İşletim Sistemi Problemi
-
arkadaşlar başlıktata belirttiğim üzere yardıma ihtiyacım var
bende hp oavilion t3715tr modelde bi alet var...
ben buna zamanında xp media center var diye format attım ve normal xp yükledim
bu işlemi belirli aralıklarda tekrarladım.
faka şimdi alete hpnin kendi yazılımı olan xp media centeri yüklemek istiyrm.
ama alete yüklenmiyo meret sordum yüklemek için hard discin ilk günkü gibi temizlenmesi lazımmış...
ama bu nasıl yapılıyo ben biilmiyrm harddisc 160 gb şuna bi el atalımda sıfırlıyalım şu disci hadi bana bi iki program söleyin allah rızası için çok gerekli
lütfen hepinize teşekkür ediyr şimdiden saolun....
-
nasi bi alet bilader (yardima bak be) baba valla aleti bile anlamadim ne yalan soyliym usb depolama tasinabilir disk gibi bisey diil heralde ama bi yardimci olan olursa benimde bilgim olsun
-
orjinal cd'sini tak. o zaten kendisi sıfırlıyo merak etme :) bi kendisine recovery disk oluşturuyor sanırım. geri kalan yeri c: sürücüsüne veriyor.
edit: şunu söylemeyi unuttum. orjinal cd'si ingilizce olabilir. türkçe olsa dahi kurulumu normal kurulumdan farklıdır. ayarlamalar filan bir sürü tantana. bence sen bunun altına girme. götür bi bilgisayarcıya. onlar halleder ;)
-
Başlığa bakınca para istiyosun sandım..
İddaa son maçım porto bi gol yeseydi ..kazandığımın bi kısmını verebilirdim :-/Bu ne biçim başlık a.q(Anti-Quite =) ]
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------orjinal cd'sini tak. o zaten kendisi sıfırlıyo merak etme :) bi kendisine recovery disk oluşturuyor sanırım. geri kalan yeri c: sürücüsüne veriyor.
edit: şunu söylemeyi unuttum. orjinal cd'si ingilizce olabilir. türkçe olsa dahi kurulumu normal kurulumdan farklıdır. ayarlamalar filan bir sürü tantana. bence sen bunun altına girme. götür bi bilgisayarcıya. onlar halleder ;)
-----------------------------
Kesinlikle katılıyorum, ama ben yapacam ille dersen normal bir xp cd si ilede Sorunu çözebilirsin. şu şekilde izah ediyim sana partitionları gösteren kısım çıktığı zaman yapman gereken mevcut partitionları silmek, sildiğin taktirde Tamamen Fdisklenmiş yada partition oluşturmazsan Fdisklenmemiş Sıfır Ayarsız Bir hale getirirsin harddiski, buda senin sıfır ilk hal dediğin olaya uyuşur yapman gereken türkçe bir xp cd sinden Boot edip çıkan sekmelerden Silme ile ilgili olanlarını uygulamaktır. Riski varmı Riski yok rahatlıkla denemelerde bulunabilirsin Kolay gelsin. -
ya ardeşler tamamda sizin dediklerinizi yaptım bende bilgisayar sisteminden anlarım ama sizin dediklerinizle olmuyo
1.aletin marka ve modeli HP PAVİLİON t3715TR
2.aleti aldığımda cd md vermediler kendim gittim 50 dolar bayılarak dvd aldım ve oda 3 dvd ama onu yüklüyrm kabul etmiyo
3.arkadaş senin dediğinde xp cdsinden yap oda olmuyo ben hani şu fbı nın disci alıp içindeki bilgilere bakabiliyo ya onları silmek istiyrm yani ilk günkü gibi pırıl pırıl
4.allah benim cezamı versin neden gittim media center 2005i silipte xp2002 kurdumki ne zorum vardı???
yarappim ahhhh!!!
bide bu işi hp garanti altına almıyo yaw:(
-
fatihkutlu bunu yazdı:
-----------------------------ya ardeşler tamamda sizin dediklerinizi yaptım bende bilgisayar sisteminden anlarım ama sizin dediklerinizle olmuyo
1.aletin marka ve modeli HP PAVİLİON t3715TR
2.aleti aldığımda cd md vermediler kendim gittim 50 dolar bayılarak dvd aldım ve oda 3 dvd ama onu yüklüyrm kabul etmiyo
3.arkadaş senin dediğinde xp cdsinden yap oda olmuyo ben hani şu fbı nın disci alıp içindeki bilgilere bakabiliyo ya onları silmek istiyrm yani ilk günkü gibi pırıl pırıl
4.allah benim cezamı versin neden gittim media center 2005i silipte xp2002 kurdumki ne zorum vardı???
yarappim ahhhh!!!
bide bu işi hp garanti altına almıyo yaw:(
-----------------------------
Buda demek oluyorki Sorun hakkında bize anlatmadığın bi ayrıntı var atladığın bi ayrıntı. Şimdi doğru anlamışmıyım bakalım Sendeki Cd Driver cd Dolayısıyla Boot etme özelliği yok. Recovery Disci sanırım sende yok, yada konuyu adam akıllı bir daha anlatırsan iyi olacak, Xf Cd sinden Partitionları sildiysen vede Sendeki Cd Sıfır Hd istiyorsa Mutlaka Çözüm olması gerekiyordu, ancak bi ayrıntı var atladığın ama ne.? -
kardeşim ayrıntılı anlatıyrm OKU
1.bu alet benim eve geldi ama yanında hiç dvd ve cd olmadan sadece ekran klavye mouse ve kasa ha bide dvı çıkışını vga yapan adaptör:D
2.bu aletteki media center benim sinirimi bozdu ve bende alete format atıp normal xp yükledim
3.sonra alet bozuldu garantiye geldiler anakartı deiştirdiler(ses kartını yaktımda)
4. sonra bana dedilerki buna kendi yazılımı olan xp media centeri yükle dediler
5. ve bende HP den 50 dolar karşılığı içinde bilgisayarın kendi yazılımlarının bulunduğu media center dvdsini verdiler(3 dvd)
6. ben bu media centeri yükledim
7.sonra beğenmedim gittim yine normal xp yükledim
8. kafama esti bidaha media center yükledim (dvd bende ya cnm sıkıldıkça yüklüyrm)
9.ama en sonki media center yüklememde benden şifre istedi ve girdim kabul etmedi demekki hafızada bazı bilgileeri saklıyo(formatlansa bile)
10. ben ondan sonra buna çaresiz normal xp yükledim kullandım fakat bugün alet çöktü ve ben kurtardım aleti ama bana pek yaşamaz gibi geliyo o yüzden bu 160 gblik hard disxi sıfırlamam gerek
11.bu sıfırlama işleminin bi programları varmış internette aradım sağlıklı bişi yok gibime geldi ve size başvurdum
olay bu ayrııyeten ilgilendiğin için teşekkürler kardeşim
-
kardeş bende bi pro var"mış" şimdi gördüm, açıklamasında hdd sıfırlama diyo. tam adı maxblast v4 .iso olarak duruyo bende 71 mb, bi araştır işine yarayabilir, bulamazsan ben sana upload ederim ama bana e-mail at arizali@live.nl ok?
-
hoca sen şifeyi unutmuş veya yanlış giriyo olmayasın?
-
ya ajan ne şifresi hp nin bana verdiği orjinal şifre falan yok hani kasanın arkasındaki xpnin bi bandı varya üzerinde yazan seri numara ve şifre bahsettiğim o