folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İşlemciye Fan Almak İstiyorum

İşlemciye Fan Almak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

geçtiğimiz günlerde bir konu açtım fakat tam vir cevap alamamıştım. Alırken neye dikkat etmem gerekiyor bilmiyorum.

örneğin anakartın bir önemi varım?

işlemcim amd  athlon 645 x4  üstünde kendisinden gelen fan var. 

ve oldukça gürültülü.

100 liralık bir bütçem var. bununla hangi fan işimi görür pervane boyutları filan var hiç anlamadım hangisi makul vs.

birde fan aldığımızda yanında termal macunu veriliyormu onu ayrıcamı almam gerekir?

dediğim gibi tek aradığım sessizlik.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

İşlemci fanı alırken önemli olan işlemcinin ne olduğu (soket bilgisi için gerekli) ve kasanın boyutlarıdır (kasaya sığacak mı bilmek için gerekli)

Senin işlemci am3 diye tabir ettiğimiz amd nin genel soketinden. Aslında amd yi en sevdiğim yanalrından biri intel gibi sabah akşam soket değiştirip insanı deli etmemesi.

Bütçenin üzerine 50tl daha koyup aşağıdaki ürünü almanı öneririm. Tabi kasa boyutlarına bak sığar mı diye.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

Ürünün kutusunun içinde termal macun da geliyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Malesef butcem zorlama ile 100    baska masraflarimda var cunku

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Arkadaşın tavsiye ettiğim ürün bende var performansından çok memnunum tavsiye ederim. Ama ben 90 liraya eksen bilgisyardan almıştım bakarmısın eksene fiyat olarak belki düşüktür.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

eksende hiç yok hepsiburadada 149 a buldum. sen dolar daha uygun ken aldın sanırım

birde o buraya sanırım sığmaz gibime geliyor

patates tarafından 25/Tem/15 22:11 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

sığaarmı size?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    • 16 cm yüksekliği var ölç işte
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

tek ölçü kasanın enimidir? yani o yükseklik tutuğğu sürece ramlere filan temas etme gibi bir durum olmaz sanırım ona göre üretmişlerdir herhalde?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

tek ölçü kasanın enimidir? yani o yükseklik tutuğğu sürece ramlere filan temas etme gibi bir durum olmaz sanırım ona göre üretmişlerdir herhalde?

Kasa Marka ve Model nedir ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı
    patates bunu yazdı

Kasa Marka ve Model nedir ?

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-elite-rc-430-500w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

kasa bu hocam şimdi ölçtüğümde 16 cm  arada bir cm filan kalıyo kapak kapanıyor. fakat yanlarda erkan kartına ve rame değmecen mümkünmü anlamadım onu hiç şu an

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=f6xew2f0bfQ

şu videodaki kasa ile benimki aynı.

ve videodaki soğutucu benimkinin daha büyüğü çift fanlı olanı. sanırım sessiz bir fana sahip olacağım yakın zamanda. sizden gelen bir cevaba göre birazdan sipariş vericem birde iyi bir termal macun alırsam sanırım sessiz sessiz kafa dinlerim

Toplam Hit: 1503 Toplam Mesaj: 16
fan tavsiye