İslamda Diğer Dinlere Hoşgörü Var Mı?
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------Başlığa cvp : Var...
Araştırsan namütenahi örneklerini bulabilirsin.
Görmek istemezsen nihayetsiz hadise cereyan etse önünde ikna olmazsın.
-----------------------------Abicim bak araştırmayı yapmışım ayetleri getirmişim "görmek istemezsen göremezsin" gibi açıklamalar yerine bana neden bu ayetlerde diğer dinlere karşı bir agresif tavrın olduğunu söylemelisin.
-----------------------------Kardeş senin atesit olduğunu hatırlıyorum.eğer dinle alakalı bişey sorup öğrenmek istiyosan,öncelikle Allah'ın varlığı hakkında kanıt araman gerektiğini düşünüyorum.
Bu konuda vereceğimiz herhangi bi cvpla ikna olacağını sanmıyorum.Tartışmaktan başka bi işe yaramayacak.
-
kuran bir bütündür okuyosan en başından okuyacaksın sonuna kadar yeri gelir helak ettik der yeri gelir yücelttik göğe
yükselttik der bu öncesi ve sonrasında ki 10 ayete kadar bağlantılı olur ayıklayıp ayıklayıp buraya getirme kimse burda
yaratıcının kelamını yargılayamaz yorum yapmadan önce hepsini okuyun kitabın
-
SWAT'ı yanlış anlamışım özür dilerim:D
-
İslam da hoşgörü sonsuz, ama bende hoşgörü yok seni dövme konusunda kararlıyım :) nese msn den devam edem kaydırmaya :)
-
yunusemre bunu yazdı:
SWAT bunu yazdı:
-----------------------------hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo????Murit kuranda gecen ayetlerden ornek sunmus...
kafasından bişey yazmıyorkii??Yani gormek istedigi bişey yok ogrenmek istedigi bişey var ve o yuzden de kuran'a
bakmıs...
-----------------------------:( -hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo- ya bi doğru oku yaaaa
nasıl görmek istiyosan öyle bakarsın--
-----------------------------iyide ben sana cevap vermedimki????sen yazdıktan sonra baktım da senin yazdıgın seyle benim yazdımgım
sey aynı kapıya cıkıyo takılmayın bolee seylere :D:D:Dhem yanlıs okuduysamda canım saolsunnn
-
Hoşgörü ? Saçma sorular sormayin..İslam, İnsanlık alemine gönderilen en son dindir ondan önceki butun dinler. gecersizdir..Cunku tevhid inancı diğer dinlerde zamanla kaybolmuştur.
Güneş dururken elfenerine ihtiyac yoktur.
-
tugra bunu yazdı:
-----------------------------kuran bir bütündür okuyosan en başından okuyacaksın sonuna kadar yeri gelir helak ettik der yeri gelir yücelttik göğe
yükselttik der bu öncesi ve sonrasında ki 10 ayete kadar bağlantılı olur ayıklayıp ayıklayıp buraya getirme kimse burda
yaratıcının kelamını yargılayamaz yorum yapmadan önce hepsini okuyun kitabın
neden burada kimse allahın kelamını yargılayamaz? burada islami bir yönetim mi var?ben seninle iyi geçinsem,güzel sözler söylesem sürekli, ama bir gün çıkıp anana bacına küfretsem bana dalarsın değil mi:D işte Z-CHAN da bu rahatsız edici kısımları bulmuş.
ayrıca kuranın hepsini okumasaydı ayıklayamazdı o kadat ayeti bence...
-
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------Hoşgörü ? Saçma sorular sormayin..İslam, İnsanlık alemine gönderilen en son dindir ondan önceki butun dinler. gecersizdir..Cunku tevhid inancı diğer dinlerde zamanla kaybolmuştur.
Güneş dururken elfenerine ihtiyac yoktur.
biz burada diğer dinlerin geçerliliğini tartışmıyoruz.burada tartışılan islamda diğer dinlere hoşgörü olup olmadığıdır...
-
ya biraz kafa a.q! ne dio onları dost edinmeyin uzak durun dio, çünkü sora bu zchan gibiler gelip kafanızı karıştırmaya sizi yoldan çıkarmaya çalışır dio, gidip de her ördüün gavuru boğazla demio ki, hem başka bi ayette de denio "senin dinin sana benim dinim bana" deyip geçiseksin dio, bilip bilmeden konuşmayın a.q
-
PIROMANTANRI bunu yazdı:
SWAT bunu yazdı:
-----------------------------hocam nasıl gormek istiyosan oyle gorursun nasıl oluyo????Murit kuranda gecen ayetlerden ornek sunmus...
kafasından bişey yazmıyorkii??Yani gormek istedigi bişey yok ogrenmek istedigi bişey var ve o yuzden de kuran'a
bakmıs...
sen müslüman doğdun değil mi? her şeyi biliyordun doğduğunda dininle ilgili sanki. Z-CHAN doğru olanı yapmış ve sizin dininizi sizin dininizin kurallarıyla eleştirmiş. daha güzel bir eleştiri şekli düşünemiyorum ben arkadaşım...
hocam yanlıs anlıyosunuz yada ben ben yanlıs anlattım;;bende Z-CHAN ın destekcisiyim...dedigin gibi dini arastırmakbazen eleştirmek en dogrusudur...Genelde dini onun bunun demesiyle veya ailemizin bize ogrettigi sekilde yasıyoruz...