İşletim Sistemi Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

arkadaşlar başlıktata belirttiğim üzere yardıma ihtiyacım var

bende hp oavilion t3715tr modelde bi alet var...

ben buna zamanında xp media center var diye format attım ve normal xp yükledim

bu işlemi belirli aralıklarda tekrarladım.

faka şimdi alete hpnin kendi yazılımı olan xp media centeri yüklemek istiyrm.

ama alete yüklenmiyo meret sordum yüklemek için hard discin ilk günkü gibi temizlenmesi lazımmış...

ama bu nasıl yapılıyo ben biilmiyrm harddisc 160 gb şuna bi el atalımda sıfırlıyalım şu disci hadi bana bi iki program söleyin allah rızası için çok gerekli

lütfen hepinize teşekkür ediyr şimdiden saolun....

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek
    nasi bi alet bilader (yardima bak be) baba valla aleti bile anlamadim ne yalan soyliym usb depolama tasinabilir disk gibi bisey diil heralde ama bi yardimci olan olursa benimde bilgim olsun

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

orjinal cd'sini tak. o zaten kendisi sıfırlıyo merak etme :) bi kendisine recovery disk oluşturuyor sanırım. geri kalan yeri c: sürücüsüne veriyor.

edit: şunu söylemeyi unuttum. orjinal cd'si ingilizce olabilir. türkçe olsa dahi kurulumu normal kurulumdan farklıdır. ayarlamalar filan bir sürü tantana. bence sen bunun altına girme. götür bi bilgisayarcıya. onlar halleder ;)

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

Başlığa bakınca para istiyosun sandım..
    İddaa son maçım porto bi gol yeseydi ..kazandığımın bi kısmını verebilirdim :-/

Bu ne biçim başlık a.q(Anti-Quite =) ] 

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı:
    -----------------------------

orjinal cd'sini tak. o zaten kendisi sıfırlıyo merak etme :) bi kendisine recovery disk oluşturuyor sanırım. geri kalan yeri c: sürücüsüne veriyor.

edit: şunu söylemeyi unuttum. orjinal cd'si ingilizce olabilir. türkçe olsa dahi kurulumu normal kurulumdan farklıdır. ayarlamalar filan bir sürü tantana. bence sen bunun altına girme. götür bi bilgisayarcıya. onlar halleder ;)

Kesinlikle katılıyorum, ama ben yapacam ille dersen normal bir xp cd si ilede Sorunu çözebilirsin. şu şekilde izah ediyim sana partitionları gösteren kısım çıktığı zaman yapman gereken mevcut partitionları silmek, sildiğin taktirde Tamamen Fdisklenmiş yada partition oluşturmazsan Fdisklenmemiş Sıfır Ayarsız Bir hale getirirsin harddiski, buda senin sıfır ilk hal dediğin olaya uyuşur yapman gereken türkçe bir xp cd sinden Boot edip çıkan sekmelerden Silme ile ilgili olanlarını uygulamaktır. Riski varmı Riski yok rahatlıkla denemelerde bulunabilirsin Kolay gelsin.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ya ardeşler tamamda sizin dediklerinizi yaptım bende bilgisayar sisteminden anlarım ama sizin dediklerinizle olmuyo

1.aletin marka ve modeli HP PAVİLİON t3715TR 

2.aleti aldığımda cd md vermediler kendim gittim 50 dolar bayılarak dvd aldım ve oda 3 dvd ama onu yüklüyrm kabul etmiyo 

3.arkadaş senin dediğinde xp cdsinden yap oda olmuyo ben hani şu fbı nın disci alıp içindeki bilgilere bakabiliyo ya onları silmek istiyrm yani ilk günkü gibi pırıl pırıl

4.allah benim cezamı versin neden gittim media center 2005i silipte xp2002 kurdumki ne zorum vardı???

yarappim ahhhh!!!

bide bu işi hp garanti altına almıyo yaw:( 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    fatihkutlu bunu yazdı:

ya ardeşler tamamda sizin dediklerinizi yaptım bende bilgisayar sisteminden anlarım ama sizin dediklerinizle olmuyo

1.aletin marka ve modeli HP PAVİLİON t3715TR 

2.aleti aldığımda cd md vermediler kendim gittim 50 dolar bayılarak dvd aldım ve oda 3 dvd ama onu yüklüyrm kabul etmiyo 

3.arkadaş senin dediğinde xp cdsinden yap oda olmuyo ben hani şu fbı nın disci alıp içindeki bilgilere bakabiliyo ya onları silmek istiyrm yani ilk günkü gibi pırıl pırıl

4.allah benim cezamı versin neden gittim media center 2005i silipte xp2002 kurdumki ne zorum vardı???

yarappim ahhhh!!!

bide bu işi hp garanti altına almıyo yaw:( 

Buda demek oluyorki Sorun hakkında bize anlatmadığın bi ayrıntı var atladığın bi ayrıntı. Şimdi doğru anlamışmıyım bakalım Sendeki Cd Driver cd Dolayısıyla Boot etme özelliği yok. Recovery Disci sanırım sende yok, yada konuyu adam akıllı bir daha anlatırsan iyi olacak, Xf Cd sinden Partitionları sildiysen vede Sendeki Cd Sıfır Hd istiyorsa Mutlaka Çözüm olması gerekiyordu, ancak bi ayrıntı var atladığın ama ne.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

kardeşim ayrıntılı anlatıyrm       OKU

1.bu alet benim eve geldi ama yanında hiç dvd ve cd olmadan sadece ekran klavye mouse ve kasa ha bide dvı çıkışını vga yapan adaptör:D

2.bu aletteki media center benim sinirimi bozdu ve bende alete format atıp normal xp yükledim

3.sonra alet bozuldu garantiye geldiler anakartı deiştirdiler(ses kartını yaktımda)

4. sonra bana dedilerki buna kendi yazılımı olan xp media centeri yükle dediler

5. ve bende HP den 50 dolar karşılığı içinde bilgisayarın kendi yazılımlarının bulunduğu media center dvdsini verdiler(3 dvd)

6. ben bu media centeri yükledim 

7.sonra beğenmedim gittim yine normal xp yükledim 

8. kafama esti bidaha media center yükledim (dvd bende ya cnm sıkıldıkça yüklüyrm)

9.ama en sonki media center yüklememde benden şifre istedi ve girdim kabul etmedi demekki hafızada bazı bilgileeri saklıyo(formatlansa bile)

10. ben ondan sonra buna çaresiz normal xp yükledim kullandım fakat bugün alet çöktü ve ben kurtardım aleti ama bana pek yaşamaz gibi geliyo o yüzden bu 160 gblik hard disxi sıfırlamam gerek 

11.bu sıfırlama işleminin bi programları varmış internette aradım sağlıklı bişi yok gibime geldi ve size başvurdum

olay bu ayrııyeten ilgilendiğin için teşekkürler kardeşim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ARIZALI
    ARIZALI's avatar
    Erkek
    kardeş bende bi pro var"mış" şimdi gördüm, açıklamasında hdd sıfırlama diyo. tam adı maxblast v4 .iso olarak duruyo bende 71 mb, bi araştır işine yarayabilir, bulamazsan ben sana upload ederim ama bana e-mail at arizali@live.nl ok?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    hoca sen şifeyi unutmuş veya yanlış giriyo olmayasın?

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ya ajan ne şifresi hp nin bana verdiği orjinal şifre falan yok hani kasanın arkasındaki xpnin bi bandı varya üzerinde yazan seri numara ve şifre bahsettiğim o  

Toplam Hit: 2094 Toplam Mesaj: 13