folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İst Üni İkinci Öğretim Bilgisayar Mı Yoksa Şehirdışı Bilgisayar Mı?

İst Üni İkinci Öğretim Bilgisayar Mı Yoksa Şehirdışı Bilgisayar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Öncelikle merhaba,

Arkadaşımdan tercihlerle ilgili tavsiye istedim ve kendi hesabını vererek sorumu burada sormamı istedi. Benim amacım Türkiye'nin en iyi bilgisayar mühendislerinden biri olmak. Fakat lys de istediğim başarıyı elde edemedim ve (mf-4) 37616. sırada kaldım 452 puanım var..

Eğitimi olabildiğince iyi olan bir bilgisayar mühendisliğinde okumak istiyorum.İkinci öğretim konusunda bazı çekincelerim var. Harç parasının yüksek olması ve eğitim kalitesinin düşük olabilme ihtimali gibi (üniversite okumadığım için İÖ eğitimi nasıl etkiler bilemiyorum).

Ayrıca bu üniversitenin ikinci öğretimi geçen sene açıldı arkadaş 420 gibi bir puanla girmişti fakat puanı artar mı ne kadar artar? Ben kaç gibi hesaplayıp kaçıncı sırada yazmalıyım?

Tercih listemi merak edenler için yazabilirim. Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Bu ikinci öğretim olayı nedir?

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:
    -----------------------------

akşam aldığın eğitim hocam, saat 4-5 gibi başlayıp 10'a 11'e kadar devam ediyormuş.

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:

derslere akşama doğru giriyorlar, harç parası daha fazla. başka bi fark yok. konu sahibi içinde yeterli bir cevap.

istanbul üni. iö puanı gösterilmemiş klavuzda ya bu sene açılmıştır. ya kontenjanı arttırılmıştır. geçensene 420yle giren varsa kontenjanda değişiklik olmuştur sanırım. o kadar artacağını zannetmiyorum hatta düşebilir.

şehir dışında hangi üniler tutuyor bilmiyorum ama bence istanbul iö ye git.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Ben soruyu değiştireyim ozaman hocam kusura bakma şuan tercih yapıyorum konuyu baltalamak gibi olmasın bu ikinci öğretim harçları normal örgün eğitimin 3-4 katı oluyormuş şimdiki meslek yüksek okulları için ne kadar bu?

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmuT38
    UmuT38's avatar
    Erkek

harc parası 1 ögretşimin 3 katı olana ikiinci ögrretim denir.

Eger "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebiLeceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü Bu dünya "üç" günLük dünya AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Geçen sene ek yerleştirmelerde açıldı bu bölüm. O yüzden yerleşen zaten yerleşmişti düşük puanlılar kaldı geriye.

Tutabilme ihtimali yüksek üniversiteler ve kapattığı sıralamaları şöyle :

Gebze yüksek teknoloji enstitüsü : 34.900
    Kocaeli : 35.100
    Sakarya : 43.000
    Muğla : 44.300

Benim sıralamam 37616.

MYÖ leri pek bilmiyorum bu arada. Ama harçları hakkaten çok yüksek. Ama şehirdışında bir üniversitede okuduğun zamanda yurt yada kira parası vereceğim için pek birşey değişmeyecek.Ben pişman olmayacağım bir üniversite istiyorum sadece o kadar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kurtcebe bunu yazdı:

Ben soruyu değiştireyim ozaman hocam kusura bakma şuan tercih yapıyorum konuyu baltalamak gibi olmasın bu ikinci öğretim harçları normal örgün eğitimin 3-4 katı oluyormuş şimdiki meslek yüksek okulları için ne kadar bu?

genelde üni.lerin sitelerinde harç ücretlerini bulabilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Carbure bunu yazdı:

Geçen sene ek yerleştirmelerde açıldı bu bölüm. O yüzden yerleşen zaten yerleşmişti düşük puanlılar kaldı geriye.

Benim sıralamam 37616.

MYÖ leri pek bilmiyorum bu arada. Ama harçları hakkaten çok yüksek. Ama şehirdışında bir üniversitede okuduğun zamanda yurt yada kira parası vereceğim için pek birşey değişmeyecek.Ben pişman olmayacağım bir üniversite istiyorum sadece o kadar.

Oha sıralamalar ne kadar düşmüş..

Gebze Yüksek Teknoloji 4. sınıf öğrencisiyim, ben 14binden girmiştim bölüme.. Kontenjan falan artırdılar puan iyice düştü :)

Bu yazdığın üniler arasında gidebileceğin en iyi yerdir GYTE akademik kadroları falan da araştır, hocaların çıkardığı makalelere falan bak ne demek istediğimi anlarsın :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Carbure bunu yazdı:

Benim sıralamam 37616.

Gebze Yüksek Teknoloji 4. sınıf öğrencisiyim, ben 14binden girmiştim bölüme.. Kontenjan falan artırdılar puan iyice düştü :)

Bu yazdığın üniler arasında gidebileceğin en iyi yerdir GYTE akademik kadroları falan da araştır, hocaların çıkardığı makalelere falan bak ne demek istediğimi anlarsın :)

Banada tavsiye ettiler GYTE yi gelmeyi çok isterim fakat 2-3 bin fark var arada :(.

İstanbul İÖ'i Gebze'nin altına mı yazmalıyım sizce?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Carbure bunu yazdı:

NmC bunu yazdı:

Carbure bunu yazdı:

Benim sıralamam 37616.

Banada tavsiye ettiler GYTE yi gelmeyi çok isterim fakat 2-3 bin fark var arada :(.

İstanbul İÖ'i Gebze'nin altına mı yazmalıyım sizce?

Puanı daha yüksekte olsa düşükte olsa önce istediğin yerleri yaz bence ben öyle yapmıştım şuan ki bölümümün altında daha yüksek bölümler vardı mesela hiç belli olmaz sıralamaya göre değil kendi istediğine göre yaz bakarsın senin bölüm yükselir giremezsin ama alttaki düşer ona girersin ama şuda var senin istediğin bölümden önce yazarsın puanı düşer o zaman orası güme gider 

Si vis pacem para bellum.
Toplam Hit: 2998 Toplam Mesaj: 21