merak etme isviçreli bilim adamları çalışıyormuş :p
-
hocam buna benzer bişi hayvanlar üzerinde denenmiş yanlış hatırlamıyorsam daha parçaları bulunamamış..!
-
şu ana kadar 16 km lik bir mesafede veri ışınlanabildiğini duydum. ama canlı veya cisim ışınlaması şu aanki teknolojiyle mümkün değil.
-
benim kafama takılan şu canlıyı ışınladıklarını düşünelim akıl nolucak ruh falan? ne acayip işler bunlar mk
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
benim kafama takılan şu canlıyı ışınladıklarını düşünelim akıl nolucak ruh falan? ne acayip işler bunlar mk
-----------------------------anlamadım gitti bende