İslamla İlgili Bir Soru
-
öncelikle şunu söyliyim. ya ülkemde yetişen gençlik bozulmaya başladı yada tarikatımız dini bir tarikata dönmeye başladı. Fettoş efendiden deli saitten geçilmez oldu tarikat. niye kimse hala ortaçağ karanlığını bir türlü aşamayan, kendinden başka görüşte olanları hazmedemeyen, küfreden, ama israil ve amerikan zulmüne bir türlü karşı koyamayan, kadınları ikinci sınıf gören, ve bunu sağlayan hantal yapının reformize edilmesini bile günah görenleri tartışmıyor. Tartışma doğruları ortaya çıkarır. İnanan inanmayan tartışsın, doğrular ortaya çıksın. herşey apaçıklığıyla görülsün. çocuklar sadece ama sadece doğruları gördükten sonra istedikleri gibi zincirsiz yaşasın.
-
Burda senin anlattıkların dışınca yapılan birşey mi var ?
-
teodos arkadaşım insalara hakaret etmeyi bırak, deli sait dediğin, said nursi 6000 sayfalık eşi benzeri olmayan bir külliyat yazmıştır, bu kadar bilgi birikimine sahip bir insan deli oluyorsa merak ediyorum biz ne oluyoruz acaba...
Kadınları ikinci sınıf gören insanlar islamiyeti anlamayan veya onu karalamak için at gözlüğüyle bakanlardır.İslamiyette herşey doğru, nettir. İnsanlar islam dan ne kadar uzaklaşırsa o kadar çok bozuluyor, şuan çoğu kişinin yaşadığı "PİÇ" yaşama bakın bakalım. Halkımız uyutuluyor işte bu yüzden.Bunlara her zaman karşıyız, kendi çapımda da gerekli işleri yapıyorum -
@ teodos :
deli dediin adamın eserLerinin çeyreğindeki biLgi sende olsa köprüden atla desen atlarım...
geLeLim kadınların 2. snıf insan olması saçmaLıgına.. arabistanda kız cocukLarını "dayı" ya götürürlerdi.. dayı canlı canlı gömülmekti..
bunu engelleyen islamiyet oldu!
kadınlara en az erkekler kadar hak tanıyan yine islamiyettir! -
beyni kemikleşmiş adamlara birşey anlatılmaz.İslamiyeti sağdan soldan duyduklarını sanıyorlar, islamin ne denli eksiksiz, müthiş olduğunun farkında olmayan çook insalar var. Onlara acıyorum sadece. (teodos sözlerim direk sana değil, anlamak isteyenedir)
-
elbette MungaBunga gerçek o, ama insanlarımız o lafı bile çeviriyor
Burda tebliği şarttır, onun böyle istedi diye bırakmak yanlıştır.Kendi dinini anlatacaksın, gerçekleri anlatacaksın, yani teblig ve bu tebliği farzdır senin üstüne.Sonra o vatanda ister gelir ister gelmez ama sen tebliğ etmen gerek.. -
elalem seyh saidi ile saidi nursiyi karıstırıyor mu banm öle geliyor?
-
xxx_simiyagov_xxx dediğin gibi insaları tanıdım, ikisini birbirine karıştırıyor.Said Nursi bir Allah dostudur, Atatürk tarafından sürgüne gönderilmiştir, 3 yıl rusyada 30 yılda türkiyede çeşitli yerlerde yatmıştır.Risale-i Nur Külliyatını orda kaleme almıştır, dni görevlisi olarak çalıştığı zamanda (Atatürk getirdi başa) kazandığı parayla kitaplarını bastırıp halka ücretsiz dağıtmıştır.
Şeyh sait ise dini istismar eden,Kürt Teali Cemiyeti Başkanıdır.. -
yok öle bir şey kandırmaca..okumayan insanımın hali işte ....
-
yaw todos dostum sen de mi tabuları olanlardansın?? ortaçağ karanlığı bile olsa inanç.. toplumların gelişmesini engellemez. öyle olsaydı israilin bugün afrika kabilelerinden daha geride olması gerekmez miydi??
adamlar heryeri kasıp kavuruyor. ama insanlar inançlarını yanlış anlıyorlarsa bunda inanç sisteminin ne kabahati var??
insan inançsız bile olabilir ama ainançsız olmak inanca karşı gelmeyi mi gerektiriyor? yani ülkemizde malesef bu iki tip insan var. 1. inançlı olanlar 2. (inançlı ve inançsız olabilen ama) inanca karşı olanlar:S garip deil mi??
Toplam Hit: 9479 Toplam Mesaj: 62