İşlemciye Fan Almak İstiyorum
-
geçtiğimiz günlerde bir konu açtım fakat tam vir cevap alamamıştım. Alırken neye dikkat etmem gerekiyor bilmiyorum.
örneğin anakartın bir önemi varım?
işlemcim amd athlon 645 x4 üstünde kendisinden gelen fan var.
ve oldukça gürültülü.
100 liralık bir bütçem var. bununla hangi fan işimi görür pervane boyutları filan var hiç anlamadım hangisi makul vs.
birde fan aldığımızda yanında termal macunu veriliyormu onu ayrıcamı almam gerekir?
dediğim gibi tek aradığım sessizlik.
-
İşlemci fanı alırken önemli olan işlemcinin ne olduğu (soket bilgisi için gerekli) ve kasanın boyutlarıdır (kasaya sığacak mı bilmek için gerekli)
Senin işlemci am3 diye tabir ettiğimiz amd nin genel soketinden. Aslında amd yi en sevdiğim yanalrından biri intel gibi sabah akşam soket değiştirip insanı deli etmemesi.
Bütçenin üzerine 50tl daha koyup aşağıdaki ürünü almanı öneririm. Tabi kasa boyutlarına bak sığar mı diye.
Ürünün kutusunun içinde termal macun da geliyor.
-
Malesef butcem zorlama ile 100 baska masraflarimda var cunku
-
Arkadaşın tavsiye ettiğim ürün bende var performansından çok memnunum tavsiye ederim. Ama ben 90 liraya eksen bilgisyardan almıştım bakarmısın eksene fiyat olarak belki düşüktür.
-
eksende hiç yok hepsiburadada 149 a buldum. sen dolar daha uygun ken aldın sanırım
birde o buraya sanırım sığmaz gibime geliyor
patates tarafından 25/Tem/15 22:11 tarihinde düzenlenmiştir -
sığaarmı size?
-
- 16 cm yüksekliği var ölç işte
-
tek ölçü kasanın enimidir? yani o yükseklik tutuğğu sürece ramlere filan temas etme gibi bir durum olmaz sanırım ona göre üretmişlerdir herhalde?
-
patates bunu yazdı
tek ölçü kasanın enimidir? yani o yükseklik tutuğğu sürece ramlere filan temas etme gibi bir durum olmaz sanırım ona göre üretmişlerdir herhalde?
Kasa Marka ve Model nedir ?
-
Jubei bunu yazdıpatates bunu yazdı
Kasa Marka ve Model nedir ?
http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-elite-rc-430-500w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
kasa bu hocam şimdi ölçtüğümde 16 cm arada bir cm filan kalıyo kapak kapanıyor. fakat yanlarda erkan kartına ve rame değmecen mümkünmü anlamadım onu hiç şu an
-
https://www.youtube.com/watch?v=f6xew2f0bfQ
şu videodaki kasa ile benimki aynı.
ve videodaki soğutucu benimkinin daha büyüğü çift fanlı olanı. sanırım sessiz bir fana sahip olacağım yakın zamanda. sizden gelen bir cevaba göre birazdan sipariş vericem birde iyi bir termal macun alırsam sanırım sessiz sessiz kafa dinlerim