İşlemci Önerileriniz
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------AMD Athlon II X2 250 var 85$ + kdv. 2 çekirdek, 3Ghz, 2mb L2 cache, 45nm vs. Bu işini görür herhalde.
-----------------------------Benim şimdiki işlemcim AMD athlon 64 x2 dual core Processor 4000+ 2,11 GHz. Önerdiğinle performans bakımından pek bir fark yok.
amd-x önerin hoşuma gitti :\ Tabii başka alternatiflere de bakmak isterim.
-----------------------------Rica ederim hocam :) yanlız bi üst modellere kafa tutacak şekilde tasarlanmıs F/p kralı deniyor. ( öyle deniyor =D ) Sen bana limit söylersen işlemci konusunda en uygun en sağlıklı şekilde yardım ederim :)
-
AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p
Teknik Özellikler:
Üretici : AMD
İşlemci Tipi : Masaüstü
Ürün Adı : Phenom II 940 Deneb
Ürün Modeli : HDZ940XCGIBOX
Soket Tipi : Socket AM2+Teknik Özellikler :
Revision C2
Çekirdek Sayısı : Quad Core - 4 Çekirdek
Çekirdek Hızı (Core Clock) : 3.0 GHz
HyperTransport (HT) Bus : 1800MHz (3600 MT/s)
Thermal Güç : 125 W
Max Temps (C) : 62'C
L1 Cache Size (KB) : 128
L1 Cache Count : 4
L2 Cache Size (KB) 512
L2 Cache Count : 4
L3 Cache Size (KB) : 6144
Üretim Teknolojisi : 45 nm
64 Bit Desteği : Evet
32 Bit Desteği : Evet
Hyper-Transport Desteği : Evet
Virtualization Technology Desteği : Evet
Voltaj : 0.875 - 1.5 V
Soğutma Tipi : Heatsink ve Fan İçerir...Desteklenen Teknolojiler :
MMX
SSE
SSE2
SSE3
Enhanced 3DNow!
Cool'n'Quiet
HyperTransport 3.0
SSE4a372 ytl alternatif olarak 3 4 sene seni kesinlikle yolda bırakmaz he sıkılırım değiştireyim dersen o sana kalmış . Biraz maddi durumu düzeltsem bende bu tip işlemcilerden yanayım çok aşırıda para vermek istemiyorum. Beni yarı yolda bırakmasın yeter . Basit bir ip ucu da vereyim Hyper Transport desteğine işlemcilerde dikkat et aldıktan sora dedikleri gibi cıkmayabilir soradan canını sıkabilir . bu 2 onerim eğer bütcene uygunsa .. Hiç kacırmamanı oneririm :) ve işlemciyi aldın taktıktan 1.5 2 sene sora kaliteli Pasta ile pastasını değiştirmeyi de unutma :) hem ömüre ömür hemde performas acısından daha yararlı olur.
-
Dediğim gibi önemli olan performans/fiyat. 250-300 lira civarı. Ama bütçeyi kasabilirim tabii.
-
Hocam o zaman kasabilirsen " AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p " tam işini gorcek tipten :)
-
Avatarımdanda Anlaşaılacagı Üzere AMD Phenom™ II X2 550 :) Rulz AMD / ATİ / LİNUX
-
AMD athlon 64 x2 dual core Processor 4000
AMD Athlon II X2 250 (3GHz) arasında çok bi fark yok derken senin işlemçinden abartısız 2 kat daha ii bir işlemçidir üstelikde 45nm bi işlemçidir yane stock fanla bunu çok rahat 3.3 çivarı overclock yaparsın.sendeki işlemçi artık piyasada bile satılmayan oldukça eski bir işlemçi hoçam bunla değişip oldukça güzel performans alabilirsin yalnız bu işlemçiler yeni seri athlon yane AM3 938Pin soket anakartın desteklemiyor olabilir.
350 ytl çivarında bu işlemçide oldukça iyi bir işlemçidir tabiki biraz pahalı.
AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p
Bu işlemçininde güzel overclock potansiyeli var.
