folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İşsiz İnsanlar Rakam Değildir.

İşsiz İnsanlar Rakam Değildir.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

demin yılmaz özdil arşivini gezerken hoşuma giden bir yazı vardı da, hiç böyle düşünmemiştim dikkatimi çekti; paylaşayım dedim...

17 mayıs 2009 tarihindeki yazısıdır...

----------------------

İşsiz insanlar rakam değildir

Amasya

Artvin

Bingöl

Bilecik

Bolu

Burdur

Çankırı, Edirne, Erzincan,

Giresun, Hakkári, Isparta, Kars,

Kastamonu, Muş, Niğde, Rize...

Siirt

Sinop

Tunceli

Uşak

Yozgat

Ve, Zonguldak'ın, hepsinin birden,

nüfuslarını alt alta koyup, topluyorsun...

Resmi işsiz sayısı o kadar!

*

İşsiz sayısı, son bir yılda,

1 milyon 125 bin kişi artmış...

Antalya kadar.

*

Bir ayda, 125 bin kişi artmış...

Yalova kadar.

*

"İşsizim ama, iş aramaktan umudumu kestim"
    dediği için, TÜİK tarafından "işsiz" kabul edilmeyenler var bi de... Onları da ilave edince ne oluyor?

*

Yukarıdaki liste, artı...

Trabzon, Sivas, Kırşehir, Çanakkale, Elazığ, Aydın, Eskişehir, Tokat kadar.

*

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Gerçek işsiz sayısı, 6 milyon 471 bin kişi" diyor... Bütün Karadeniz bölgesini topla, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Kocaeli, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak, 250 bin kişi eksik kalıyor!

*

Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin en önemli meselesi, Kürt meselesidir" diyor ama, bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin şehirlerini ilçeleriyle birlikte topluyorsun, toplam işsiz sayımızdan az... Rakamı tutturmak için "komple Kayseri"yi ilave etmen gerekiyor!

*

İşsizler Partisi kurulsa...

Yüzde 10 barajını geçiyor.

DTP'nin aldığı oyun 4 katı.

90'dan fazla milletvekili çıkarıyor.

*

Gözleri var görmezler...

Toplumsal olaylara hazır olun.

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek
    Amasya

Artvin

Bingöl      bu illerimiz niye koyu yazılmış acaba ( amasyalıyımda ondan merak ettim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    işsizler ordusu zaten gitsin a.kodumun partisine -tecavüzcüsüne / celladına -  oy versin , gitsin cemaate girsin bir lokma ekmek için şeyhin şıhın eteğini öpsün günahım kadar acımıyorum varya beter olsunlar. çıkarcakları toplumsal olay en fazla zikredip hu çekmek olur

her değişik sıfata sahip insanları bir sınıfa sokup genelliyorsun ama merak ediyorum kendini hangi sınıfta görüyorsun ?

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Halkı ders kitaplarında olan,hamaset masallarında ki karakterler gibi olduğunu sanmamız eleştirilerimizin etki alanını kısıtlayan yegâne nedendir.Büyük çoğunluğu Cumhuriyet rejiminin gerçekleştirmek istediği milli bilincin dışında,lümpen ve bilinçsizdir.Anadolu köylerinden tutun,ülkenin her karış toğrağından doğup yine o toprağa karışan insanlardır bugün,bir tutam huri saçına cümle alemi yakıp yıkacak ama,gözünün önündekini görmiyecek olan.Bugün batı müziğini yasaklasalar halk tepki verir diye düşünenler,bazılarının özgürlüğü kısıtlansa yine tepki verir diyenler,tek din tüm ülkede diktatoryal bir şekilde empoze edilmeye çalışınılıp diğerleri ezilmeye kalkılınılsa ses çıkarırlar diyenler,bu halkı tanımıyor demektir.Hükümetin siyasal istikrarında ki en büyük neden halkımızın,dünyada bu güncü,inançda kâr-zararcı olduğunu bilmeleridir.Bir selamı,selamın aleyküme tercih bir geleceği bir torba kömüre emanet ederler.Şaşırmayın,bu halk yine işsiz kalır yine aç yatar ama iş sandığa gelince yine yan çizer.

Çünkü halkın vicdanı,midesi ile paraleldir.Ciner,ülker gibi dev holdingler,küçük büyük şirketler,yazılı ve görsel medya gücü ile büyük bir ekonomik gücün temsilidir akp.İki taraf birbirinin çıkarına iş yaptıkca,uzun vadede işsizlik zam gibi dalgalanmalar yaşansada,hükümeti devirecek büyük bir ekonomik darbe hiçbir zaman gerçekleşmiyecektir.Belki sen o şu bu bilmiyor ama akp bunu çok iyi biliyor.Hükümetler,rejimler ekonomi ile gelir ekonomi ile gider.Bu halka acımak yersizdir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    brainiac
    brainiac's avatar
    Erkek
    süper bi yazı gerçekten çok iyi anlatmış
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    Yeah bunu yazdı:

ben söyleyeyim. "faşistler" sınıfı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    E siz buna müstahaksiniz ulen.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:
    işsizler ordusu zaten gitsin a.kodumun partisine -tecavüzcüsüne / celladına -  oy versin , gitsin cemaate girsin bir lokma ekmek için şeyhin şıhın eteğini öpsün günahım kadar acımıyorum varya beter olsunlar. çıkarcakları toplumsal olay en fazla zikredip hu çekmek olur

Hoca, kral torunumusun:) Öyle deme aynı ülkede yaşıyosun 

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    helal olsun bunu yazana

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuzgaR
    RuzgaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xz bunu yazdı:
    Bu ülkenin iyiliğini düşünüyorsan git ülkü ocağında anket yap.Senin bu ülke için yapacağın en iyi şeyin kendini boğazdan atıp cenaze masrafı çıkarmaman olacağını söyleyeceklerdir.Çünkü senin bırak ülkeye kendine bile faydan yok!

Cyber Warrior için Ekşisözlük'te yazılan bir entry;

"işine gelmeyen her sesi şiddetle susturabileceğini sanan bir grup insancık. belki de bir gün fikirlerin kaba kuvvetle değil, cevap verilemeyecek kadar mantıklı savunular yoluyla değiştirileceğini öğrenirler.

(chimerax, 26.12.2005 18:02)"

Sen küfür ediyorsun.Aklın yok mu senin?Onu kullanıp insanlara mantık ve açıklama sunmak yerine neden küfrediyorsun ki...Senin düşüncen yanlış diyene direkt küfür.Düşüncen ne kadar kutsal olursa olsun yanlış diyene küfredersen aciz olursun ve düşüncen doğru bile olsa sen o düşünceyi savunan diğer insanların da ülkülerine zarar vermiş oluyorsun!

İşsiz diye adam hemen tecavüzcü,faşist,a.kodumun mu  oldu...

Aşk,Tanrı"nın Nefesini Hissetmektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuzgaR
    RuzgaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çift post.

Aşk,Tanrı"nın Nefesini Hissetmektir!
Toplam Hit: 2309 Toplam Mesaj: 13