İşlemcinin Pini Kırıldı
-
sa müritler geçen eve geldigimde pcnin açılmadııgını gördüm kısacası power tuşuna bastıgım zaman pc ateşliyor ama ekrana görüntü gelmiyordu tozlanmıstır dedim söktüm tek tek temizledim işlemciyi sökerken elimden düştü ve 4 tane pini yamuldu 3ünü düzelttim fakat tekini düzeltrken koptu işlemciyi yerleştirdigimde pc yine aynı sorunu yaşadı bildigime göre işlemcinin üzerindeki pinlerde motherleg(anabacak)lar varmıs çogu güvenlik içinmiş çalışma durumu nedir acaba???
-
Hocam bende bir bacağı düzeltirken kırmıştım.Lehim attırmak için gitmediğim yer kalmadı.Bana kuyumcuları önerdiler onlarda ince lehim varmış.Ama onlarda yapmak istedi.Bende açılıyordu ama bir müddet sonra donuyordu.Bacak önemli (: Kuyumculara git derim ben.
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bende bir bacağı düzeltirken kırmıştım.Lehim attırmak için gitmediğim yer kalmadı.Bana kuyumcuları önerdiler onlarda ince lehim varmış.Ama onlarda yapmak istedi.Bende açılıyordu ama bir müddet sonra donuyordu.Bacak önemli (: Kuyumculara git derim ben.
-----------------------------hoca çok doğru söylemişsin. bende aynı durumu yaşadım bizim burada ki tv tamircisine yaptirmıştım.
büyüteçle filan lehimledi. ama dediğin gibi donmalar başladı.
-
reneden bir cevap bekliyorum :)
edit : şeyhimizi unutmuşum :D
-
hocam at o işlemciyi iş yapmaz artık.
-
benim P3 800 luk islemcininde kirilmisti :)
kirilan teli soketteki yerine koymustum , sonra islemciyide yerlestirmistim . hic proplem olmamisti :)
ama bir risk olabilir ...
-
Şimdi tam olarak nerde okudum emin degilimde, soket işlemcilerde, kırık ayaga gelen yere ayak boyuyla orantili yarım esneklikde kısaca toplu igne kesip koyarak gerşekleştirebiliyorlardı, şayet kırılan ayak yoksa.
not: tabi telin temas noktasindaki incelik kalinlik bir direc noktasi olusturup siyalda bir kusur yaratabilir. direncin, telin kesitiyle ilgili bir formulu vardi ama hatırlıyamadim simdi. boyuyla dogru kesitiyle tersmiydi neydi. Pffff
ah ulan nerede su bil iq seti. elektirik konuları :P
-
işlemcin neydi yazık olmuş :S
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------
işlemcin neydi yazık olmuş :S
-----------------------------amd 5200 am2
-
hocam :S geçmiş olsun , işlemciyi imha etmişsin .
-
Bazı Bilgisayar tamircileri tamir ediyordu ( izmirde ) yapanlar vardır merak etme...