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p
Teknik Özellikler:
Üretici : AMD
İşlemci Tipi : Masaüstü
Ürün Adı : Phenom II 940 Deneb
Ürün Modeli : HDZ940XCGIBOX
Soket Tipi : Socket AM2+Teknik Özellikler :
Revision C2
Çekirdek Sayısı : Quad Core - 4 Çekirdek
Çekirdek Hızı (Core Clock) : 3.0 GHz
HyperTransport (HT) Bus : 1800MHz (3600 MT/s)
Thermal Güç : 125 W
Max Temps (C) : 62'C
L1 Cache Size (KB) : 128
L1 Cache Count : 4
L2 Cache Size (KB) 512
L2 Cache Count : 4
L3 Cache Size (KB) : 6144
Üretim Teknolojisi : 45 nm
64 Bit Desteği : Evet
32 Bit Desteği : Evet
Hyper-Transport Desteği : Evet
Virtualization Technology Desteği : Evet
Voltaj : 0.875 - 1.5 V
Soğutma Tipi : Heatsink ve Fan İçerir...Desteklenen Teknolojiler :
MMX
SSE
SSE2
SSE3
Enhanced 3DNow!
Cool'n'Quiet
HyperTransport 3.0
SSE4a372 ytl alternatif olarak 3 4 sene seni kesinlikle yolda bırakmaz he sıkılırım değiştireyim dersen o sana kalmış . Biraz maddi durumu düzeltsem bende bu tip işlemcilerden yanayım çok aşırıda para vermek istemiyorum. Beni yarı yolda bırakmasın yeter . Basit bir ip ucu da vereyim Hyper Transport desteğine işlemcilerde dikkat et aldıktan sora dedikleri gibi cıkmayabilir soradan canını sıkabilir . bu 2 onerim eğer bütcene uygunsa .. Hiç kacırmamanı oneririm :) ve işlemciyi aldın taktıktan 1.5 2 sene sora kaliteli Pasta ile pastasını değiştirmeyi de unutma :) hem ömüre ömür hemde performas acısından daha yararlı olur.
-----------------------------peki Arkadasım bende bisi sorabilirmiyim ben bu işlemciyi alsam pc imdeki ramleri ekran kartını kullanabilirmiyim ?
-
amd ciler basmış uleyyynnnn burayı yığarım nan hepinizi :)))))
intel hocam intel intelden şaşmıcan :))
Intel® Core™ i7 extreme processor =)
- Sekiz yazılım işlem parçası arasında ayap zekayı, fizikleri ve işlemeyi dağıtan teknolojil ile yüksek işlem parçalı oyunlar için akıcılık ve gerçekçiliğin keyfini çıkarın
- Talepkar uygulamalarda %25'e kadar daha hızlı çoklu görevde bulunun‡3
- Intel® Turbo Boost teknolojisi sayesinde talepkar uygulamalar için hızı maksimuma çıkarın◊1, bu teknoloji performansı iş yükünüze göre hızlandırır
- Intel® Hyper-Threading teknolojili, 4 çekirdek ve 8 işlem parçacıklı performans güçlerinin birleştirilmesiyle yüksek işlem parçalı uygulamaları açın◊2
- Aşırı hız koruması kalktığından sisteminizi maksimum performans için ayarlayın‡2
yada..Intel® Core™2 Duo extreme processor =)
- Intel® dört çekirdekli işlemci performansı ve 12MB ortak L2 ön belleği ile sağlanan rakipsiz gerçekliğin intikamı ile karmaşık fizikler, yapay zeka (AI) ve çok işlem parçacıklı oyunlarda ipleri ele alın
- İnanılmaz oyun oynama performansı için 1333 MHz ön veri yolu (FSB) ile “sanalınıza” bir gerçeklik katacaktır.
- HD video şfreleme gibi yoğun mutlimedya uygulamaları için yüzde 40 daha fazla performans ile multimedya deneyiminizi yeniden tanımlayın‡1.|
- Fotoğraf düzenleme, rötuşlama ve yayınlama gibi uygulamalarda %13'lük performans kazanımı için 45nm hafniyumlu devre ile mevcut en gelişmiş işlemci teknolojisine sahip olun‡4
Intel® Core™ i7-975 processor Extreme Edition
yada
Intel® Core™ i7-950 processor and Intel® Core™ i7-920 processor
tavsie ederim ;)
-
hocam paran varsa İ7 tek gecerım : )
-
intelde bana oyunları canavar gibi oynatacak takılma yapmıcak bi işlemci tavsiye edin 250 tl sinirli
cod5 mp oynuyoruz